Таксито с детска седалка – само след заявка

Жълтите коли масово нарушават законовите разпоредби
12 авг 2016 08:22,
3
Таксито с детска седалка – само след заявка
Снимка: flickr

Родителите, желаещи да возят хлапето си в такси на детско столче, какъвто е законовият регламент, трябва да направят заявката за това ден преди самото пътуване.

Абсурдът се дължи на факта, че под 1% от жълтите коли изпълняват разпорежданията в нормативната уредба на страната и съответно разполагат с този необходим за превоза на всяко дете под 1,50 м. аксесоар.

В същото време законът е категоричен, че всяка лека кола – в това число и такситата, трябва да има детско столче при наличие на малко хлапе в нея. В противен случай шофьорът трябва да бъде глобен.

По данни на самите таксиметрови компании обаче такава санкция не е била наложена на нито един от автомобилите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Цялата държава е мара-втасала, ама с такситата започва и свършва всичко!Няма друг бранш, който да е толковя контролиран, с толкова промени, забрани, разпоредби и т.н. А, градският транспорт? А, раздрънканите маршрутки? Шофьорите им винаги са избирани с конкурс по простотия, некултурно отношение и цинизъм.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А автобусите,а влаковете, а самолетите , а каруците? Един милион държавни хрантутника стоят, рушветчийстват и мислят глупост, след глупост, неефективни и безполезни.