България трябва да говори с оптимизъм за Балканите

За да имаме стабилен съсед за развиване на икономически отношения
11 авг 2017 17:05, Екип на Bloomberg
3
 България трябва да говори с оптимизъм за Балканите
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Голямо предизвикателство пред България е да превърне председателството в една европейска трибуна, от която да обговаря конструктивно, позитивно и оптимистично темата за Балканите. Това коментира политологът проф. Анна Кръстева в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите ѝ да се говори оптимистично за Балканите днес не е никак лесно, но пък България е заинтересована да има стабилен съсед, с когото да развива икономически отношения.

"Много ясно България трябва да заяви себе си като регионална сила, носеща за Балканите европейското послание", отбеляза политологът.

"Балканите са това място, където историята е политика и политиката е история. Големият залог на този договор е дали ще успеем да превърнем политиката, която е толкова вгледана в миналото, в политика, която гледа бъдещето".  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооооо,професорке,по-големи оптимисти от българите няма.Нас ни лъжат вече толкова години,че ще се оправим,че сме стабилни,че сме забогатели,че няма престъпност,че няма мигранти,че ало измамниците са от полицията(а може и да са),че жив песимист не остана.Така че не се притеснявай.Ще говорим каквото трябва,а дали някой ще ни повярва е отделен въпрос.
1
1
 
7
 
! Отговори
ТОЧНО ТАКА преди 6 години
Говоренето му е майката. Хладилници празни и голотии по ТВ то. ШОУ мъст гоу он. Ама в тоя дух за говоренето... И на ВАС да ви е...м...а