Над 550 деца играха и спортуваха с "Детска Игриада"

Малчуганите съчетаха полезното с приятното в парка "Заимов"
Обновена: 10 юни 2016 20:31 | 5 юни 2016 14:08, Екип на Dnes.bg
3
Над 550 деца играха и спортуваха с "Детска Игриада"
Снимка: Az-deteto.bg

Да се спортува е лесно, полезно, забавно и приятно. Това показаха над 550 деца заедно със своите родители по време на второто издание на "Детска Игриада", организирано от детския портал Az-deteto.bg до късния следобед на 4 юни.

Най-малко 250 деца повече участваха в тазгодишния спортен празник в парка "Заимов" в София спрямо миналогодишното му издание.

Велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон бяха само част от спортовете, в които се включиха малки и големи. Участниците в "Детска Игриада" 2016 проследиха и вълнуващи демонстрации на няколко други спорта, сред които тенис на маса, хокей, айкидо, карате киокушин, стрелба с лък и други.

Каузата на организаторите от Az-deteto.bg тази година e да се отвори дискусия за добрия пример, който родителят може да даде на детето си, съответно и за нуждата от повече възможности малки и големи да тренират заедно в спортни зали, клубове и площадки. Основен посланик на каузата е волейболната звезда Владо Николов.

Първата зала в София, която ще подкрепи мисията на "Детска Игриада" 2016 и ще даде възможност на децата да спортуват заедно с родителите си, ще стане ясна още следващата седмица.

Основен партньор на събитието бе Мтел и се организира с подкрепата на  Лидл България, Граве България, Florina, „Селект Асет Мениджмънт“ ЕАД, FUNDAY SUMMER ADVENTURE, Doppelherz и Езиков център International House Sofia.  
 
"Детска Игриада" се организира в партньорство със Столична община, Decathlon, Българска Федерация Лека Атлетика, Бадминтон зала Европа, Българска Карате Киокушин Федерация и „Хокей клуб- НСА”.

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари