Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията

Премиерът потърси президента, за да изяснят позициите си по темите
Обновена: 3 юли 2017 14:37 | 3 юли 2017 14:35, Вера К. Александрова
145
Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президенството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на  органсрещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от  последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Weselin преди 1 година
Аз ще ходя на секс и алкохолен туризъм - искам и аз безплатна униформа па и секса и алкохола. И от полицаите няма полза
131
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заминавайте за Русия, жалки чебурашки :)
Леля ви Путин ви чака с визи за Сибир!
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е в Тикволандия, но само ако си м*утра, политик или "***"! За тях няма закони. Но ако не си от тях - жална ти майка!
129
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така като прочетох част от коментарите,оставам с убеждението че,Боко ще управлява още дъъълги години
128
1
 
3
 
! Отговори
еивиейтор преди 1 година
....за следващите избори, предполагам бибитко ще "признае" своя ромски произход, тъй като това ще му е единствения останал електорат - пенсионерите (нашите майки и бащи) ще са умрели, ние ще сме се изнесли от тук, и тези, които остават ще са 'малцинствата' и схемаджиите.
127
1
 
8
 
! Отговори
ТА ТАКИВА МИ ТИ... преди 1 година
КОГАТО ХОРАТА САМО ЯДАТ И ПИЯТ,НЕЩАТА НЕ СА НА ДОБРЕ.В ПРИТЧАТА СЕ КАЗВА, ЧЕ КОГАТО ЕДИН ЦАР ВДИГНАЛ ДАНЪЦИТЕ, ХОРАТА РОПТАЕЛИ, НО РАБОТЕЛИ. КОГАТО ПРОДЪЛЖИЛ ДА ГИ ВДИГА, ХОРАТА СТАВАЛИ ВСЕ ПО- ГНЕВНИ, РОПТАЕЛИ, НО ПРОДЪЛЖАВАЛИ ДА ТЪРПЯТ.КОГАТО ПАК ГИ ВДИГНАЛ И ПОЛОЖЕНИЕТО СТАНАЛО НЕТЪРПИМО, ХОРАТА ГО УДАРИЛИ НА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ.ТОГАВА ЦАРЯТ РАЗБРАЛ,ЧЕ ТЕ ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕЛИ ДА ПОНАСЯТ И ХАРЧАТ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.ОСТАНАЛИ БЕЗ ПЕРСПЕКТИВА, НИЕ САМО ЗА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ МИСЛИМ.НО ДАЛИ БОКО ЩЕ СПРЕ,КАКТО СПРЯЛ
126
1
 
6
 
! Отговори
ейвиейтор преди 1 година
...да не говорим, колко изоставени коли има в подземния паркинг на терминала и се чудят какво да ги правят - всичко разумно бега през глава!
125
1
 
5
 
! Отговори
ейвиейтор преди 1 година
Айде, че на втори терминал опашките станаха километрични, билетите за Райън_а поскъпнаха, а пилотите на България Ер напуснаха и отидоха да летят за Райън, Уиз и други... бегайте докато не са усложнили процедурата!
124
9
 
5
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
Срещата на генерал П.утьо Маринкин с генерал Тиква е още едно доказателство, че първия излъга избирателите на президентските избори.
Той се представяше за русофил и носител на ПРОМЯНАТА.
Всъщност е едноевроатлантическо мекотело и избраник на Статуквото.
Тези двамата на снимката са двете страни на една и съща монета. Факт !
123
6
 
5
 
! Отговори
Жалко… преди 1 година
Пак не случихме с президент. Боко пак опитоми поредния президент. Жалко...
122
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заведенията са пълни с нормални хора, имат пари.
121
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отивайте в Русия бе, ама руснаците даже идват да живеят у нас ;)
начи не сме толкова зле.
120
1
 
9
 
! Отговори
ponti преди 1 година
Това, че "заведенията са пълни" не е показател за просперитет - в сомалия и кения заведенията са пълни.. с престъпници. Ако имаш деца или болни родители ще ти стане ясно кое е показател за просперитет - в детските градини и училищата няма места, в болниците също, защото са пълни с ц-гани без здравни осигуровки, които ТИ плащаш, а на 2-ро число от месеца, на вратата на Джи-Пи_то пише "няма направления", защото са продадени. В градския е пълно с джепчии, а фъндъка не спира да го рекламира..
119
1
 
2
 
! Отговори
Деду Пенчу преди 1 година
Мчи иди у Африката бре!Там шъ ви дъдът гулеми зъплати.
118
1
 
8
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Много страни от Африка имат по големи заплати. Замисли се
Докъде я докарахме.
117
1
 
10
 
! Отговори
До 119 и 120 преди 1 година
Питаш ме кое е зле в държавата??
Всичко!! 100% хаос и корупция
А пък на другият детоказва че хората имали все повече пари да кажа, че е жалко да се виждат толкова много объркани хора. Ти не си наясно къде се намираш. Истински искам моят народ да живее добре, само че не е така. Истината е друга и по сурова. Така че вместо да живеете в измислен свят и да си мислите че сте в рая, по добре се събудете малко, и това ще бъде началото на промяната на живота ви.
116
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре сме, да не сме Сомалия или Етиопия?!
Всички държави, минали през комунизма са зле.
Затоеа трябва да се държим за Америка, и да сме далеч от Русия!
Видяхме докъде ни доката дружбата с Русия - до лош живот, изоставане и лагери за политзатворници!
115
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората имат все повече пари, коли, заведенията са пълни - значи не сме бедни.
Стига сте ревали, женчовци
114
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кое е зле в държавата ?!
След 55 години комунизъм и руснаци ти кво очакваш ?
113
0
 
7
 
! Отговори
До 108 преди 1 година
Ти в кой свят живееш??
Кого управлява добре Борисов?? Ти не виждаш ли на какъв хал е тази страна?
Аз не знам такива като теб, н.енормални ли сте, зомбирани ли сте, или сте на хапчета. Ти ката ходиш по улицата не виждаш ли мизерията? Не виждаш ли колко е зле всичко? Кое според теб е добре?? Кажи ми само едно нещо? Не може да бъде до такава степен да ви зомбираха!!