Лондон започва преговорите за Brexit: От март 2019 година

"Ще останем съюзник на приятелите ни на континента", каза Дейвид Дейвис
Обновена: 19 юни 2017 07:55 | 19 юни 2017 07:52,
7
Лондон започва преговорите за Brexit: От март 2019 година
Снимка: архив Reuters

Великобритания започва днес преговорите за излизане на Обединеното кралство от ЕС.

“Искаме да постигнем с Европейския съюз споразумение, каквото няма друго в историята“, заяви министърът за Брекзит Дейвид Дейвис цитиран от Франс прес и БТА.

"Пътят е дълъг, но нашата дестинация е ясна: дълбоко и специално партньорство между Обединеното кралство и ЕС, споразумение, каквото няма друго в историята", каца още Дейвис.

Очакването е Великобритания да излезе от ЕС в края на март 2019 г., две години след официалното задействане на процедурата за Брекзит от министър-председателката Тереза Мей на 29 март.

"Днес е началото на преговорите, които ще определят бъдещето на Европейския съюз и Обединеното кралство, както и живота на нашите граждани", казва още в изявлението си Дейвис. Той изразява пожелание двете страни да излязат от тях силни и процъфтяващи.

"В момента на започването на тези преговори, държа да потвърдя отново, че Великобритания ще остане предан партньор и съюзник на нашите приятели на континента", посочва министърът.

Дейвид Дейвис ще се срещне днес с главния преговарящ от името на Европейската комисия Мишел Барние, за да започне процеса на прекратяване на 44-годишното членство на Великобритания в Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
вземете мерки преди 6 години
ИСключително страшни вреди се нанасят с нагло престъпни нарко мероприятия вкл тн ДИГИТАЛИЗАЦИЯ.В увреждани с нова техника нарочно инсталирана в телевизори,камери,предаватели,скенери обеми проникват масови и други убиици от съседни тежко увреждани измерения подобни в момента са засечени в много ядрени централи в близост до реакторите..визират остро студено радиоактивни скенери тн лед скенери масово инсталирани край ядрени реактори ..в сгради с wi fi има черни и други масови убиици живеещи в тях
6
0
 
0
 
! Отговори
имаме тежки проблеми преди 6 години
има остър elektromagniten smog в големите градове има видео терор с който е срината биосферната охрана.в огромните пробиви са пълни с остротоксичен канцерогенен дим.НОви нагло престъпни анти климатични оръжия се внедряват чрез нарко контрол през обсебени бюрократи и наркотизирани парламенти.
5
0
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 6 години
Лично да предупредя да се спрат тежките увреждания на земята с включени фарове и скенери през деня и ноща.През ноща с а допустими единствено доказано безвредни жълти фарове. Останалите вкл тн "дневни" са изключително жестоко вредни и вече са поразили огромни обеми въздух .АКтивирани са десетки милиони аномални участъци има изригвания на недопустими газове вкл в англия.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че нали Симо Горския е братчед на дъртата рептилия, той ще да я е посъветвал.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това стана точно като с 800-те дни на Сакскобургготски.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някъде след около година ще кажат, че удължават срока за излизане.
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм ходил в Англия, но ми се струва от информацията която виждам. Около49% са заселени от ОРИЕНТА, азия , африка. ПРИ такова съотношение ЕС ЩЕ ИМ ИЗГЛЕЖДА ЧУЖДИ И НЕРАЗБИРАЕМА. И ЗАТОВА ГЛАСУВАТ ЗА ИЗЛИЗАНЕ.