След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка

Бившият ни посланик в САЩ казва, че напуска поста по лични причини
Обновена: 2 мар 2017 10:41 | 2 мар 2017 10:41,
167
След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка
Снимка: кадър Нова тв

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Още по темата

Бившият посланик на България в САЩ обяви първоначално, че е станало недоразумение, тъй като в момента, в който тя е разглеждала козметика в магазина, звъннал телефонът й, като получила обаждане, свързано с възрастната й и болна майка. Тогава излязла от магазина, за да проведе разговор и неусетно взела разглеждания от нея продукт.

По-късно обаче стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата. Според полските власти инцидентът се е случил на 24 февруари, а Поптодорова била задържана на летището на 27 февруари, след като е била установена самоличността й.

От полската полиция също споделят, че българката е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното и наказание и случаят е приключил. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини".

Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.

"За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
24
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Такива персони, в Гуантанамо при бай Ставри.
10
1
 
52
 
! Отговори
Веселин преди 7 години
ОВЦА....ЗА ЕДНО КРЕМЧЕ ,МАМИНА ДУШИЦА КОМУНИСТИЧЕСКА..
9
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е виновна Потодорова! Тя е видна натовка и евроатлантичка, тя не може да краде и да лъже, тя е кристално чиста и високоморална личност, възпитана в европейско еврейско -атлантически либерален дух.Виновна е дъртата комунистка майка й, която й се е обадил в крайно неподходящ момент и я е подтиквала, не, направо й е внушила по заръка на злото жуже Путин да си пъхне няколко скъпи крема в чантата и да забрави да ги плати!Демократи, бдете и се пазете от родителите си комунисти и путинисти!
8
2
 
41
 
! Отговори
сс преди 7 години
ако беше в България щеше да и се размине ,типична еврейска крадла
7
9
 
16
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
2 - Крушата не пада по-далеч , не дървото. Крадливо племе сте си и това е ! Разбирам крадецът да беше някой *** , а то добре облечена бяла жена..
6
1
 
32
 
! Отговори
Борко преди 7 години
Нямам думи...
5
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жената си е свикнала да взема какво си хареса без пари, и решила, че и в Полша ще й минат номерата. Явно не е очаквала, че това ще се разчуе. Браво на полските власти, не прикриха случая, ако беше тук, никой нямаше да научи, че се е случило подобно нещо, а даже някой корумпиран служител щеше да намаже и да прикрие всичко.
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нещо ми е съмнително два пъти ли е била на летището в рамките на 2-3 дена ,единия ден да открадне,а другия да пътува?Тя има толкова мноого пари в сравнение с нас българите,че може да не работи и тя и семейството.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отива да ближе рани.
2
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дървото не пада по-далече от крушата. Това не и е нито първата, нито последната кражба. Представете си какво става по върховете на любимата ни партия столетница.И как умеят да прикриват престъпленията си и да ни правят на абдали.
1
3
 
46
 
! Отговори
цветанов преди 7 години
какво излагане и падение - какви управляващи - ***