180 пътници на Wizz Air се озоваха в Малта, вместо в Катания

Причините - лошо време и вятър, малко гориво в резервоара
Обновена: 4 сеп 2017 15:45 | 3 сеп 2017 18:57, Веселина Йорданова
73
180 пътници на Wizz Air се озоваха в Малта, вместо в Катания
Снимка: архив, Ройтерс

180 пътници с редовен полет на WizzAir, които излетели от София в 14 часа в неделя, вместо в Катания, Сицилия, се озовали в Малта, съобщава в. "Труд".

Още по темата
"Чудесата нямат край! Обяснението на командира на самолета беше, че това се дължи на внезапно усложнена метеорологична обстановка.

Заради силен вятър в Катания било отложено разрешение за кацане там. Освен това пилотът каза, че самолетът е с малко гориво в резервоара. Возел с малко гориво за икономия от по-ниско тегло на машината с пътници и багаж", съобщили пред вестника възмутени българи, които се оказали на борда на машината.

Около 17,30 часа българско време нашенци информирали, че са със 100 минути закъснение.

"В момента зареждат самолета с гориво и се чака разрешение за излитане", допълнили гневни пътници, които изразили надежда скоро да пристигнат до желаната дестинация в Катания.

В съобщение до медиите в понеделник от пресцентъра на Wizz Air заявяват, че полет W6 4375 на Wizz Air от София до Катания на 3 септември бе отклонен към Малта поради силен вятър на летището в италианския град.

"Самолетът се приземи стабилно и след презареждане с гориво полетът продължи към Катания, пристигайки на летището с 2 часа закъснение", посочват от авиокомпанията.

Като резултат полет W6 4376 от Катания до София, полет W6 4447 от София до Варна и полет W6 4448 от Варна до София също са излетели с 2:30 часа забавяне.

"Wizz Air искрено се извинява на всички засегнати клиенти за причиненото неудобство, но за нас безопасността на пътниците и екипажа е приоритет номер едно", пише в съобщението.

*Информацията е обновена към 15.45 часа на 4 септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че какво и е на Малта? Много си е хубаво там! Какво ще правят в тая Катания?
15
2
 
33
 
! Отговори
Дачо преди 6 години
Хем искате за 10 евро да ходите да видите папата, хем искате условията да са като Emirates airlines...
14
3
 
46
 
! Отговори
платен репортаж преди 6 години
Публикацията е платена от България Ер която се намира в сериозни финансови затруднения и отчаяно се опитва да събере пътници.
13
36
 
9
 
! Отговори
77777 преди 6 години
Не пътувам с нискотарифни авиокомпании. Условията им са такива, че ти гарантират проблеми, а понякога и по-скъпо пътуване, отколкото с нормална авиокомпания. Това с Малта и Катания е един от многото възможни случаи, типични за нискотарифните авиокомпании.
12
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ясно, проблемът е в нискобюджетните превозвачи, а останалите , които ни вземат по 100-150? горница , не закъсняват, и мястото между седалките от ден на ден е все повече .
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма нищо необичайно в това при усложнена метеорологична обстановка да се кацне на друго летище, невиждам проблем в случая
10
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами нали вече са в Катаня.Там предполагам не работят в НАСА.Чудо голямо,големите учени и бизнесмени закъсняват.Хайде моля ви се,ще оберете лозята.
9
2
 
32
 
! Отговори
Италиянеца преди 6 години
С Wizz Air летя редовно от България и от Италия и често билетите си ги взимам от 9.90 до 29.90 лв. Незная в другите компании как е но има и друга Райанеър и явно са конкуренция с Wizz и според мен всичко това е политика и едната от двете компании трябва да затвори врати в БГ за да е жив монопола.
8
3
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изглежда че WizzAir много яко объркват бизнеса на някой в БГ. От две седмици масово по медиите се плюе по тях. Есента идва и родните емигранти пак потеглят на гурбет и вместо да дават по 30 еврака за полет искат да ги наплашат и пак да ги качват на рейсове и мършрутки за 150 евра... Отдълече си личат платените статии
7
3
 
41
 
! Отговори
Уиз фен преди 6 години
За без пари толкоз. Аз съм пътувала няколко пъти с Уиз и не съм имала проблеми, но всичко се случва.
6
3
 
76
 
! Отговори
РВ преди 6 години
Големи претенции голямо чудо...*** се обадил възмутен на медиите да се оплаче от лошото време в Катания и от лошите пилоти които не са го закарали до Париж видиш ли, като резервен вариант ами само до кипър им стигнал бензина.....*** идея си няма че самолета не може да кацне пълен, а за колосалния полет от 1.5 часа няма как да излети с много гориво.. *** също така не разбира че всъщност пилотите са му спасили живота може би...
5
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер *** новина! Няма нищо чудно и сензационно - това се случва всеки ден.. Със сигурност "икономия на горивото" не е причината да кацне в Малта (справка Google Maps). По-скоро пилотът е преценил, че е по-добре да кацне в Малта, където има благоприятни условия, отколкото да кръжи с часове над Катаня и да им стане лошо на хората от силната турболенция.. За мен това е правилното решение..
4
10
 
43
 
! Отговори
9988 преди 6 години
За 30 евро, какво искате? Когато стигнете тогава...
3
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Летим за по 50 лв до цяла Европа. Много ясно, че тези спестяват от всичко, което може. И тази статия ли е поръчкова на ***? Истински журналист би проверил, дали скъпите авиокомпании са кацали по същото време в Катания. На няколко клика в интернет е истината!
2
5
 
70
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Е**си новината! Чудо нечувано! Летище е било затворено заради лоши метеорологични условия и полетът е отклонен! Боже! Кажете на CNN, не се ограничавайте с един-два сайта. Че пътникът, рапортувал тази новина, е кух като празна кофа, е ясно. Но медиата?! МЕДИАТА?!? Срам ме е от хората, които работят в нашите медии, честно. И да, вятърът в района днес беше ужасяващ. ... А горивото явно е било дотатчъно, за да стигне самолетът до резервното летище. Точно токова, колкото трябва да бъде.
1
36
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо пътниците не си носят по една 10л.туба с керосин, да допълват резервоарите, когато светне лампата на горивото. За 20 евра по-евтин полет рискуват живота си с тези авиокомпании.