Ламбо прави СТАН – нов съюз на артистите

Заедно с него са Атанас Атанасов, Ивайло Христов, Иван Добчев и др.
16 апр 2016 08:26,
29
Ламбо прави СТАН – нов съюз на артистите
Снимка: архив Булфото

Стефан Данаилов и още шестима професори от НАТФИЗ правят сдружение, еквивалент на съществуващия отдавна съюз на артистите у нас.

В начинанието си  Ламбо е придружен от колегите си преподаватели Атанас Атанасов, Здравко Митков, Ивайло Христов, Иван Добчев, Маргарита Младенова и Пламен Марков. Сдружението ще е в обществена полза.

То се нарича СТАН - Сдружение на  театрали и алумни на НАТФИЗ. Очаква се да бъде съставено на основата на седем творчески направления, пише "Телеграф”.

От месеци в гидията на артистите има напрежение срещу сегашния председател на Съюза на артистите Христо Мутафчиев.

Преди време артисти от Народния театър поискаха оставката му с обвинения, че обвързва изкуството с политиката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Иванов преди 7 години
Вие *** ли сте или неграмотни та не четете какво ще създава Данаилов. Сдружение в подкрепа на завършващите студенти.Различно е от съществуващия Съюз на артистите в България.
17
0
 
1
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Аман от изкривени и тенденциозни тълкувания! Организацията, която създават преподавателите от НАТФИЗ НЕ Е СИНДИКАЛНА, за разлика от Съюза на Артистите в България. Целта на новото сдружение е да се бори за младите, скоро завършили артисти - да имат условия, в които да правят театър! Самият Христо Мутафчиев беше на първата среща в НАТФИЗ на 27-ми Март, на която се инициира създаването на сдружението и се включи в едно от седемте направления на новото сдружение. Подкрепя сдружение срещу себе си ли?
16
6
 
0
 
! Отговори
нова провокация преди 7 години
Театър - вятър! Празна работа. До преди много, много и много години ( някои ще се сетят кога), бях почитател на театъра. Но след като гледах пиесата " Ленин влезе в нашия дом", се зарекох пред себе си НИКОГА повече да не вляза в театър. Удържах ( и удържам ) на дадената си дума.
15
7
 
5
 
! Отговори
Партийна Борба преди 7 години
Партийната Борба на Бесовете от Бесова Партия БСП е вкарването на цялата партия от артисти в нови роли, които да бъдат съвсем близки до Природата. Дори и костюмите щели да бъдат съвсем истински на цялата партия социалисти, които вече били капиталисти, а не войскови подразделения от мечки, зайци, вълци, лисици, глигани или охранени прасета!
14
6
 
3
 
! Отговори
Бесовете от БСпартия преди 7 години
Бесите от Бесовската Партия планирали нови разходки в планините и масово се подготвяли артистично за новите си промени - новите си премени и раходки в планините защото войските им давали тази възможност да се преобличат с нови партийни костюмчета и с нови променени мозъци - вече КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ! Артистичните войски имали на сърце една единствена задача - НОВОТО ОБЩЕСТВО С НОВИТЕ РОЛИ НА ОБЕДИНЕНА ПАРТИЯ ПОКЛОН!
13
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мутафчиев като артист е нищожество в сравнение с Проф.Данаилов. Самия факт ,че Ламбо е играл в високо рейтингови италиански филми и сериали е показателен за класата му. От времето на демокрацията не е излязъл нито един свестен алтист , а само смъркачи на дрога и алкохол. Дори виден театрал като професор Вучков казва , че наградите "Аскер" се дават на незначинелни артисти. А Мутафчиев въобще не става за шеф на артистите и целта му е да ликвидира областните театри за с/ка на Софийските.
12
11
 
6
 
! Отговори
DeD преди 7 години
Народния депутат от партия БСП ,политика Стефан Данаилов ,ще прави НЕ политически съюз.Нещо не мога да го разбера.По глупавите от мен явно го разбират.
11
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нов съюз на всеки километър, нови субсидий. Аман от комунистически ***.
10
11
 
12
 
! Отговори
mmmmm преди 7 години
Aman ot stari komynisticheski mycuni !
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Успех,професоре,бъдете здрав и щастлив!
8
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя още ли е жив? Няма отърване от червените каскети. Да си носи новия съюз на оня свят.
7
2
 
18
 
! Отговори
Тонко преди 7 години
Следвашия път на Ачо няма да му изпратят самоледа да го спасяват.
6
2
 
6
 
! Отговори
Дидо преди 7 години
Само Здравко Митков като видях и е ясна работата.
5
2
 
17
 
! Отговори
касандра преди 7 години
Много добре че *** Ачо от филма Дунав мост е изолиран.
4
3
 
8
 
! Отговори
съвет преди 7 години
До Анонимен 5Стъпвай внимателно,"умнико",да не паднеш пръв в трапа!
3
1
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Има една приказка -в царство решили да убият всички стари хора-пречели им.И това и сторили,без един момък който скрил баща си ,уважавал го много за да го убие.И настанала суша,не знаели какво да правят,и момъка отишъл и питал баща си.Този старец спасил царството.Аз за себе си знам какво бях на 20,на 30,на 40 и на 50.Защото ни управляват учили недоучили ,амбициозни хлапаци затова сме на това дередже.и скоро няма да се оправим.
2
27
 
11
 
! Отговори
uf.. преди 7 години
Ламбо, стига.Мислех, че си по-умен от Местан..СТАН..волната монголска душа?Евразия те зове май..Абе, престанте с глупости! Идват избори и всички на трапезата( ще стане партия, зная!!): Сл.Трифонов( вижда, че е по-добре "готови пари" да взема на стари години..)Ти- обединител на БКП/БСП/АБВ,СТАН...Местан с Дост, сега чакам с нетърпение някой ПОДРУГ...( дори я разчетох, но да не подсказвам!! Мнго съм живял и виждам СВЯТ на АБСУРДА... дори не чакат Годо', а припкат преди него!;-))
1
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сегашния шеф на съюза на артистите не е ли "политически натоварен" , бе умнико 1 ? Ристю Мутафчиев от години облизва задните части на Тиквата и според жалби от самите артисти е превърнал съюза на артистите в частна фирма. Безспорно това което са намислили сега е отговор на безобразията на този бездарник. Може Ламбо да не е най-удачния избор, но все пак начинанието е похвално.