Отстраниха от длъжност скандален съдия

Мариян Марков беше освободен заради забавени дела
17 яну 2017 18:36,
3
Отстраниха от длъжност скандален съдия
Снимка: архив Булфото

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет уволни единодушно скандалния съдия от Софийския градски съд Мариян Марков, заради просрочени дела, съобщава "24 часа".

Още по темата
След многобройни отлагания на наказанието му заради споходили го болести, съдебните кадровици най-сетне решиха съдбата на Марков. По закон той е длъжен да се защити пред Висшия съдебен съвет (ВСС), когато му се налага най-тежкото дисциплинарно наказание.

Съдебните кадровици го повикаха ул. Екзарх Йосиф 12 в 15:00 часа. За часа Марков бил уведомен, но въпреки това отказал среща със съдийската колегия.

С това решение ВСС попречи на Марков да напусне доброволно съдебната система и да получи 20 работни заплати обезщетение. Съдията се записа и като член на ПП "Напред, България".

Това е 12-ят уволнен магистрат в мандата на този ВСС.

Припомняме ви, че Мариян Марков беше обвинен за забавени дела по процесите на Александър Томов и Христо Лачев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
7
 
2
 
! Отговори
Фори преди 7 години
Какво е това име Мариан? Това е женско име, идва от Мариана.Следователно този човек изначално няма потенциала да бъде добър мъжки екземпляр като мене (вероятно също има и малък фалос, не като моя - едновременно голям, но и изящно изваян). Така че не е голяма загуба, че са го отстранили. Такъв човек е за фабриките, не е за съдия. Във фабриките той ще бъде и по-щастлив! Ще усеща, че е на мястото си.
1
0
 
14
 
! Отговори
Възмутен преди 7 години
Съдийската комисия на Висшия съдебен съвет кога най-после ще се заеме с недовършеното дело срещу съдийката Доротея Иванова от Разград позволила си да изработи фалшив документ за лихви за милиони и защо делото срещу нея все още се води срещу неизвестен извършител???