Добрата новина! Дядо Асен дарява пари на дете в нужда

Сиромахът събрал 4000 лева: Разучете за някое детенце!
15 мар 2016 17:37, Анисия Иванова
20
Добрата новина! Дядо Асен дарява пари на дете в нужда
Снимка: Bulgaria On Air

В Благоевград днес трябваше да се гледа делото на дядо Асен - сиромахът, който продаде магаренцето си, за да плати глоба, наложена му от Горското стопанство заради отсечено дърво в зеленчуковата му градина.

За да се докаже невинността на възрастния мъж, Районният съд в Благоевград поиска справка от Държавно горско стопанство как е било определено мястото на нарушение, както и документ за собственост на градината от дядото. Ход на делото обаче не бе даден.

Още по темата

Делото бе отложено за 12 април заради невъзможност за явяване в съда на редовния съдебен състав, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR.

Така дядо Асен ще трябва да почака още месец, за да чуе решението на съдията правомерно или не е отрязал дървото в своята градина.

Случаят на 72-годишен сиромах предизвика реакцията на много хора, които призоваха да му се разкрие банкова сметка, така че да му се помогне.

Bulgaria ON AIR разкри такава сметка на името на дядо Асен Боянов Канджев. Към момента в нея са постъпили близо 4000 лв. Възрастният мъж, свикнал на скромен живот, иска да дари събраните пари на дете в нужда.

"През това време ще искам, вие да разучите някое детенце, което има нужда от тези пари, които ги събрахме - 3910 лева, да ги даря на некое детенце в нужда. От Германия един българин ми е изпратил 150 евро, които ще ги ползвам да си купя ремарке за фрезата, за да си ходя на нивата", заяви скромно дядо Асен.

По темата вижте и видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Няма значение преди 8 години
Е как може по цели гори изсичат и никой не ги съди , а този човек за едно дърво и хайде съд. Алооо политиците къде спите ?
11
0
 
16
 
! Отговори
Росен преди 8 години
Браво на човечеца! С това мога да се гордея, че все още има българи със широко сърце, напук на мутри и мутро подобни.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А магаренце?
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До пффИма 8 крайни трупи, все на едното печат би трябвало да има.
8
3
 
1
 
! Отговори
8 преди 8 години
До АнонименАми ако вече съм дошъл и да речем взимам около 700лв. пенсия? Иначе имам познати, които също получават по 120-тина лв. пенсия, без трудов стаж, същевременно стискат по 10-ина реституирани ниви и по още няколко имота на село и също "изнемогват" и псуват държавата, живота и всичко останало.
7
22
 
1
 
! Отговори
4 преди 8 години
Добрееее, взимам си думите обратно. Щом един човек е беден и възрастен може да не спазва закона оправдано е да има байпс на водомера, шунт на електромера, да си реже дръвца на воля, както си иска и да има право да крие житцето от бирника. Само ми е интересно защо му е 100лв. пенсията?
6
1
 
17
 
! Отговори
Безпартиен преди 8 години
ЖИВЕЯ в ПЛОВДИВ отоплявам се на камина с водна риза... Всяка година обикалям складовете в Пловдив. Е как едно маркирано дърво не видях..... нито съм си купил такова.....
5
0
 
17
 
! Отговори
:( преди 8 години
Поклон!
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти как видя дали от другата страна нямат маркировка???И да не мислиш,че горските всяко едно маркират.Знаеш ли колко усилия се искат да ударят всяко,ще се преуморят и няма да могат да гонят такива като този дядо.
3
45
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е жив и здрав дядото, ама гледам, че зад него бая трупчета са наредени и нито едно не е маркирано. Та, ако наистина е в нарушение редно е да си плати глобата. Е, веднага ще ме опонират маса хора: мизерия, глад, пенсиите ..... , ама и по Андрешковски не става работата.
2
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има добри българи, които заслужават уважение. Всички, които помогнаха на дядото и самият той са пример за това.Въпрост е как тези българи могат да изкоренят мутрягите, дето четем как всеки ден пребиват някого.
1
1
 
48
 
! Отговори
G преди 8 години
Коментарът е излишен.