Само ГЕРБ има интерес от предсрочни избори, смята Дончев

Ние крепим стабилността в страната, уверява вицепремиерът
129
Само ГЕРБ има интерес от предсрочни избори, смята Дончев
Томислав Дончев. Снимка: ГЕРБ

Само ние имаме интерес от предсрочни избори, защото можем да си подобрим резултата, обяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ вицепремиерът по еврофондовете и икономическа политика Томислав Дончев.

"Нормално е не всички да са доволни. ГЕРБ има най-голям интерес от предсрочни избори, но ние крепим стабилността в страната", подчерта той. По думите му има състезание по опозиционност в Народното събрание, което обхваща дори и част от управляващите. Дончев обаче бе категоричен, че правителството на Бойко Борисов ще продължи да си върши работата докато може.

"Факт е, че стабилността е желана категория след това, което беше преди година, година и половина. Най-голямото изкуство е това как да се съчетае стабилността с провеждането на реформи. Не всички имат интерес от стабилността – има икономически играчи, на които не им е много удобна настоящата ситуация”, посочи още вицепремиерът.

Според него тези, които имат по-малък шанс и интерес да оцелеят при едни предсрочни избори, си позволяват да дестабилизират ситуацията”.

Томислав Дончев коментира и кризата с блокадата по българо-гръцката граница. По думите му случващото се е безобразие, а щетите са големи. “Всичките ни усилия са на дипломатическо ниво, надяваме се институциите си в Гърция да си свършат работата. Протестиращите в Гърция вършат нещо незаконно и настройват всички срещу себе си”, заяви вицепремиерът.

Дончев коментира и напрежението в края на седмицата, свързано с посещението на премиера Борисов в Лондон. "Аз не съм бил в Лондон и не мога да разбера къде е сензацията-една дама чете от тефтер или от лист, млади хора задават въпроси, премиерът отговаря доколкото обстановката в залата дава възможност да се отговаря, къде е интригата”, попита Дончев. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
14
 
7
 
! Отговори
ист преди 8 години
Всечки в политиката са за лична облага. Ако имат възможност да се облажат незаконно, провят го. Само Ореха и Дебелян не крадат. Те вземат всичко.
6
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе къде се скри онзи мушморок другаря Станимишев, дето щеше да ни оправя?
5
3
 
25
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Недей да бъдеш толкова сигурен...или се надяваш, че с 20 милиарда ще може да купите повече гласоподаватели. Друг шанс не виждам
4
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на ГЕРБ! Много добре се справят!
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОСТАВКА ОСТАВКА на мутренско,национално,предателското правителство и народен съд и директно на дръвника......никога повече диктатура и хунта от гладни,крадливи,корумпирани,некомпетентни мутренски КАЛИНКИИИИИ....
2
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пишман-експерта Опустошарски има интерес, че свършил парите дето ги окраде от фалиралата банка
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
вие сте за трепане , крадци мръсни