Спадът на инвестициите, констатиран от БНБ, не трябва да буди страх

Настроението сред инвеститорите е по-съществен индикатор
23 май 2017 20:43, Екип на Bloomberg
3
Спадът на инвестициите, констатиран от БНБ, не трябва да буди страх
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Първоначално не бих се притеснявал от първоначалните данни на БНБ за инвестициите (данни, показващи спад за първото тримесечие в сравнение с аналогичния период на 2016 – бел.ред.). Разбира, се фактът че данните за тримесечието са отрицателни, не е добър, но от друга страна те толкова често търпят корекции, че не бих използвал това като повод за притеснение.

Това заяви в сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria „Бизнес старт“ инвестиционният консултант и бивш ръководител на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов.

„Настроението сред инвеститорите е по-съществен индикатор. Но то е трудно да се измери, тъй като говорим за различни индустрии, за различни фирми“, посочи гостът в студиото.

„Проблемът с отчитането на преките чуждестранни инвестиции е на три нива. Първото е свързано с ревизията на самите данни. Второто е какво стои зад тези данни, доколко това са наистина инвестиции. Третият проблем е свързан със структурата на инвестициите по сектори“, коментира Стефанов.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Може да не буди страх но е показателно за условията -бизнесклимата в България. На управляващите обаче добрия бизнесклимат е лош такъв за далаверата и краденето!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами то спадът на инвестициите говори какво е настроението на инвеститорите...