След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка

Бившият ни посланик в САЩ казва, че напуска поста по лични причини
Обновена: 2 мар 2017 10:41 | 2 мар 2017 10:41,
167
След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка
Снимка: кадър Нова тв

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Още по темата

Бившият посланик на България в САЩ обяви първоначално, че е станало недоразумение, тъй като в момента, в който тя е разглеждала козметика в магазина, звъннал телефонът й, като получила обаждане, свързано с възрастната й и болна майка. Тогава излязла от магазина, за да проведе разговор и неусетно взела разглеждания от нея продукт.

По-късно обаче стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата. Според полските власти инцидентът се е случил на 24 февруари, а Поптодорова била задържана на летището на 27 февруари, след като е била установена самоличността й.

От полската полиция също споделят, че българката е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното и наказание и случаят е приключил. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини".

Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.

"За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
7
 
20
 
! Отговори
тя преди 7 години
Тя никога не е била комунистка , а само нагаждачка , затова и скачаше от партия на партия! Такива ги има много в политическият ни живот! Не бива да им се дават високи държавни постове!
70
5
 
21
 
! Отговори
niki преди 7 години
С БСП/БКП напред.Партията е права дори когато греши - цитат от изказване на виден комунист!
69
2
 
22
 
! Отговори
тя преди 7 години
Няма да хвърли оставка , но ще я изхвърлят като *** крадлата! Вн. М. да й отнеме дипломатическият паспорт- стига ни е излагала!
68
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че е чалната комунистка е ясно, но това е диагноза. Навремето бяха хванали Уинона Райдър да краде дрехи, когата вземаше по 6 000 000 щд на филм
67
5
 
18
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 7 години
Не е изключено да е била вербувана от САЩ още преди 1990. Никиту Младенов, Къдравата Сю, ряпа да ядат пред тази твар!
66
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никога не е късно да станеш за резил !
65
3
 
18
 
! Отговори
Реклама преди 7 години
Ленче , Ленче кремът Орхидея Империал на Гирлен го има само за 40 лева.
64
5
 
8
 
! Отговори
79374 преди 7 години
В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление ..... Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е """"""""""казала на шефовете си,""""""""""""""""""""""""""""" че "се оттегля по лични причини".
63
11
 
11
 
! Отговори
bolbov преди 7 години
Не знам колко пъти да обяснявам на хората с демократично мислене.Комунистите не са крадци те даже не са и демократи понеже не се познаваме посочвам комунисти които се знаят Христо Ботев Й.Сталин Ернес то Че Гевара Уго Чавес
62
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е откраднато от магазин, а представяте ли си колко е откраднала от държавата, когато посолството и е било в ръцете!!!!
61
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дипломатически паспорт: ДЪРЖАВЕН ИМУНИТЕТ ОТ ПРЕСЛЕДВАНЕ ЗА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!!
60
5
 
12
 
! Отговори
ponti преди 7 години
Много сте късогледи и жалки беее. Тези за които толкова години гласуватеоглозгаха цяла държава и пак ще гласувате за тях, тук за някакви кремчета се пените, ***!
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Клептоманията си е клептомания, независимо от социалното положение но индивида.
58
26
 
6
 
! Отговори
ponti преди 7 години
Безспорно много опитен и авторитетен дипломат и много умна. За съжаление дори гениите си имат кусури. Според мен, жената има заболяване. Разбирам злобата ви, но на нея не и е необходимо да краде. Жалко...
57
1
 
18
 
! Отговори
иво преди 7 години
И сега какво ще стане със дипломатическият паспорт на госпожата!?Не трябва ли да и се отнеме или ще я оставят крадлата отново да ни петни и се измъква от полицията и закона!?
56
0
 
16
 
! Отговори
иво преди 7 години
И сега какво ще стане със дипломатическия паспорт!?Няма ли да и се отнеме или ще продължава да ни петни и се изплъзва от полицията и закона!?
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дипломатическия паспорт ще върне ли?
54
0
 
8
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Ла ла ла Елено,и филм би излязъл о историята.
53
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това е разликата между КОРУМПИРАНА Българияи европеска страна-Полша!Такова нещо у нас е НЕВЪЗМОЖНО!!!!!
52
2
 
6
 
! Отговори
аха преди 7 години
До многуми сиибеИ години наред офицер от ДС!!! Т.е. на КГБ, тъй като нашето ДС си е било клон на КГБ-то. Не го забравяй! Нещо като ГеМе-то (Г.М.Димитров), служител на няколко разузнавания. Тия са най-добрите! Да й го признаем на офицер Ленчето!