Положителен доклад: Върнаха лиценза на "Емко"

В завода имало още нарушения, но не по сигурността
7
Положителен доклад: Върнаха лиценза на "Емко"
Снимка: архив "Булфото"

Докладът от проверката на "Емко" е положителен и заради това фирмата получава отново лиценза си, обясни МВР шефът Валентин Радев.

Връщането на лиценза бе отлагано няколко пъти с мотива, че все още има неотстранени нередности. Междувременно работниците от предприятието протестираха няколко пъти включително и в София, а днес министърът на икономиката Емил Караниколов ги зарадва с новината, че фирмата отново става пълноправен участник на международните пазари.

Още по темата

В завода имало още нарушения, които не били отстранени изцяло, но пък не засягали безопасността на производството.

Валентин Радев коментира в парламента, че за съхранението на боеприпаси винаги ще има високи изисквания и винаги някой няма да е изпълнил всички предписания.

Според него обаче не може да се говори за дестабилизиране на оръжейният сектор, а въпросът е, че проверките водят до подобряване на условията за съхранението на боеприпаси.

Радев допълни, че НАП извършва проверка на дружеството и по молба на данъчните полицията им съдейства.

МВР-шефът увери още, че ще има скок на заплатите на полицаите, но кога, с колко и как тепърва щяло да стане ясно с обсъждането на бюджета за следващата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МИ НЕ СА САМО ПЪЛНИЧКИТЕ, ИМА И ДРУГИ ПЪЛНИЧКИ СЪС СЪЩИТЕ НАМЕРЕНИЯ . БОКО.МАЙ СЕ ПОСКАРАХА И ЩЕ ИМА МАЗНА БОРБА.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Протести на Хаинбоаз не вършат работа, ама на жълтите павета веднага решиха въпроса.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджук паша се уплаши и върна лиценза. Но чака да утихне малко проблема, за да удари някой друг успешен бизнес. За военния отвориха огромна паст за да го глътнат но не успяха. Какво ли са замислили суджуклиите ще разберем по-късно.
2
4
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
Ами то този бизнес е раздаден на червените другари бе "МАМИН ПРАСЧО".Те за това *** толкова...не ви е ясно още ли бе????АМИ ВСИЧКИ КОИТО СА МУЛТИМИЛИОНЕРИ СА ДРУГАРИ БЕ,И ТО КАКВИ САМО.....КОВАШКИ,ГЕРГОВ................БАНЕВИ,ЦВ.ВАСИЛЕВ,.........
1
11
 
2
 
! Отговори
Веселин преди 6 години
знам че не е работа на работниците да знаят,НО НЕ МОЖЕ ДА НЕ СЪХРАНЯВАШ "БЕЗОПАСНО" БОМБИ И ДА ИСКАШ ДА ГИ ПРОИЗВЕЖДАШ,НА ТЯХ АКО НЕ ИМ Е МИЛ ЖИВОТА,ТО НА МЕНЕ МИ Е МИЛ.