180 пътници на Wizz Air се озоваха в Малта, вместо в Катания

Причините - лошо време и вятър, малко гориво в резервоара
Обновена: 4 сеп 2017 15:45 | 3 сеп 2017 18:57, Веселина Йорданова
73
180 пътници на Wizz Air се озоваха в Малта, вместо в Катания
Снимка: архив, Ройтерс

180 пътници с редовен полет на WizzAir, които излетели от София в 14 часа в неделя, вместо в Катания, Сицилия, се озовали в Малта, съобщава в. "Труд".

Още по темата
"Чудесата нямат край! Обяснението на командира на самолета беше, че това се дължи на внезапно усложнена метеорологична обстановка.

Заради силен вятър в Катания било отложено разрешение за кацане там. Освен това пилотът каза, че самолетът е с малко гориво в резервоара. Возел с малко гориво за икономия от по-ниско тегло на машината с пътници и багаж", съобщили пред вестника възмутени българи, които се оказали на борда на машината.

Около 17,30 часа българско време нашенци информирали, че са със 100 минути закъснение.

"В момента зареждат самолета с гориво и се чака разрешение за излитане", допълнили гневни пътници, които изразили надежда скоро да пристигнат до желаната дестинация в Катания.

В съобщение до медиите в понеделник от пресцентъра на Wizz Air заявяват, че полет W6 4375 на Wizz Air от София до Катания на 3 септември бе отклонен към Малта поради силен вятър на летището в италианския град.

"Самолетът се приземи стабилно и след презареждане с гориво полетът продължи към Катания, пристигайки на летището с 2 часа закъснение", посочват от авиокомпанията.

Като резултат полет W6 4376 от Катания до София, полет W6 4447 от София до Варна и полет W6 4448 от Варна до София също са излетели с 2:30 часа забавяне.

"Wizz Air искрено се извинява на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство, но за нас безопасността на пътниците и екипажа е приоритет номер едно", пише в съобщението.

*Информацията е обновена към 15.45 часа на 4 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иконимии, икономии.Понеже няма как да им излезе сметката с тези цени на билетите, правят ей такива тънки сметчици. Ако някой знае къде, нека провери дали времето наистина е било лошо. Миналата година полета ни закъсня с над 3 часа и обвиниха италианските авиодиспечери, че стачкуват, но другите полети си летяха и кацаха навреме. Лъжата им е 2-ра природа. Сега се рекламират не-малко адвокатски кантори, които търсят обезщетение. Използвайте ги. По добре някаква сума -25-30%, отколкото 100% от нищо
55
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбирам, пилотът да беше объркал летището, ама да кацнеш на друго място, защото е било опасно, да кацнеш на дестинацията си, не е проблем, а е ЗДРАВ РАЗУМ !
54
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдаааа, Виз не спират да ме изненадват с изпълненията си! А като си помисля, че преи години кандидатствах за работа при тях и ме беше яд, че отпаднах в последния кръг на интервюто! Явно някой там горе е решил да ми спести униженията.
53
13
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Ясно е, че при всяка авиокомпания може да има разни инциденти. Разликата между нискотарифните и нормалните авиокомпании е, че при нискотарифните инциденти като този се случват доста по-често.
52
1
 
21
 
! Отговори
Бай Хой преди 6 години
Това си е съвсем нормална процедура- когато не е възможно кацането в желаното летище, да се кацне на най-близкото такова. Колкото до горивото, няма как да искате билети по 10 евро, а в същото време топ обслужване, резервоари до горе и липса на двойно запазени места.
51
2
 
32
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Срещу природата няма как да се върви.Някои писачи тук, вкл. и това "журналистче" Веселинка, наясно ли са изобщо каква е отговорността на капитана в момента, в който се качи в кабината на самолета?Понякога информацията, която се подава на пътниците не е точната истина, за да не се всява смут и паника.Така че, моля за повече информираност, когато пишете "новини"
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стотици българи останаха блокирани заради забавени полети на България Ер. Поне 20 деца нощуваха на Летище София, много хора чакаха в Мадрид и Цюрих
49
3
 
