Трансплантацията на Наим започна, донорът – приятел

Операцията ще продължи 5-6 часа, каза братът на шампиона
6 окт 2017 17:00,
59
Трансплантацията на Наим започна, донорът – приятел
Снимка: архив "Булфото"

Чернодробната трансплантация на Наим Сюлейманоглу, която се подготвяше от дълго време, започна. По-рано бе съобщено, че е намерен донор за шампиона.

Операцията ще продължи 5-6 часа, съобщи братът на Наим, Мухарем, пред турските медии.

Донор е станал приятел на семейството, като в четвъртък всички изследвания са показали, че той е съвместим с Наим. Според Мухарем донорът не искал да се разгласява името му, пише "24 часа".

Още по темата

Наим е в болница от края на септември. Той бе приет в тежко състояние след като черният му дроб и единият бъбрек отказаха да работят.

Един от най-великите щангисти за всички времена бе поставен в кома, от която бе изваден ден по-късно.

От тогава до сега се търсеше съвместим донор, а лекарите стабилизираха Наим, за да издържи трансплантацията.

Шампионът е подкрепян от хиляди българи и турци, а турският президент Реджеп Ердоган го  посети лично в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради въртоглавите отиде да играе за фесовете. Но ще си остане българин в сърцето си, колко и да му дават да целува феското знаме. Надявам се Бойко да му е изпратил една картичка за бързо оздравяване.
27
8
 
1
 
! Отговори
osman преди 6 години
dobre che ima priyateli da mu dafat neshto.zashto edin gyaur ne mu dade chast ot sebe si!prokleta gyaurska naciya.BUGARI!
26
7
 
5
 
! Отговори
Агджата преди 6 години
В България след 1970г. някъде, новородените ги записваха направо с български имена. После като позволиха на възрастните да си възстановят имената, младежите нямаха стари имена. Под натиск от родителите някои си сложиха нови мюсулмански-арабски имена /не турски/, други отказаха - по-образованите. Даже съм ставал свидетел на комични ситуации, бъзик между братя, като единия вика на другия - аз поне не съм имал старо име.
25
4
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 6 години
не алкохол му е съсипал черният дроб а всичките химии дето е пил през годините. Медала има 2 страни
24
8
 
9
 
! Отговори
помак преди 6 години
Рано или късно с.Птичар ще се казва с. НАИМОВО а в центъра на Момчилград ще има паметник на Наим със вдигнати щанги и свет.му рекорди !....ЧЕРВЕНИТЕ *** ръкопляскаха . когато серГЕЯ се целуваше на Орлов мост със Местан . но сега плюят по турците !..ЧЕРВЕНО-РУСКИ ***-И !!!
23
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** докога ще ни го навирате като статия? К'во ни интересува един турски пияница?
22
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наим Сюлейманоглу, Халил Мутлу... и двамата са турци от България да...Българската школа само турци ли ибучаваше... Защо няма легенда на име Гьорги??? Амаче комплекси... Предател бил, аре у лево...
21
11
 
12
 
! Отговори
шматка преди 6 години
България взема Наим Сюлейманоглу направи го Наум Шаламанов-многократен олимпийски и световен шампион-легендаТурция взема Наум Шаламанов направи го Наим Сюлейманоглу-алкохоликТурска му работа
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Останалите както по-рано турците с нас направиха, всички да минат под ножа. "Всички??? Като гледам твоята рода са я забравили!!!
19
2
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 29 ***, аз и моите връстници бяхме 1989-та година в 4-ти клас в моето родно село. От 20 деца бяхме само 5 българчета. 15 деца бяха потурчени българчета, всички го знаехме, но бяха с български имена. Не съм предполагал какви са им имената на турски език. Чак след като падна Бай Тошо и им върнаха имената, разбрах на моите съученици какви са им турските имена- след като държавата им позволи да си сменят имената. Разбра ли, кавaл?
18
9
 
12
 
! Отговори
Браво преди 6 години
Наим ако беше останал в бедна България днес щеше да е мъртъв.Никой нямаше да му помогне.Но при турците няма пет,шест.Държавата винаги помага на гражданите.Бях на погребение в Истанбул и разбрах че общината поема всички разходи на починалия.Семейството на починалия не плаща и грош.Това може да се случи в България га пРъдне бай Тошо от гроба.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като съм казвал на Мелиха- Милена или на Ерол- Емил, дали съм ги обиждал по него време, смотaняк малoумен?...А защо не си ги наричал така преди да им сменят имената? Страх те беше да не те бият ли?
16
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не случайно имаме поговорка - хубава работа ама турска....Поговорката е хубава работа ама българска. Научи си фолклора!
15
1
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 6 години
Мене ме еВаха само турци за това е тази злоба в мен !
14
9
 
13
 
! Отговори
Горд турчин преди 6 години
Успех Приятелю....Цяла Източна Румелия и Турция са със тебе....джобния Херкулес заслужава да живееее.....НЕ на ЗЛОБАТА и ОМРАЗАТА
13
2
 
1
 
! Отговори
0 преди 6 години
Атакист булко доган ви тьпче той пак атакист кенев смрьдлив
12
9
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Гурбетчийска мършo потурчена, в моя клас при бай Тошо имахме 15 потурчени деца и всичките бяха с български имена. Като съм казвал на Мелиха- Милена или на Ерол- Емил, дали съм ги обиждал по него време, смотaняк малoумен?
11
6
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
до 13 Гурбетчийска педeруго турска скaпана, как да го нарича Абаджиев тоя *** при бай Тошослед възродителния процес? Наим или Наум?
10
1
 
5
 
! Отговори
торбалан преди 6 години
ХОРА КОИТО ПРЕДАДОХА РОДИНАТАИнтересно защо само от кофти ьгъл гледате. Предател е този който сменя имена. В този ред на мисли царят сьщо е предател.
9
11
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
Всички турци в България..пардон всички потурчени българи в България смятат за своя Родина Турция, а не България. И тайничко се надяват един ден Турция отново да ни завладе. Такива лицемерни гадoве са. А за тоя потурчен индивид на снимката няма какво да говоря...предателите никой не ги тачи.