Ненчев: От днес сме по-надежден съюзник на НАТО!

Министърът гарантира, че летците ни ще се усъвършенстват
Обновена: 5 фев 2016 15:16 | 5 фев 2016 15:14, Веселина Йорданова
88
Ненчев: От днес сме по-надежден съюзник на НАТО!
Снимка: БТА, архив

Военният министър Николай Ненчев заяви, че от днес България е по-надежден съюзник на НАТО.

Ненчев започна с тези думи изказването си на неформалната среща на министрите на отбраната от Европейския съюз в Амстердам, в присъствието на Федерика Могерини, върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност, както и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Още по темата

"Въпреки тежките дебати и трудното осмисляне на целия процес, като министър смятам, че това е важна крачка напред“, допълни той, цитиран от пресцентъра на МО.

Днес Народното събрание одобри с 96 гласа "за", 34 "против" и 13 "въздържал се" на второ четене промените в Закона за отбраната и Въоръжените сили, с които се дава възможност българското въздушно пространство да бъде охранявано съвместно със сили и средства на съюзници от НАТО.

Според окончателно приетите текстове от Народното събрание охраната на въздушното ни пространство се осъществява от Българската армия самостоятелно или съвместно с въоръжени сили на съюзнически държави.

Съвместните действия ще се извършват при условия и по ред, определени в международен договор, и при условия и по ред, определени с акт на Министерския съвет по предложение на министъра на отбраната в случаите на необходимост от предприемане на неотложни действия.

"Като министър на отбраната гарантирам, че българските летци ще имат още по-голяма възможност да усъвършенстват своите способности. Съвместната охрана на въздушното ни пространство с нашите съюзници ще бъде нова форма на доказване на професионалните умения. В голямото семейство на НАТО професионализмът означава сигурност, високи критерии и адекватност на съвременната тежка международна обстановка", заяви още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
3
 
! Отговори
Връх на сладоледа преди 8 години
Ненчев, Ненчев, сефиртясваш ли, що стори на майка България. Коя те майка е раждала такъв продажник. Проклятието на милиони вече тегне над рода ти. На това ли учиш децата си. Ей Патриарха. Няма ли анатема за такива като Ненчев. Вашето мълчание ще донесе отлив от енориарши. Ако бе Полската църква, такъв разбунен кошер щеше да е Полша, че Управниците сами щяха да избягат, за да не бъдат линчувани. А нашата Църква мълчи. Тогава защо ни е?
45
1
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
Тези *** погребват държавата наречена преди 14 века- БЪЛГАРИЯ!
44
1
 
4
 
! Отговори
Татул преди 8 години
До Анонимен 54Еб'аси докато има олиго'френи като теб няма бъдеще за тази държава.
43
1
 
8
 
! Отговори
Татул преди 8 години
Срам и позор за нас, че позволяваме да се случват такива неща. Заслужаваме си съдбата. Вместо да станем и да ги изметем тези ***, ние седим тука и си чешем езиците.
42
0
 
7
 
! Отговори
Tatul преди 8 години
Пожелавам внуците ти да се кланят всяка вечер на алах, а внучките да носят фередже. Долен продажник!
41
1
 
23
 
! Отговори
Срам и позор преди 8 години
Това е унизително и срамно! Това е признак на липса на държава въобще!
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя , няма ли някой с оръжие , който да го гръмне .
39
2
 
24
 
! Отговори
историята помни преди 8 години
Ако върнем историята ще видим че макар и да сме били във война със Съветския съюз / 1944/ една бомба не са хвърлили в България . Но днешните ни "братя" хамерикани и енгилези са ни мачкали и бомбили със "братска " любов , и да не се заблуждаваме че мнението им за нас се е променило!!!!!!
38
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано горите в ада другари герберасти.
37
3
 
12
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
Така е,батка !!! Досега им бяхме дали двете полукълба, а от днес и ректуса...
36
2
 
21
 
! Отговори
тъпчо преди 8 години
Айде бе,протестъри,де сте?!?!? Подариха ни, а всички мълчат! Няма кой да плаща съответно няма никой по улиците...Изчезвам от този *** аз!
35
31
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилския вой е музика за ушите за всички българи.
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** наи добре покани и турската армия и да си върнеме съжителството турско .
33
3
 
33
 
! Отговори
ес преди 8 години
***.
32
1
 
32
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Реферандум за излизане от антибългарската и фашистка организация нато ВЕДНАГА!
31
0
 
17
 
! Отговори
до 53 преди 8 години
Ами ти не си ли "мъж" че да го гръмнеш,или чакаш по стар "български" обичай,друг да свърши твоята работа ,а ти да гледаш сеир?Само,че какво от това,че ще го "гръмне" някой,този "никой".Веднага още десет като него ще се юрнат натам.Не става така,както си мислиш.Системата така е нагласена,че веднага липсата на дадено място в нея,се попълва от какъвто и да е ***.Големият въпрос е,как да се срине и замени цялата тази уродлива Система,която сами си отгледахме.Ама за това се иска НАРОД!!!
30
3
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
Още година-две,така,както на Германия ФАЩ подариха Четвъртия райх,така,подобно на Косово,ще бъде създаден Кюрдистан(тук интересите и на Русия и на САЩ,съвпадат и нищо чудно да са договорени) ,а на вече поумаломощена в Азия Турция,ще бъдат поднесени на тепсия Балканите и така да се държи в "шах" чучелото "ЕС".Кой ще спре това,ако САЩ и Русия са отписали Балканите(всяка от тях си има основания за това)?!ЕС,моментално и с облекчение ще ни отпише,защото цялата сборна на ЕС "армия" е 1/2 от турскат
29
4
 
37
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Това е безпрецедентен СРАМ. Дори когато бяхме съюзници на СССР небето си защитавахме с наши самолети. Вярно пруски, но НАШИ. А сега ще ни защитават самолетите на държава която над 600 години се опитва да ни затрие като нация
28
2
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
-Кога Турция ще помоли България ?--за да охраняваме тяхното въздушно пространство -- ПРОСТО НИКОГА !- ами турците до вчера се караха с гърците за навлизане на въздушни пространства - даже малко остана да си обявят война въпреки че и двете държави са в НАТО -- а днес *** ще летят над моята глава -както и над главите на всички българи - дано пуснат някоя бомба в Народното Събрание и избият целият политически СКЕЧ - които се очертава като най ТЪПИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ за 26 г насам - Позор и СРАМ !
27
2
 
17
 
! Отговори
akut преди 8 години
защо нато ? ние сме в ес