Пращаме на Гърция граничари срещу бежанците

Кораб с 20 души екипаж ще патрулира край Лесбос
31 яну 2016 13:22,
17
Пращаме на Гърция граничари срещу бежанците
Снимка: Reuters

България ще помага на Гърция срещу бежанския натиск с гранично-полицейски кораб и 20 души екипаж в Средиземно море.

Това става ясно от съобщение на пресцентъра на МВР.

Граничният полицейски кораб "Обзор" 525 вече започна участие в съвместни оперативни действия в района на Източното Средиземноморие..

През декември Гърция е изпратила до агенция "Фронтекс" искане за съдействие във връзка със засиления миграционен натиск. Южната ни съседка е посочила необходимост от техническо оборудване - патрулни кораби за открито море, кораби за крайбрежно патрулиране, патрулни лодки, хеликоптери, термовизионни камери, патрулни автомобили, както и от служители от Европейските екипи за бърза гранична намеса, уточняват от МВР.

"Фронтекс", позовавайки се на искането на Гърция и на Регламент 863 на Агенцията, взe решение за развръщане на Европейските екипи за бърза гранична намеса на територията на гръцките острови Лесбос, Хиос, Самос, Кос и Лерос, които са най-силно засегнати от нелегалната миграция, се посочва в съобщението.

Главната дирекция "Гранична полиция" /ГДГП/ е предложила в подкрепа на Гърция в района на Източното Средиземноморие да бъде изпратен гранично-полицейския кораб "Обзор" 525. В края на декември "Фронтекс" одобри участието на кораба с екипаж 20 служители в района на остров Лесбос.

Целта на съвместната работа са бързи оперативни действия в Източното Средиземноморие, за да се отговори на огромния натиск от нелегална миграция на тези външни граници на Европейския съюз, допълват от МВР.
Корабът "Обзор" ще участва в операцията на "Фронтекс" до март 2016 година.

ГДГП реши да подкрепи Гърция в тази операция и чрез изпращане на 10 служители за гранично наблюдение, един специалист за установяване на националност и един служител за снемане на пръстови отпечатъци, се казва в съобщението, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 11.аз викам освен със мини да се наредиме със прашки и у 10-та.може и със камание по тиквите.или със свински крачета кво мислиш?
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като членове на НАТО помагаме на съседите Да ни върнат услугата и с техните ВВС да пазят небето ни
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как точно ще ги спират? Според мен ще ги вземат от гумените лодки и ще ги превозват с катера до Гърция.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може ли да се направи някаква морска ограда... Просто шамандури с накачулени по тях мини... После да им спуснат листовки с разяснения, че от този момент нататък пътуването им ще бъде още по-опасно. И край с кризата.
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разчитам на нашите момчета да покажат на гръцките си колеги как да се отнасят с навлеци
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не им спрат социалните помощи и не почнат да ги стрелят никога няма да спрат да идват.В Африка има почти 2 милиарда при арабите още толкова. Поне 80% от тях иска на социална помощ в ЕС.Интересно *** от ЕП кога ще започнат да го проумяват?Може би когато почнат да ги въртят на шиш и не само по заседателните зали в Брюксел?
6
1
 
13
 
! Отговори
Невярващ преди 8 години
Тези *** превземат Европа а ние и Европа спим но ми си струва, че вече е късно!!! Питам се само кой е виновен за това ... в нашият си мащап кой унищожава държавата ??? Но повечето от Вас го знаят.
5
1
 
4
 
! Отговори
Атеист преди 8 години
До <><> тъкмо щях да питам има ли на борда 50 cal. за по-качествено извършване на услугата?
4
1
 
14
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Пак грешен ход, значи ще ги събирате, пръстови отпечатъци и после регистрация и пак същите глупости отново и отново. Не може ли като ги хванете да им закачите лодката на боксир и обратно от където са дошли. По този начин вместо да им пречите да идват, им помагате по лесно да се довличат. Ако те трябваше да се справят с този проблем ако са на наше място, не ми се мисли какво щяха да са тяхните методи.
3
3
 
6
 
! Отговори
master преди 8 години
a tva NATO za kakvo sluji.da streljt po bezzashtitni ruski samoleti i da izbivat kiurdi li?
2
2
 
30
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Една картечница и ги подпуквам ...........е*ем ти и боклика !
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Похвално ,ама ние нямаме граничари за нашите граници. ЕС трябва да помогне на гърците ,не да се почесва тук и там