След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка

Бившият ни посланик в САЩ казва, че напуска поста по лични причини
Обновена: 2 мар 2017 10:41 | 2 мар 2017 10:41,
167
След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка
Снимка: кадър Нова тв

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Още по темата

Бившият посланик на България в САЩ обяви първоначално, че е станало недоразумение, тъй като в момента, в който тя е разглеждала козметика в магазина, звъннал телефонът й, като получила обаждане, свързано с възрастната й и болна майка. Тогава излязла от магазина, за да проведе разговор и неусетно взела разглеждания от нея продукт.

По-късно обаче стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата. Според полските власти инцидентът се е случил на 24 февруари, а Поптодорова била задържана на летището на 27 февруари, след като е била установена самоличността й.

От полската полиция също споделят, че българката е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното и наказание и случаят е приключил. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини".

Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.

"За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
2
 
! Отговори
Психиатър преди 7 години
Това е КЛЕПТОМАНИЯ. Тази "болест" ходи и по бедните и по богатите хора, никой не е защитен от клептомания. Познавам няколко клептомани с добро финансово положение, просто ги човърка отвътре да си откраднат нещо, ако ще и една паста за зъби.
130
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Достатъчно се писа по темата, за да стане ясно на всеки:Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е ТРЯБВАЛО да подаде оставка, за да НАЗНАЧАТ на нейно място "полякинята" Агнешка (главичка) Маркевич.
129
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сама вече не се понася като дипломат или каквато е там
128
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма дете на живковизма и комунизма незасегнато от тази болест и поквара-кражбата. Да не говорим за лъжите и убийствата, че работата става мътна и кървава.
127
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 131 папата Не вярваш да е приела юдайзма?Значи вярваш,че еврейте ще сложат начело на еврейска организация християнин или не еврейн?Аз на това не вярвам!
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като я гледам явно е имала ктещяща нужда от това което си е взела.
125
3
 
6
 
! Отговори
жеко преди 7 години
всичките ни политици са сложени и спонсорирани да са във власта само чрез някакви сериозни компромати срещу тях, няма какво да се чудите това е само малко "предупреждение" за определените лица преди изборите какво ще излезе за тях на яве ако не играят по свирката на спонсорите
124
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Една червена *** по-малко да ни излага по света.
123
3
 
10
 
! Отговори
Тодор Живков преди 7 години
то приемането на посланик, става със съгласие на приемащата страна. Общо взето България предлага 5-6 човека и американците си избират след проучване. Въпросът е дали БГ службите са знаели за нейните кражби или тя е ВЕРБУВАНА от ЦРУ, КГБ, Мосад и тн заради кражбата и инсталирана като посланик. А преди това да не забравяме, че беше първа дружка на ЛУПИ(който е честен червен фен), който пък беше първа патерица на Костов(честен и почтен приватизатор). Те нещата се навързаха.
122
8
 
10
 
! Отговори
ист преди 7 години
Нинова не иска да покаже кандидат минисрите си, защото Елена Поптодорова може да е между тях. Да не се притеснява- който не краде не е в БСП.
121
9
 
4
 
! Отговори
крадец преди 7 години
Жената е невинна ,това е кражба по невнимание , неумишлена кражба , на планирана кражба ! Аз също преди 20 г. много пъти съм крал в Полша ,тогава за моя радост нямаше камери ! Влизах в магазин за дрехи ,взимах уж да пробвам едно скъпо яке или сако ,когато стигна до касата уж да плащам идва мой познат уж с който не се познаваме ,грабва парите от ръцете ми и тръгва да бяга , аз уж тръгвам да го гоня както съм облечен с якето ! Ако ме хванат казвам ,че съм тръгнал да гоня крадеца !
120
1
 
15
 
! Отговори
хе преди 7 години
ето сега четох, че още 91 година Ленчета хваната в Минесота да краде от супермаркет ама и се разминало. Та питам аз - КАК ПОДОБНА ЖЕНА е приета на работа в САЩ. Как ЦРУ, ФБР и прочие са я допуснали за посланик?! Тук според мен става дума за шпионство. Така че ДАНС и Цацаров да не се правят на разсеяни ами направо да и подготвят процес и да си изпее ВСИЧКО каквото е вършила. Да издаде и останалите шпиони от групата и.
119
3
 
10
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Ленче, чадо ненаситно, честито да ти е! Сега ще те видим скоро като кандидат - дупетатка от някоя партийка. Може би към "Да България"?
118
1
 
7
 
! Отговори
папата преди 7 години
до 129 - е каква и е вярата. Да е приела юдаизма?!!! Не вярвам, макар че за такива като нея Слатински, Калфин вярата е последното, което ще защитават.
117
0
 
8
 
! Отговори
аа преди 7 години
до 127 - амми - такива Ленчето са много удобни като ПРОДАЖНИЦИ на България и българите. Да не се заблуждаваме, че този порок е от вчера, тези кражби досега са били прикривани и използвани срещу България. Това е пробив на националната сигурност от най-високо ниво. Вече защо я разкриват и тн е друг въпрос. Обикновено така се отървават от досадните и вече излишни леки жени.
116
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво излиза,Ленчето и вярата си била сменила ?Ето ,защо е изкарала 2 мандата /12г./посланик в САЩ ,всичко друго е защитавала,само не и българските интереси.
115
3
 
5
 
! Отговори
e преди 7 години
Госпожата Елена, въпреки че е била до бай Тошо не е била от ДС. Изводът е че - сбъркахме като лустрирахме и гонехме ДС, за да издигаме такива като Ленчето!
114
0
 
12
 
! Отговори
ами преди 7 години
До до долния стаКМистикИстината е, че такива хора, като госпожата, не изповядват никакви идеи , камо ли принципи. Това са опортюнисти, винаги с този, от който могат да намажат, най-долнопробни нагаждачи. Съвременен български политик! Пусни ТВ и ще ги видиш.
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе си прав! Това би трябвало да е краят на ДС, ако има още мислещи фв държавата!
112
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До комунистОсвен милиардите на Бай и апартаментите на Цвък!