Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията

Премиерът потърси президента, за да изяснят позициите си по темите
Обновена: 3 юли 2017 14:37 | 3 юли 2017 14:35,
145
Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президенството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на  органсрещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от  последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
4
 
2
 
! Отговори
радев преди 6 години
До Анонименкак бкп го допусна до властта този на4етен 4овек и не го ликвидира! пропуск на бкп!
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ми са хилете,ами отивайте в Асеновград!!!ВСИЧКИ СЕ СКРИХТЕ КАТО МИШКИ-ПАТРИОТИ,МАТРИОТИ,НИКОЙ НЕ ВЗЕМА ОТНОШЕНИЕ!!КОМИСАРИТЕ И ТЕ САМО МЪНКАТ!!
75
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли студентските протести как нямаше охрана вечерта а студентчетата обикаляха и си играха на влакчета...не сме смел народ..само в чалготеките сме смели и във фитнеса
74
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заедно ще си стоят на удобните кресла а нацията загива безвъзвратно...това е..жалко че народът ни изостава...трябваше още на тия избори да махне бойко
73
3
 
5
 
! Отговори
Агент Гоце преди 6 години
Ако някой още не е разбрал - Бате Гойко не командва парада. Други му дърпат конците, като Цв.Цв. например.
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е МУТРА,а Радев пилот не виждам какъв общ език може да имат.Единият е *** "еднокнижец", търтей-пожарникар.Другият се скапал от учене, владеещ и управлявал сложна техника.Какво им е общото?
71
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига злоба де,научете се да уважавате,заметете си пред вас,пск критикувайте,Ай сиктер,разбирачи,Дъражава се прави од народ,не од ***,без извинение
70
2
 
4
 
! Отговори
ни4ии преди 6 години
До русофилНито турците, нито руснаците ни искат! Въпрос на интерес4ийство!
69
14
 
3
 
! Отговори
Жалко… преди 6 години
Пак не случихме с президент. Бойко пак опитоми поредния президент. Жалко...
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше Цветанов Бойко можеше да ми е поне малко симпатичен! Но той е като Юда! Само Бойко или не го е разбрал или рапонестия яко го държи за топките!
67
1
 
3
 
! Отговори
агент на БКП преди 6 години
До фактТо като факт си е факт, но по-малко се говори за това!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Целувай ръка , Тикво ! Властта е целта на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ !
65
1
 
6
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Във България президентът е държавен глава, без почти никакви правомощия. Вместо самолети да докара по междудържавни споразумения два батальона бразилска полиция. Тюфлеците да стоят отстрани и да гледат.
64
4
 
19
 
! Отговори
Да ги сравним преди 6 години
Боко - завършил за милиционер, в училище тройкаджия, не знае езици, замесен в "силовото застраховане", близък до мафията и СИК, генерал го правят Доган и агента Гоце, предава България на всяка крачка. Радев - летец от ВВС, отличник в гимназията, завършил американска военна академия, истински българин, генерал и мъж. Има ли място за сравнение?
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Владиgolqm go wadi
62
18
 
3
 
! Отговори
факт преди 6 години
Радев само дрънка глупости. Досега не е направил абсолютно нищо за България или българите. И не очаквайте на направи!
61
3
 
19
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
Мутрата гледа нахално и със изкривени устни. Ще дойдат времена, когато и полицията няма да успее да ви защити. Защото няма да има кой да им плаща заплатите. И последователите ти ще се окажат лице във лице със индианците от полуостров хиндустан. Предател. Жалко и тъпо, че не си чел Винету до края. Във всичките романи на Карл Май, бандитите накрая си намират майстора.
60
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е жалка маша на *** и Москва.Жена му не го пуска никъде сам.Мъжле под чеххъла на жена си.
59
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев е времянка, Борисов е 10 години в политиката, 3 пъти Премиер.А Радев го командват Трите каки, тоя женчо :)))
58
24
 
2
 
! Отговори
Благодарете на Бойко преди 6 години
Все по-богати стават българите, все повече коли си купуват, значи и повече бензин и поддръжка...Всяко семейство има минимум 2 коли, това не е бедност, само плач на лакоми хора.Все повече хора пътуват и почиват в чужбина...Само копейкаджиите реват че нямат пари, но Масква не вярва на сълзи ;)