18
 
! Отговори
Незо преди 6 години
Поредната лъжа. Уважение към професията, но това е нагло. Пожелавам на тази журналистка да попадне в такава ситуация и пилота да вземе решение за кацане. Едва ли ще пише повече глупости.
48
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Новината" е написана така, сякаш политът на полета му е скимнало абсолютно самоволно да кацне в Малта/която е на две крачки от Катания, прочем / понеже е Уизвър !! Тотална глупост, защото, независимо от авиокомпанията, пилотите трябва да се грижат за СИГУРНОСТТА на пътниците и самолела и ако времето е било неподходящо,то решението е напълно оправдано,още повече, че самото летище в Катания може да е прекратило кацанията заради времето.
47
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 45Не, отдавна не го прави защото софийското летище е оборудвано със съответната техника за т.нар "сляпо кацане" в мъгла. Такава техика няма на варненското, обаче, така че ако във Варна има мъгла - забрави за полет. Но в София заради мъгла отменени полети няма поне от 10 години
46
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
П.С. Понеже някои хора се опитват да твърдят, че Райън са по-добри от Уиз - вярно е от гледна точка на багаж ти дават повече. Но и полетите им са по-скъпи. Освен това летят и в по-добри часове. Но за който лети често и без багаж, цената е основен фактор и съответно летят с Уиз. Които между другото се стараят всячески да избягват заскъсненията. Ако имат самолет, обикновено закъснесненията са минимални. Ако пратят самолета на друг курс, защото нещо се е развалило, Тогава закъснението е голямо.
45
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе хора, вие добре ли сте, ако са преценили, че времето е опасно, как да кацнат в Катания? Разбирам, че е неприятно, ама всеки който е кацал в лошо време знае колко е отвратително - самолета клати и пропада, по-изнервените пътници пищят или се хилят истерично, чудиш се какво ще стане. И това е в немного лошо време. В много лошо е не просто неприятно, а опасно! Повечето катастрофи стават в лошо време. Радвайте се, че сте живи и здрави и не обвинявайте пилотите за решения касаещи сигурността!
44
6
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 6 години
Аз съм щастлив и тия суматохи никак не ме вълнуват защото пари нямам за никакъв самолет. Няма лоу няма хай, не мога да си купя билет и от София до Банкя. Дотам само влакчето.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааа, това не е никаква новина. Това нищо не е!Виж, новина щеше да бъде, ако вместо в Катания се бяха озовали на Марс! Или поне на Луната...
42
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз съм пътувал с Wizzair но от опит знам че Ryanair са по добри!
41
6
 
15
 
! Отговори
Пътник преди 6 години
Тази година пътувах за пръв път с РАИНАИР. Мой познати ми казваха че пътуват често с тях и няма проблем. Престраших се. Хареса ми, нямах проблем.
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До bahuroако трябва някъде да съм в уречения час / ден, то само с редовните компании. Лоу-костачките само в случай, че имат директен полет до целта ти и си ОК да стигнеш следващия ден примерно---------------Ами това всеки го знае, нищо ново не откриваш.Само че лошото време спира и националните превозвачи, не само лоу кост компаниите.Знаеш ли колко пъти Луфтханза идва до София, вижда, че има мъгла и се връща обратно в Мюнхен посред нощ?
39
18
 
8
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
Идеята ми като цяло беше, че това не е 'поръчкова' статия - просто тия неща с лоукостачките е очаквано да се случват многократно (разбирай порядко от стотици пъти) по-често, отколкото по нормалните компании. Бизнес модела им е базиран на безкрайно изпиляване и пестене от всичко. Естествено, ***, видял 'келепира' почва директно да скача на всеки, изразил мнение или казал нелицеприятните неща. Спете спокойно и Уиз и Раян и другите ще продължат да съществуват и да си търсят скотове. Като вас.
38
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до Бай ХуроКой ти каза, че не им е стигнало горивото?Докъде не им е стигнало?Малта е по-далече от Катания.Това, че някакъв си анонимен пътник дрънка глупости колко общо има с истината?
37
7
 
8
 
! Отговори
bahuro преди 6 години
До 36 "До бахуро": Има една камара 'редовни' компании, който имат многократно по-добро отношение към клиента и не само това. Пробвай със skyscanner дот ком. По една или друга причина, се е наложило да прекарвам доста часове по летища и във въздуха. И ако трябва някъде да съм в уречения час / ден, то само с редовните компании. Лоу-костачките само в случай, че имат директен полет до целта ти и си ОК да стигнеш следващия ден примерно.