Денят на рокадата 2: Борисов предава властта на Герджиков

Това ще стане с две церемонии - в президентството и в Министерски съвет
27 яну 2017 07:22,
21
Денят на рокадата 2: Борисов предава властта на Герджиков
Снимка: архив "Булфото"

Няколко дни след рокадата в президенството, смяна на караула предстои и в Министерски съвет. Днес правителството на Бойко Борисов ще предаде властта на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Това ще стане на официална церемония в Министерски съвет. Преди това новият президент Румен Радев ще представи състава на Министерски съвет, който той назначи.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, днес се очаква държавният глава да обяви и приоритетите на бъдещото служебно правителство, сред които се очаква да са организиране на прозрачни предсрочни избори на 26 март и работа по председателството ни на ЕС в първата половина на 2018 г.

В Министерския съвет по традиция звучат националния химн и този на ЕС, а двамата премиери ще произнесат речи.

Министър-председателят в оставка Бойко Борисов ще предаде символично властта на служебния премиер проф. Огнян Герджиков.

След това са церемониите по предаване на властта в отделните министерства. Освен че често си разменят символични подаръци, стари и нови министри обсъждат свършената и предстоящата работа в конкретните ресори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
venix преди 7 години
тва са просто едни бизнесмени, които съвестно си гледат бизнеса и нехаят за държавата и народа. толкова е просто. лустрация му е майката. номера е да няма ни един от едно времешните долни *** и всичко ще се оправи. като цяло ни липсва патриотизъм. и хората в западна европа крадат, но там корупцията е на друго ниво. там поне малко имат самозъзнание, което тука го няма.
14
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев, не ставаш за президент, по-добре да се откаже докато все още има чест.
13
3
 
1
 
! Отговори
баю преди 7 години
Радев Радееев и ти се оля Радев! Аз затова не гласувам от първите избори през 90-те години когато гласувах за безпартиините и после си ядох таш.аците от яд като ги видях кои се изписаха безпартиини! Така поне съм спокоен че моят глас не е качил на власт "умни" селянжъри.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито ново ГРАБителство!
11
1
 
2
 
! Отговори
папагал преди 7 години
РИЗИТЕ НА ГЕРДЖИКОВ СА УНИКАЛНИ, ТАЗИ Е С АКЦЕНТ "ФРАНЦИЯ", А ВЧЕРАШНАТА СНИМКА С КАРИРАНАТА РИЗА Е С АКЦИНТ "ПЕНСИОНЕР ОТИВА ЗА КИСЕЛО МЛЯКО", ДАНО В КРАЙНА СМЕТКА ОСВЕН "ОРИГИНАЛНИ" /СПОРЕД НЕГО/ СЕ ОКАЖАТ И ЧИСТИ!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тайният ритуал мина ли вече?
9
1
 
8
 
! Отговори
перуката НЕНЧЕВ преди 7 години
Сега МУТРАГЕНЬО , ще вдигне КРЪВНОТО...
8
1
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 7 години
А тоя да гледа Баце к'во му предава, да не ревне утре че има липси!
7
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
гласувахме за радев получихме мадридския лесничеи позор
6
1
 
5
 
! Отговори
до НАДЯ преди 7 години
Близнашки го измислил за да има шанс и той да се запише ........
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ох хайде стига! След два месеца ще го изберат ,след година пак ,оставка !!! Свикнахме на циркадцжилъци !
4
3
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Колкото по слабо е било едно управление толкова по-вече са дитирамбите около смяната му не две и двеста церемонии да има гербавите комунисти си остават злото на България.
3
4
 
19
 
! Отговори
Дрън Прън Мън преди 7 години
Редно е и Цацаров да бъде на церемонията .Като приключи ,шат на Боко белезниците ,после съд и после пандела ,за не много ,само за 10-15 г. А за какво :за заемите ,който сключи и които няма да плаща той ,за скапаните магистрали , за лъжите , за уж усвоените евро парици о за култа към собствената си особа който натрапва ,а в женския пандиз Лилето ,тя лъже не по малко от Боко
2
4
 
21
 
! Отговори
4 преди 7 години
Бойко е политически труп ,а колкото до ГЕРБ единствения им шанс е някаква коалицийка .........А може да се прекръстят на ГАРБ -за американско развитие.Идват обаче другите *** като Магарешки ,Симеонов и разни *** като ВМРО та и тн .Не виждам алтернатива освен масово гласуване на БСП .Инак пак доникъде няма стигнат и в следващия парламент.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ли налага Бойко и Кунева да дават оставки безразборно.Все едно, че не управляват държава, а семейна фирма