Гаф след гаф... Тръмп продължава поредицата

Уволнението на Скарамучи не е изненада, коментира експерт
1 авг 2017 19:25, Екип на Bloomberg
17
Гаф след гаф... Тръмп продължава поредицата
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Уволнението на директора на комуникациите на Белия дом Антъни Скарамучи се очакваше. Това бе последният низ от една поредица гафове в назначенията. Поредица неуспехи на президента Тръмп във вътрешната политика да прокара своя дневния ред. Това каза проф. Костадин Грозев от Софийски университет "Св. Климент Охридски" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Откакто Доналд Тръмп е встъпил в длъжност в Белия дом преди близо шест месеца, може да се похвали само с известно затягане на емиграционната политика. Нещо, което не е функция на управлението на Тръмп, но е свързано и с него, това е високото равнище на борсите и икономическото оживление. Но това го имаше още преди встъпването в длъжност на новия президент. Освен това назначени на един съдия във Върховния съд, което удовлетвори обществото".

Гласовете за импийчмънт са част от политическия процес, който върви в момента в САЩ, каза гостът. "Няма политическа база за импийчмънт. Разговорите за импийчмънт са продукт на тоталния блокаж на изпълнителната власт във Вашингтон. Събрали са се поне три големи блока, три центъра на властта, които се съревновават. Това са от една страна най-близките хора на Тръмп, от неговия семеен кръг. От друга страна - традиционните републиканци, които бяха някак си привлечени в управлението. И третият елемент са националисти, популисти, крайни консерватори, който отразява въжделенията на тези, които избраха Тръмп". 

"Към момента няма криза на базата на Тръмп - на онези, които гласуваха за него все още са с него, но те и тогава бяха малцинство". 

Относно санкциите на САЩ срещу Русия, Иран и Северна Корея, Грозев каза: "Моето предположение е, че той ще подпише тези санкции, но ако научихме нещо от Тръмп е, че не трябва да се правят никакви прогрози. Но е много по-логично, особено на фона на онази страст, с която Тръмп се опитва да спре връзката на предизборната им кампания с Путин".

"Това беше една реакция на Конгреса, който очевидно тества неговата решителност спрямо Русия. От друга страна това е дан, която се отдава на най-големите ястреби в американското общество". 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
плувай с мир преди 6 години
Отново си се объркал.Случва се.Мулатките са всички за теб.На тъмно всички са еднакви,нали така?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ШибиРибиНа морето в една лачена кръчма където идват само диви селяни и ***.С външна тоалетна и вода от кладенец.Ти не идвай нали си си випче *** на тоя на снимката.Ходи си твойте хора всичките баровци с много тен.Квото и да ми обясняваш ще е загуба на време.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе,нямат ли свършване,тези самозванци?Анализите им,все едно Таймса или Поуста виждам!И този пълни главите на студентите с неговите глупости!
8
1
 
5
 
! Отговори
Нестор преди 6 години
Абе тея "експерти" нямат ли свършване бе , всеки ден нови "експерти" , а мотиките и лопатите изгниха от ръжда !
7
4
 
8
 
! Отговори
елементарно уотсън преди 6 години
Разбира се мозъците на по възрастните българи особено тези затънали комфортно в добре платена сигурна държавна работа която им е гарантирана до живот не могат да го осъзнаят.Те просто толкова могат.На запад при белите хора като те назначат на работа някъде и ако не си изпълняваш задълженията си отиваш много бързо-след час,ден седмица.Ама няма тоя бил човек на човека много личен на шефа и тн булшит.Това е една от причините в БГ нещата да не вървят.Другата е ниското заплащане.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладур . Да закриват "университето" веднага.
5
3
 
8
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
Ох и тоя е един експерт...Левия и десния мозък му работят на различни скорости - едното му око гледа, другото спи. Шизофреник. Бас държа, че е марксист-левосектант и предан русофил.
4
6
 
10
 
! Отговори
Американ преди 6 години
За противниците на Тръмп всичко което прави е гаф. Ама nceтaтa си лаят, а керванът си върви..
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
теоретик... най-сладкодумни в университета... ама в живия живот... голанка воданка :)))САЩ при Тръмп е и ще бъде номер 1 !
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Путин избора съвем не е лош. В сравнение с лудата бабичка, на която ще и сложат пръста на червеното копче, убеждавайки я, че е тостер.
1
6
 
13
 
! Отговори
Питам преди 6 години
Тозе експерт Константи Грозев стъпвал ли е в САЩ?Аман от разбирачи на книга.