Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията

Премиерът потърси президента, за да изяснят позициите си по темите
Обновена: 3 юли 2017 14:37 | 3 юли 2017 14:35,
145
Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президенството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на  органсрещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от  последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
10
 
! Отговори
отБГ преди 6 години
Бойко магистралата друска със 110км/ч брат!. и няма хубави-прилични отбивки с тоалетна и чешмичка по пътя до Бургас, онзи ден бях до Германия еми прибирайки се сума път изтърколих и да кажа България най-зле магистралата , разбира се че е хубаво дето изобщо има таква де (преди беше съвсем ужасно да караш до Бургас)...а да и околовръстното на София е голям батак все още то дупки то чудесии - чужденците им е зле, Бойко стегни се брат сума пара похарчи за тея пътища пооправи ги наистина барем!
36
9
 
7
 
! Отговори
германофил преди 6 години
До доРусофилА защо да не сме баварска колония? Най-хубавите години са били преди войната.Във всяка делска къща имаше моторетка и радиоприемник!
35
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бълга*раците като народ са може би най-простата нация на тази земя.Няма тънга-мънга, кой каквото и да ви разправя различно от това ви лъже.Да се одупиш да те оправя един *** пожарникар, един даскал по физическо и "на мама синчето" е не жалко ами УЖАСЯВАЩО доказателство за нулевото качество на матриала.Но от наследниците на Пурко и Андрешко какво да очакваш.......
34
2
 
19
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако Борисов искаше да се бори срещу корупцията, за 9 г да беше го показал. Няма воля. Има вола за магистарли, прави ги, има воля за саниране, прави го, макар на тройни цени. А корупцията? Все едно да се бори срещу себе си и колегите си в парламента. Бойко иска мир, а не да размътва водата като се бори с корупцията.
33
2
 
17
 
! Отговори
шуробаджанаци преди 6 години
До АнонименИ армията и полицията са корумпирани!
32
4
 
11
 
! Отговори
доРусофил преди 6 години
Да ти призная не следв редовно политиката ама не съм чувал Еадев да иска да присъедини България към Русия а и не помня и аз и историята България да е била по някакъв начин руска или СССР република ...може да е имала добри и засилени търговски и всякакви отношения но винаги си е била Народна република България и е просперирала по време на сътрудничество със СССР ..., сега тея времена няма да се върнаг и никой не иска да ги връща ама търгувайте с Русия бе имайте добри отношения не се нафупвайте
31
13
 
8
 
! Отговори
БНА преди 6 години
До АнонименВ армията офицерите и старшините масово крадяха от войниците! Ядяха само пържоли.Всеки офицер си имаше лимит за уреждане на свои хора-войничета срещу рушвет.
30
1
 
11
 
! Отговори
къде дават така? преди 6 години
Хем високи заплати, хем корупция!
29
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Армията ни е съветска а полицията мутирана милиция!
28
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Божеееее,Борисов приветствал предложението на Радев за създаване на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта.След като за 8 години станаха милионери и милиардери сега ще се борят с корупцията.И КОЙ ще я бори?КОЙ и ТОЙ?Ха,ха,ха.
27
3
 
21
 
! Отговори
кеф преди 6 години
Искам Радеф да издъни един тупаник на Тиквата и да се замлатят яката да му каже мааамаатии крадлива охранена дърта *** не се спря то лъжи то санитовки то магистрали то фолтаици то бабата прегръща то на султана канче ибрик подари и бой ама бой мъжката да хвърчът кръв и зъби
26
4
 
17
 
! Отговори
русофил преди 6 години
До 25А ти виждаш ли по-чисти намерения от това, България да възвърне нормалното си "агрегатно" състояние, а именно пълноправна част от Руската федерация, от Русия. Що за болен мозък може да сметне това за ирония?
25
3
 
8
 
! Отговори
историята преди 6 години
Първата работа на военния министър след освобождението е да закупи стари модели белгийско стрелково оръжие след превъоръжаването на белгийската армия!
24
2
 
19
 
! Отговори
Бочко преди 6 години
Бойко е толко умел и обигран в лъжите че неразбирам защо му е на ген Радев да се среща с него - нищо няма да се разберът мъжката след седмица две Цветанов и други от Герб ще подливат пак вода на Радев и ще са получили указания точно от усмихнатия на фотография Бойко ...ае въобще долна и подмолна работа е политиката а тов Цветанов са всички е ясно че върши всичко по Бойкова команда, явно ит тея самолети дето Радев иска Бойко няма как да крадне пари
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За полицията,състоянието на армията и корупцията във властта ти отговаряш,Бойко,на теб са ти дадени пълномощия по конституция да оправиш нещата.Не занимавай президента с твоите отговорности.А що се отнася до изребителите,компетентното мнение е негово,затова се вслушай в него ,а не се конфронтирай.С други думи посещението ти е безмислено и е само губене на време.Най-добре е всеки да си гледа работата и да не се бърка в компетенциите и работата на другите.
22
5
 
18
 
! Отговори
доРъсофил преди 6 години
Ае колкото и да иронизираш от салеко кичи че си *** продажен и подмолен , ген. Радев засега изгкежда е с далеч по-чисти намерения от Борисов и Цветанов и повечето продали душите си политици
21
9
 
31
 
! Отговори
русофил преди 6 години
Браво на генерал Радев! Този човек ще прокара пътя към присъединяването ни към Руската федерация. Това е моят президент. Горд съм, че гласувах за него!
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво има да изясняват двама души по тема,от която единия нищо не разбира.А ако трябва нещо да се изяснява,нека Борисов първо попита Плевнвлиев и Цветанов какви ангажименти са поемали при посещенията им в САЩ и тогава да се изяснява с президента.
19
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсва закон за заплатите в армията и полицията и те изостават от депутатските.
18
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не достигат млади българи за армията а и в полицията се усеща недостиг на хора, Не могат да вземат роми , защото ромите с оръжие са непредсказуеми. Корупцията е най-горе във властта от министър до кмет които крадат парите на държавата и няма нито полиция нито армия..