Неефективността на институциите - в основата на имотните измами

Експерт: Очевидно защитата на частната собственост в България не е ефективна
31 май 2017 21:31, Екип на Bloomberg
6
Неефективността на институциите - в основата на имотните измами
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Очевидно защитата на частната собственост в България не е ефективна, тъй като резултатите, общественото мнение, изследванията говорят именно за това.

Това заяви в предаването „В развитие“ с по Bloomberg TV Bulgaria адв. Светозар Арнаудов. Гостът в студиото коментира текущата ситуация около казуса, свързан със слабата защита на частната собственост у нас и все по-зачестилите случаи на имотни измами.

„Не съм съгласен с мненията, че в последните 2-3 години се наблюдава намаляване на случаите на имотни измами. Те все повече се увеличават и несигурността в обществото относно това, дали наистина са защитени правата на индивида като собственик, се засилва“, добави гостът в студиото, който все пак подчерта че стъпки за решаване на проблема се правят, но те не са достатъчни.

„Проблемите са два и те са институционални. На първо място - нотариусите и нотариалната дейност и на второ – вписванията, Агенцията по вписванията и имотният регистър. Защото няма как имот в България да бъде прехвърлен незаконно без да има две неща – нотариално изповядване на сделката и вписването й в имотния регистър“, посочи още адв. Арнаудов.

„Ако там се сложи една по-здрава спирачка, то тогава проблемът няма да съществува ли поне ще бъде намален в границите на санитарния минимум“, категоричен бе той.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
"Гнилата ябълка" развъдник на ширещото си беззаконие в България е т.н. "Народно Събрание"! Дори тази постройка може да се определи по-скоро като "Къщата на Злото"!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На върха на пирамидата е боко тиквата. В студенски град в последните години строят само бароко, която е негова приближена да не кажа негова с поставено лице.
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кде стои Боико в схемата
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доброто решение казах го пломбата и да оре и да копае колкото иска по това ще разберем дали деистват институциите като им деъпнеш кранчето за земите и горите няма да те пита за ловдка горичка и т.н и ти като не си запознат си в издънка що щото трябва да се самоограмотявам резни пломбата и които иска при прокурор или краен случаи адвокат и няма проблем скици карти компиутри мере реже дава на место
2
0
 
6
 
! Отговори
ПОСТРАДАЛ преди 6 години
Най силното лоби в парламента е на нотариусите който не насят никаква ОТГОВОРНОСТ за техните сделки . Измамите няма да свършат без наказателна отговорност за нотариус и съдия. Дано да го доживеем. Помислете имали осъден ефективно нотариус и съдия в България.
1
0
 
6
 
! Отговори
НАРОДА преди 6 години
НЕ НЕЕФИКТИВНОСТА А СЪУЧАСТИЕТО НА ИНСТИТУЦИИТЕ --ВСИЧКИТЕ--МВР ВКС СГС ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ НАЧЕЛО С МИН ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ----ВСИЧКИ СА ЗА ДО СТЕНАТА И ТРЯБВА АК--47 ИНАЧЕ НЕМА ОПРАВИЯ МАФИЯТА УПРАВЛЯВА А НЕ НАРОДА