След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка

Бившият ни посланик в САЩ казва, че напуска поста по лични причини
Обновена: 2 мар 2017 10:41 | 2 мар 2017 10:41,
167
След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка
Снимка: кадър Нова тв

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Още по темата

Бившият посланик на България в САЩ обяви първоначално, че е станало недоразумение, тъй като в момента, в който тя е разглеждала козметика в магазина, звъннал телефонът й, като получила обаждане, свързано с възрастната й и болна майка. Тогава излязла от магазина, за да проведе разговор и неусетно взела разглеждания от нея продукт.

По-късно обаче стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата. Според полските власти инцидентът се е случил на 24 февруари, а Поптодорова била задържана на летището на 27 февруари, след като е била установена самоличността й.

От полската полиция също споделят, че българката е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното и наказание и случаят е приключил. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини".

Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.

"За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
0
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До АнонименНие от ДС сме на всеки метър! И всичко под небето на БГ е наше!
110
0
 
15
 
! Отговори
гарван преди 7 години
дърта крадла
109
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
До АнонименТака ще е, като има абдали да гласуват за нас, крадците, ще ги ручате!
108
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази от котилото на БОЙКО и Цецката с 7те апартамента
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жалко за професионалиста, но така се прави.Нека да се поучат от нея тукашните измислени "политици"
106
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тва е края на БСП
105
0
 
14
 
! Отговори
ха преди 7 години
Ленчето явно е била забелязана и друг път в "прегрешение". Интерсно, в нашето Външно 100% са знаели, че е клептоманка и са се спотайвали и са я предлагали все по-нагоре и нагоре. Или всички в това министерство са клептомани и затова не им прави впечатление, или "издигайки" я , са се отървавали от нейната "свръх" активност в самото министерство?
104
3
 
5
 
! Отговори
джон преди 7 години
това не беше ли част от хибридната война на Путин, за което бившата *** Калфин се оплакваше
103
0
 
8
 
! Отговори
naco преди 7 години
Какъв ЗНАК ни дава Европа,с това РАЗКРИТИЕ? КРАДЕМ на ЦЕНТЪРА на Европа,и то в изпълнение на ПОЛИТИК от най-висок РАНГ!? А,какво ли е в България?Ето защо "политиците" ни ги е СТРАХ от ИСТИНСКИ ДЕБАТ, а не ДИРИЖИРАН!? СТРАХ от това да не би някой да ги попита,за КОРУПЦИЯТА,КРАЖБИТЕ,като си послужи с ФАКТИ и ДОКУМЕНТИ!? НАРОДЕ????
102
1
 
6
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 7 години
До G" Бабата " Илена Поптодорова използва КРАДЕНИ кремове ... КРАДЕНИ ! Найс а ?
101
1
 
11
 
! Отговори
чуденка преди 7 години
Явно на всички "шетащи" по световната сцена политици им се знаят и"отчитат" слабостите - я клептоманство, я женкарство, я изневяра, я корупция (Ив.Славков как го хванаха?), просто в даден момент се изстрелва патрончето и непотребния, или неугоден (на някой?) политик е прострелян и заврян в *** за..ик, по най- унизителен начин. Напомня ми скандала със Строс-Кан, голям фен на женките.Май нещо в АЕА са се "сетили" да я подменят с полякинята(като ги знам какви антисемити са поляците?!)
100
0
 
17
 
! Отговори
мойсей преди 7 години
пичове,на еврейска организация шефката си е изпълнявала обичайните трудови задължения, ама са я гепили неочаквано..какво се чудите?
99
1
 
18
 
! Отговори
УдЖас! преди 7 години
*** тя и еврейка ли се оказа?!? Уж един крем взела по погрешка, три дни не е забелязала, че не го е платила, а накрая, според полицейскито комюнике върнала "продуктите". Последно колко кремчета е свила?
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спомням си преди време бяха хванали Рокфелер-син да краде хавлиени кърпи от хотел.И това му било навик.Ръководството на пострадалите хотели никога не повдигало въпрос за това,за да не им се развали репутацията,а и защото са много скъпи тези хотели и такива като Рокфелер им пълнят гушите.Така че той си е платил хавлиите многократно,затова са го обявили за клептоман и с това се приключва.Много от известните холивудски звезди също имат подобен проблем.Нашата сигурно е порихванала нещо от тях.
97
3
 
24
 
! Отговори
до долния стаКМистик преди 7 години
До СтатистикЕ как беше назначена за посланник от Костов, когато Костов слезе 2001г. от власт, а тя бе предложена от БСП и издигната от мадридския горски през 2002 за посланническия пост в САЩ! Депутат на БСП в 3 народни събрания от 1990 до 2001г. Офицер на ДС - "баш" номенклатурата на БСП! Хайде стига манипулации и откровени лъжи!
96
19
 
11
 
! Отговори
Статистик преди 7 години
Да се свързва Поптодорова с Нинова е придогатив на психически *** и лица абсюлютно незапознати с най-новата ни история.Тя бе дясната ръка,или нещо друга,на Томов- Лупи,които още 1995та получиха бойна задача от фондация Затворено общество за разцепят БСП,че нещо много избори взеха да печелят.За награда бе назначена за посланик не къде да е а в столицата на света,и то не от кой а от Костов- великия антикумунист,също служител на въпросната фондация.Клептоманията е характерна за подобни люде!
95
1
 
11
 
! Отговори
х преди 7 години
след това омаскаряване, нормално е да си подаде оставка.
94
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хвърлила е оставка защото след кражбата Нинова е преценила че има качества за депутат от БСП и я е сложила първа в листата за изборите.
93
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе те другите комунисти милиони откраднаха за Белене а тая нещастна клептоманка я разпънаха за 400 евро. Никой не безпокои комунистите които откраднаха милиони
92
1
 
7
 
! Отговори
шалом от Зимбабве преди 7 години
До Анонименда, ама магазина се оказал на братчед и по пета линия. няма страшно, братчедката Агньешка има по-приемливи особености да представлява американската общност