Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията

Премиерът потърси президента, за да изяснят позициите си по темите
Обновена: 3 юли 2017 14:37 | 3 юли 2017 14:35,
145
Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президенството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на  органсрещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от  последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
23
 
3
 
! Отговори
нали! преди 6 години
То и гаргите могат да летят, но не могат нищо смислено да кажат или свършат - та и Радев така! Много дрънка, но нищо смислено не прави!
56
4
 
26
 
! Отговори
:) преди 6 години
Боко видя, че Радев има 2 пъти по-висок рейтинг и отиде да се отърка в него. Много жалък нарцис излезе това момченце. Но на *** народ - *** Премиер.
55
7
 
4
 
! Отговори
факт преди 6 години
До германофилТато в края на царуването си е водил сепаративни преговори по време на лов с франц-йозеф щраус за евентоална баварска колония да станем........
54
7
 
6
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Ще си поделят комисионните и всичко ще е цветя и рози. Обаче...
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
честито на печелившите
52
3
 
21
 
! Отговори
ODESSA преди 6 години
На фотото има само един генерал. Познайте кой е.
51
1
 
23
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Радев не е глупав мъж и знае, че едно ръкостискане с Борисов е като целувката на Юда. Борисов е заядлив, злопаметен и определено страда от месиански комплекс. Няма начин нормален и уважаващ себе си човек особенно пък и президент да не забелязва това. Битката тепърва предстой, но е ясно кой загуби първият рунд.
50
1
 
21
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Бойко не може да избяга от ченгеджийските схеми за доброто и лошото ченге...
49
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала на Генерала как ги тапи - "Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него." - хахахБраво Генерале, продължавай все така :))
48
3
 
4
 
! Отговори
хаил преди 6 години
До АнонименОт баба ми съм 4увал, 4е през коледните празници всяко семейство е приемало по няколко немски войници.
47
1
 
2
 
! Отговори
ти_пък преди 6 години
До Футуролог: пак плещиш пълни глупотевини !
46
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте му на Боко да се снима и да реже лентички и за друго не го търсете.Сега и мачлета не може да играе,защото тигрите влязоха в А група и няма как да го картотекират за футболист,освен ако не подаде оставка,де.А дано,ама надали.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До германофилКолко германци са хранени в тез къщи знаеш ли? Във всяко село са ги хранели безсплатно!
44
3
 
16
 
! Отговори
генчо преди 6 години
До Ганчоне се излагай ве брато ! Цветанов не прави нищо без Борисов да го насъска и сега е така! ся Бокича хитрува селската и се появява на бял кон че снимка си прави ама истината е че прави хлъзгави номера ако мине и докъдето мине - Бокича пак ше подлее вода на Радев няма как да е друго яче , ако не за самолетите то за нещо друго ше го подхлъзне таква му е играта на него от бая години време
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да то това в Асеновград е дребен битов скандал който е под достойнството им да се занимават с него.
42
4
 
10
 
! Отговори
venix преди 6 години
Събрали се да решат кой от къде ще краде, да няма конфликти на интереси. Яхнали народа си като куцо магаре, болен здрав да носи. Само един ден е нужен цялата страна да не иде на работа, за да разберат кой движи колата, наречена България.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛИЦЕМЕРИЕ ЗА ПРЕД НАРОДА ! АКО БОРИСОВ Е ИСКАЛ НЕЩО ДА НАПРАВИ ДА ГО Е НАПРАВИЛ ДО СЕГА. ЕДИНСТВЕНАТА МУ ЦЕЛ Е :ТРУПАНЕ НА МИЛИОНИ....НА ОНЯ СВЯТ ЛИ ЩЕ ГИ НОСИ. ТУПА ТОПКАТА ,РАЗТЯГА ЛОКУМИ ,ЛЪЖЕ БЕЗОГЛЕДНО И РЕЗУЛТАТИТЕ НАРОДА ВСЕ ПО -БЕДЕН И НЕДОВОЛЕН А ВЛАСТИМАЩИТЕ ВСЕ ПО-БОГАТИ И НАГЛИ !
40
3
 
9
 
! Отговори
ганьо преди 6 години
ако Радев и Тиквата се сбият на кого залагате аз залагам на президента да му вкара на *** охранен 2-3 хубави крошета и един крак в зъбите , разбира се ше ми е интересно мача да е напрегнат и *** да върне :)))
39
3
 
8
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Евала на Б. Борисов. Наистина се е научил на дипломация. Много хитро го забоде на Цв.Цв.Май нещо става в ГЕРБ. Да не се разцепят като демократите. Вярно е, че всички от ГЕРБ са в Народното събрание защото Б. Борисов ги е избрал, иначе са незнайковци и никой не би им обърнал внимание, камо ли да ги избере в Народното събрание.. Ходът му с Президента е гениален.
38
5
 
6
 
! Отговори
до_Русфил преди 6 години
абе защо изкривяваш всичко човече???... не зная кой истински българин освен теб да иска да сме нечия колония