И този уикенд: Тапи и нерви по границите с Гърция

Автомобилите чакат часове, камионите - с дни
32
И този уикенд: Тапи и нерви по границите с Гърция
Снимка: архив Reuters

И този уикенд по границите ни с Гърция се образуваха километрични задръствания. Колите минават за часове, шофьорите на камиони чакат с дни.

На най-големия граничен пункт с Гърция - ”Кулата” се извиха опашки от чакащи още рано сутринта. Причината - стотици българи искаха да стигнат до плажовете в южната ни съседка. Някои обаче не издържаха на опашката,  направиха обратен и решиха да прекарат деня не в Гърция, а в България, съобщи "Нова телевизия".

През активния летен сезон през "Кулата" преминават между 8 и 10 хиляди автомобила на денонощие и около 30-40 хиляди пътуващи.

Най-потърпевши от засиления трафик са шофьорите на камиони, които понякога чакат и с дни.  

"Основната причина е старта на активния летен туристически сезон в Гърция. Месеците юли и август са изключително натоварени, това продължава и до края на септември", коментира Атанас Георгиев, който работи на граничния пункт.

Граничарите напомнят,  ако сте с малки деца да не им забравите паспортите. Ако пък детето пътува само с единия си родител, декларацията за съгласие от другия е задължителна.

"Препоръчително е да разполагат освен с оригинала, така и с готово ксерокопие, за да не се бавят на пункта до извършване на ксерокопиране", подчерта Атанас Георгиев.

На километър от Промахон пък ще ви трябват дребни заради  въведените преди дни тол такси Ако сте кола таксата е 2,4 евро.
 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес минахме Кулата за 5 мин около 13 часа - що за *** журналистика и *** статия. Барем да се бяхте поразходили да видите поне
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
После зимата ще се самозапалвате.
28
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре в тапи за Гърция, отколкото дни на Бетономорието (Мутроморието).
27
0
 
11
 
! Отговори
хотелиер преди 5 години
Колеги нека всеки да ходи където иска. Това е демокрация- кеф ти "......морие" кеф ти Гръчко или Монако. На сила хубост не става.
26
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нали Бойко ви направи магистрали до Бетономорието, нали приятелчетата му го бетонираха с хотелите си, защо не ходите там ?Какви патриоти сте, може ли такова нещо ?
25
3
 
10
 
! Отговори
Анук преди 5 години
Нищо подобно. Днес сутринта минахме на Кулата за 15 минути с чакането за магистралата!
24
6
 
5
 
! Отговори
преди 5 години
ПЛАТЕНИ ПУБЛИКАЦИИ - НИЩО НОВО. УТРЕ ЩЕ ИМА НОВА СТАТИЯ, ОПЛЮВАЩА ЧЕРНОМОРИЕТО И 15 ТРОЛА ПРИПЯВАЩИ В КОМЕНТАРИТЕ.
23
3
 
2
 
! Отговори
Aviotor преди 5 години
Sto taka, ve, nali imate kugari, migove i drugi ptichki na vrajdebnata i poduene!:-):-):-)
22
5
 
17
 
! Отговори
аз преди 5 години
няма задръстване просто атака която да откаже българите да си харчат парите в гръцко
21
1
 
14
 
! Отговори
Тиквен Боку преди 5 години
Определено има връзка между опашките по ГПК и недостига на туристи по морето. Трябва да осигурим туристи за нашите момчета хотелиерчета, че иначе няма какво да папкат
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Гърция не е интересно бе - само море и пясък. А на Слънчака има и адреналин - може някой пиян ингелиз балконджия да ти падне на главата или пък в некое заведение да те гръмнат, докато си поркаш.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората са готови да преминат всякакви трудности само да не им се налага да стъпят на Слънчака и фекалното бетономорие.
18
2
 
4
 
! Отговори
са преди 5 години
Ама стойте си тука бе,"бедни"българи!!Как да ни повярват,че сме бедни,как?!!!!
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Мога да ти изредя поне десет дестинации, където ми излиза и по-хубаво и по-евтино от Българското черноморие, пардон бетономорие."Дестинация No1 - На село.Дестинация No2 - На селото на жена ми.Дестинация No3 - В селото на съседите, където са ни поканили "на вила".Муахахах. Давай, искам да видя 10 дестинации, които бият бетономорието(щото на мен там ми излиза доста по-евтино). Збележка - не съм Шопландец, нямам да пътувам много до там.
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли тези които са направили обратен завой са отишли в копторите на *** некадърния крадлив хотелиер. Заобиколили са я през Македония, я от някъде другаде, но са предпочели да не си купуват лопедиум, да ги крадат разни мошеници и да гледат разни батки и дзъркели.
15
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Почивката в чужбина отдавна не е критерий за богатство и замжност.Мога да ти изредя поне десет дестинации, където ми излиза и по-хубаво и по-евтино от Българското черноморие, пардон бетономорие.
14
2
 
19
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
Как си обясняваш това, че към Черно море тапи няма.Може би в Гърция е по-хубаво, щом хората въпреки тапите пак ходят там.Помисли си какво ви куца в посрещането и обслужването на туристите.Писнало ми е от надути гларуси със самочувствие без покритие.Именно затова от 15-ина години на стъпвам на БГ мутроморието.
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи българите не сме толкова бедни, щом ходим на почивки, пък и в други държави. Извод - да се увеличат данъците, застраховките, винетките, удръжките, цената на тока, цената на водата и най-вече - парното на шопландците(а не да го плаща цялата останала част от населението).Така е драги ми - повечко работа, по-малко почивки. Вие вече на социализъм го обърнахте!
12
4
 
13
 
! Отговори
Конспиратор преди 5 години
Авторката много често пише за задръствания към Гърция...Прилича ми на леко платена история...btw/ Всеки уикенд я минавам тая граница към 8-9 часа сутрин и всичко си е ок!?! 15-20 коли макс да има натрупване, което се минава за 10-15 мин!?!Тъй че, тук си мирише определено на $$$...
11
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка събота и неделя - тапи. Извод: *** така и няма да се научи и ще виси по пътищата. *** ***. Стаден ***.