Банско – зимен курорт номер 1 за руснаците

Струвало 4 пъти по-малко, отколкото в Швейцария
3 яну 2016 16:01,
51
Банско – зимен курорт номер 1 за руснаците
Снимка: Архив Bulphoto

Българският зимен курорт Банско е заел първо място сред зимните планински курорти, предлагащи най-привлекателните цени за любителите на семеен отдих.

Още по темата

За това свидетелства ежегодното сравнително изследване на 42 зимни туристически дестинации, проведено по поръчка на независимата агенция "Ипсос МОРИ", предаде Российский Туризм, цитиран от "Фокус".

На първо място в изследването е разположения в Югоизточна България курорт Банско. Едноседмична почивка в него, включваща престой в хотел, ски-пропуск, наем на снаряжение и вечеря с напитки, струва за четиричленно семейство само 124 хиляди рубли (3060 лв.) Това е четирикратно по-малко отколкото в най-скъпия в изследването швейцарски курорт Цермат, където семейството ще трябва да отдели 467 хил. рубли (11 500 лв.)

Банско не само е съхранило лидерството си сред най-достъпните планински курорти в Европа, но и поднася за туристите приятна изненада- стойността на седмичния отдих там е по-ниска в сравнение с миналата година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банско в Югоизточна България???
31
3
 
4
 
! Отговори
yуууушанки преди 8 години
Платените Пyтъови *** пак сипят отрова. Като тролите за 100 долара на месец, естествено, че и Банско ще ви е скъпо...
30
0
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 8 години
Знам ли какво си гледал, но града си има и хубавата страна. Ако е снинано в горната част до лифта, там няма няма нищо за гледане, само хотели и заведения. Те чужденците си мислят, че това е центъра. Централната част е добра, поддръжка се заедно със старинния квартал. Страничните махали също са добре, по е спокойно. От центъра надолу също е добре. Има нещо много важно, града е все още в ремонт, все още има неоправени улици и тротоари. Ноже да има асфалт ама.....
29
0
 
3
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
в швейцрия е и 2-3 пъти по скъпо от немските и австрииските алпи
28
1
 
5
 
! Отговори
anti globalist преди 8 години
Анти българската пропаганда е резултат на глобалистите които искат да съсипят всичко, от работните места на хората, да разделят семеиства, да изселят хората, да унищожат традициите и христянските празници. Затова хората добиват обща анти български манталитет и се мразят, тия глобалисти и техните марионетки вече 20 години се упражняват над България и други държави, и имат наглостта вече и в САЩ да бучкат хората, но там вече ше захапят оловото. Не вярваите на антибългарската пропаганда-Обичаите БГ
27
2
 
2
 
! Отговори
до 42 преди 8 години
Ама ОО кво си залаяла като К*рве на заплата. Я си го сложи от зад здраво, копаи дупка и скачаи веднага там.
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 30абе нергамотник, ти си бил ходеща брошурка бе... я сега сподели кой точно нещастен хотел е твоя да го заобиколим отдалече. "...красив и сгряващ душата център, и архитектура. Цените са добри,.." ХА ХА ХА архитектурата е страшна - "хотел" (ако може да минат повечето за такива) до другия, бетонно гето в стил Манастирски ливади, барабар с разкаляните "улици" и за това 3 бона за седмица :))) Айде у лево, балъците отдавна свършиха...
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, нали Сочи, а и Крим наш....какво Банско !?
24
1
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Не знам дали е по-евтин но със сигурност се чака 4 пъти повече на лифта.
23
3
 
9
 
! Отговори
Мими преди 8 години
Много е "модерно" да се ходи по хотели! Стадото по три месеца се гърчи и не си позволява нищо, след това отива за 4 дни на хотел, бълва снимки във Фейсбук, мрънка за най-дребното нещо (защото парите му се късат от сърцето) и като се върне още два месеца е на пости, защото обикновено си е надвишило лимита! Жалка картинка! И така до следващите празници...
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че има руснаци, има. Проблема не е тях, а в начина на мислене и водене на бизнес. От Банско съм, градчето загуби чара си преди десетина години. Нелогично скъпо, на фона на предлаганите услуги (карта, заведения, хотели и т.н.). Разлог е на 6кл, цените като цяло са други. Общо взето ден година храни. Ако идваде, опитвайте в заведенията, които посещават местните.
21
1
 
6
 
! Отговори
защо преди 8 години
А за чий да ходя по курорти? Не може ли по празниците да си отспя в къщи, да се наям като хората и да мързелувам? Стига бързане и търчане нагоре-надолу. Празникът е за това да си починеш! Няма Швейцария, няма Австрия. Най-добрата дестинация е Креватия!
20
9
 
3
 
! Отговори
М преди 8 години
Еееееееееееееей, от тия няма отърване! Хем Путин им забрани почивки в България! Нямат си никакво уважение към вожда.
19
2
 
11
 
! Отговори
За нас е скъпо преди 8 години
Проблемът е, че Банско е твърде скъп за българите. Едноседмична почивка за 4-членно семейство - 3060 лв? Колко домакинства могат да си позволят за изхарчат 3000 лв за една седмица кеф?Иначе да - нормално е в България да е по-евтино от Швейцария. Средна заплата за България в туристически бранш - 300евро, за Швейцария - 3000евро. Нали не очаквате при това положение хотел в Швейцария да струва колкото хотел в България, при случай че и тук, и там работят 20 камериерки например?
18
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях този декември в Банско и ми хареса, хубаво, подредено и традиционно градче, с красиви елхи, красив и сгряващ душата център, и архитектура. Цените са добри, туристически в някои места. А тия мразачи дето пропагандират анти български мнения може да си свият жалките парцали и да ходат да карат ски на остров Мариции ако искат. Толко пък мразене, само психично болни може да изсипят. Или пък са платени марионетки на глобалистите.
17
11
 
11
 
! Отговори
ььь преди 8 години
Първо Банско не е курорт. Франция, Австрия и Швейцария е по-евтино. Колко километра писти има в Банско? А в цяла България? В Алпите може да караш 10 дена всеки ден и да не минеш от една и съща писта. И като сметнеш целя масраф с пътя дотам накрая излиза че парите са същите. Е верно, че и няма да пиете пиринско за 6 кинта ;)
16
7
 
20
 
! Отговори
Alek преди 8 години
Здравейте , карам ски повече от 30години (нескромно ниво експерт).1986г Банско по време на Балканиадата беше прилично място за каране на ски , сега е ТРАГЕДИЯ. 1.Скъпо и некадърно управлявано място,архитектурни пародий, липса на каквато и да е ангажираност към ски спорта за разлкика от лакомията им за строежи и т.н.2.Пистите , липса на сняг и ежедневните лъжи по телевизията за хубавото време и 1.50 м сняг, накараха стотици повече да не стъпят там.3.Място пълно с нахални и ароганто вулгарни хора.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австрия задмина Швейцария по съотношението качество - цена отдавна .Всичко е по добро в Австрия ! Бил съм и на двете места няколко пъти .Супер е ! И може с малко повече търсене на място да се намерят доста приемливи условия като хотел(извън пиковите дати ), например -около Лех -най доброто място в Австрия.Е по скъпо е от Банско,но между Лех-Арлберг и Банско сравненията са невъзможни.
14
8
 
8
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Пич, незнам какви са ти критериите за добра екипировка ако за 3000лв ще си купиш що-годе добра,а всъщност можеш да си купиш супер добра екипировка, освен това има страшен избор, а не като във възхвалявания от теб соц където нямаше нищо освен обувки Дакщайн и ски Младост...освен ако бе си разглезено комунистическо отроче!
13
15
 
6
 
! Отговори
! преди 8 години
Крайно време е за руснаци да вдигнем цените поне двойно! Нали били големи баровци, взимали огромни заплати и си го местели по крачолите.