Внимание! Сняг по пътищата, лавини в планините

КАТ: Водачите на МПС-та трябва да внимават!
Обновена: 19 яну 2017 11:04 | 19 яну 2017 11:00,
2
Внимание! Сняг по пътищата, лавини в планините
Снимка: архив Булфото

Във връзка с непрестанния снеговалеж продължава почистването на улиците, по които се движи градския транспорт в София, съобщи Столичната община.

Към 09:00 часа 98 машини - снегопочистваща техника, работят на терен във всички столични райони, като избутват снежна маса от пътните платна и разпръсткват соли срещу заледяване.

Към момента градският транспорт се движи по обичайните си маршрути при зимни условия.

Натоварено е движението от ж.к. "Люлин" в посока центъра. Основните булеварди в жилищния комплекс са непочистени и допълнително затрудняват преминаването на МПС. В някои участъци и бул. "Сливница" не е почистен. На кръстовищата има сняг и киша, които създават предпоставка на ПТП-та. Трафикът се осъществява с не повече от 10-15 км/ч. Водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да се въоръжат с търпение, съветват от КАТ.

Лоши са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинска спасителна служба при Българския Червен кръст. Духа силен вятър, вали сняг и има мъгла. Температурите са от минус 3 до минус 11 градуса. От ПСС препоръчват туристите да не правят преходи в планината.

В курортите на места също времето е мъгливо и трябва да се кара внимателно и само по пистите. Има повишена лавинна опасност. През изминалото денонощие не са регистрирани инциденти с туристи.

Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470.

Двама души са загинали, 16 са ранени и един човек е с опасност за живота при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от МВР.

Общо в страната са станали 14 произшествия. В столицата са регистрирани 121 леки пътни инцидента и 7 тежки. При тях седем души са ранени, загинали няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Да внимаваме да не блъснем някой спрял снегорин ли?
1
0
 
2
 
! Отговори
СТАМАТ преди 7 години
ФНИМАНИЕ, ЧЕРВЕНО ВИНО В БУРЕТО, ПЪРЖОЛИ НА СКАРАТА!