Председателството ни на ЕС – все по-скъпо!

Не е ясно все още каква сума допълнително ще бъде отпусната
42
Председателството ни на ЕС – все по-скъпо!
Снимка: кадър Bulgaria ON AIR

Служебното правителство ще иска увеличение на разходите за подготовката на председателството ни на ЕС от 44-то Народно събрание. Заложените 150 млн. лв. за периода 2016-2018 г. няма да стигнат, стана ясно от думите на вицепремиера Деница Златева в МС.

Тя не уточни сума, защото било въпрос на "преценка по целесъобразност". Златева обаче посочи, че ресорните министерства и институции заявили за тази година над 130 млн. лв. при предвидени 50 млн. лв. Претенциите били свити в опит за вместване в отпуснатата сума, но имало фактори, които налагат ръст на разходите – например изискванията към сигурността.

Миналата година по данни на Министерството на финансите са изхарчени към 23 млн. лв. Днес МС е приел постановление с допълнителни разходи в размер на 37,2 млн. лв., а прогнозното разпределение за 2018 г. е в размер на 32,1 млн. лв. Към тази сума се прибавят по 9 млн. лева за постоянното представителство на България в ЕС, където има допълнително командировани служители.

От гласуваните днес средства 10 млн. лева са за Народното събрание, за продължаване на ремонта на зала "Света София", който започна миналата година, 8 млн. лева се предоставят на МВР.

14 млн. лева получава Министерският съвет, от които 8 млн. лева за ремонт на Дом 2 в резиденция "Бояна" и 6 млн. лв. за Националния център за подготовка на председателството – за техника, хотелско настаняване, кетъринг, преводи и др.

1,2 млн. лева отиват за НСО за техника за сигурността и превоза на делегатите. 2,8 млн. се отпускат по бюджета на МВнР, а 500 хил. лв. на Министерството на културата за културната програма. Над 380 хил. ще изхарчи транспортното министерство за ремонт на правителствения ВИП.

За ремонта на НДК до момента са отпуснати 17 млн. лева.

Златева коментира, че обществените поръчки, които ще бъдат обявени, се подготвят от времето преди служебното правителство, а търговете ще са прозрачни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тая да не е избягала от някоя свинеферма ?
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ква е тая ***, няма ли огледало в къщи да се погледне на какво прилича ?
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно така *** *** крадете още пари, крадете и ще бъдете наказани от народа си един ден.
12
1
 
20
 
! Отговори
Презвитер Козма преди 7 години
Десет милиона за "Народното" събрание, осем - за ремонт на "Бояна"! Добре ли е, а? За 8 млн. могат да се построят 3 нови "домове", ама требе краднене да има!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Глай как измислиха да осребряват имена на континенти...като че ли са им бащиния или ТЕ ЛИЧНО са ги издигнали над водата..как можа вчерашния астероид да ни подмине..
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво "председателство",бе,освен,че ние ще плащаме,а Брюксел ще "председателства" - нали за тази цел си назначиха Вселенския Послушко,за генерал-губернатор на Територията?цЯЛОТО ТОВА "ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО" Е ЕДИН СКЪПО СТРУВАЩ БЕЗСМИСЛЕН ЦИРК,затова предлагам,да го изложим на търг и го продадем на някой мераклия,а получените пари да бъдат дадени като помощи за стари хора,трайно безработни,хора с увреждания и детски домове.Така поне може да има някакъв смисъл от един порnogравски ритуал!
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поради бедност и некадърност, трябва да се откажем. Това обаче няма как да се случи, защото има пари за крадене. Тиквата за това е озверял за власт. В момента, в който свършат еврофондовете сам ще се оттегли, ГЕРБ ще се разпадне.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго не съм и очаквал
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До бобиСлед кича който ще извършат ще е за основен ремонт.
6
1
 
17
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
След нас може и да няма ЕС.
5
2
 
22
 
! Отговори
wer преди 7 години
Редно е най-бедната страна в ЕС да се откаже от това председателство, единствената роля на което е една безсмислена администрация да имитира дейност и да си живурка .
4
4
 
7
 
! Отговори
боби преди 7 години
НДК си е за ремонт от 20 г. такаче тези пари не ги бройте.
3
1
 
16
 
! Отговори
някой преди 7 години
Няма проблем!Още няколко милиарда заем и...ще има дори за определени дълбоки джобове.Толкова е лесно и познато, нали?
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нашето председателство - най-доброто председателство!
1
2
 
16
 
! Отговори
Hua преди 7 години
Taia shia ne e ot turshia :-)