Внимание, шофьори! Водата за уста ви прави... мъртво пияни!

Дрегер отчете цели 5 промила на неблизвал дупничанин
Обновена: 20 фев 2017 11:23 | 20 фев 2017 09:10,
38
Внимание, шофьори! Водата за уста ви прави... мъртво пияни!
Снимка: архив, Bulphoto

Дупничанин щеше да плати поддържането на устната си хигиена с шофьорската си книжка.

Катаджии спрели Ивайло Тасин за рутинна проверка край Бобошево, докато шофирал, и дрегерът отчел рекордните 4,99 промила в издишания от него въздух.

Не му повярвали, когато заявил, че не е пил, а преди да седне зад волана, ял супа и си измил устата с вода за уста, съдържаща алкохол. Кръвната проба обаче се оказала отрицателна и потвърдила думите му.

"Шофьорите трябва да знаят, че водата за уста ги прави пияни", потвърдиха експерти пред "Труд".

"До 27% стига съдържанието на алкохол в подобни течности, но след жабуркане с поглъщане от тях дрегерът може да установи концентрация на летливи редуциращи вещества в издишания въздух доста по-висока от 0,3 промила. При поглъщането на алкохол, както метилов, така и този, който се съдържа във водата за уста, той попада в хранителния тракт. При повторна проба, направена около 40 минути преди първоначалната, може да отчете много по-високо съдържание на алкохол в кръвта", казаха вещите лица.

Съдебната практика има вече случаи на оправдани по обвинение за употреба на алкохол след експертизи, доказали влиянието на тази вода. За отбелязване е обаче, че има и безалкохолен вариант на водите за усти, казаха търговци.

"Когато ме провериха с дрегера, който показа 4,99 промила, останах изненадан. Не обичам да пия алкохол. Обясних им, че само съм си жабуркал за свеж дъх устата. И ето че в протокола за химичната експертиза се доказа правотата ми", разказва Тасин.

"Той се държеше адекватно, а дрегерът показваше, че е мъртвопиян. Ние също разбрахме, че има нещо странно", признали полицаите пред началството.

В САЩ 50-годишна годишна американка била осъдена, след като изпила три чаши вода за уста, седнала зад волана и предизвикала катастрофа. Шофьорката признала, че в желанието си да постигне перфектен дъх се нагълтала от бутилката с освежител за уста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
18
 
! Отговори
Хм преди 7 години
А бе случват се тия работи!Ама обикновено не вода за уста прави проблема(хи-хи).Впрочем,в неделя като отивах на работа,ме спряха за проверка защото ....карах много бавно!Три пъти ме караха да духам в апарата и не можаха да повярват,че не съм пил!В интерес на истината имат си основаниятада са подозрителни!Както се казва:"Ако някой кара бавно,има редовни документи,колан,фарове и т.н. то със сигурност е пил!" Е разминах се с едни 20лв (фиш) за просрочен преглед.ама няма да остават валад.
10
1
 
17
 
! Отговори
:( преди 7 години
Защо я пият?Тя е само за изплакване.След това се плюе.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя с петте промила братушка ли е бил?
8
1
 
12
 
! Отговори
з н а й к о преди 7 години
До ПрофесорПрофесор Вучков, вие сте нали!?Професор Вучков, добър ден!!
7
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прави ви мъртвопияни, ама друг път. Това е перфектен начин да се изкара някой лев. Миеш си зъбите,жабуриш се с правилната вода и тръгваш да търсиш милю по храстите. Залавят те с пет промила в издишания въздух, вземат ти книжката, а на кръвна проба нула и веднага ти я връщат. После един бърз иск за еди какво си и след време малко кеш в сметката,ей така от въздуха.
6
23
 
0
 
! Отговори
Професор преди 7 години
до комуниста номер 3:Ти на мене акъл не давай. Пия само водка с буркан кисели краставички.Знаеш ли колко книги съм написал? 36! 36 книги? Ти колко си написал? Нула.
5
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"При поглъщането на алкохол, както метилов, така и този, к"Метилов алкохол се съдържа в лосиона за баня Бояришник, която нашите скъпи братушки имат навика да употребяват. Ние тук не правим такива работи.
4
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия луди ли са - ако е пил с тия промили, изобщо нямаше да може да ходи, щеше да спи. То веднага си личи човек дали е пил или не.Ама нашенския катаджия си е уставняк. Лошо няма - "Проверката е висша форма на доверие".(Ленин)
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Професоре пии си хапчетата за да си щастлив
2
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха ,защо не казвате,че е объркал водата за уста с шишето с ракията!
1
42
 
8
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Да му отнемат книжката. Комуниста е взел пример от руснаците които се наливат с шампоан и антифриз.