Дъждовете повредили оградата с Турция, ремонтират я

На местата с риск за преминаване е осигурена жива охрана
Обновена: 19 окт 2017 12:45 | 19 окт 2017 12:22, Веселина Йорданова
89
Дъждовете повредили оградата с Турция, ремонтират я
Снимка: архив, МС

Участъци от възпрепятстващото съоръжение по границата с Турция са били частично повредени от наводненията напоследък.

Още по темата
Към днешна дата ремонтите на съоръжението са на приключване и охраната на границата се очаква да се върне към нормален режим в най-скоро време, съобщиха от правителствената пресслужба.

На местата с риск за преминаване е осигурена денонощна жива охрана.

По официални данни на НИМХ, падналите валежи в района на Малко Търново в периода 21-30 септември са определени като екстремни.

Справка на ведомството показва, че в Малко Търново количеството на валежите за периода е било 163,6 литра на кв. м (304% над нормалното), в района на с. Граматиково – 314 литра на кв. м (604% над нормата, втори най-тежък валеж в историята на станцията), в с. Кости – 148,9 литра на кв. м (249% над нормата), а в село Резово – 94,5 литра на кв. м (161% над нормата).

В община Малко Търново, където поройните дъждове отнесоха пътища, земна маса и дървета, беше обявено бедствено положение.

Ситуацията с нанесените от бедствието щети е овладяна. Съоръжението е критично важен обект за сигурността както на България, така и на Европа и политически спекулации по темата са неуместни при разрешаване на възникналия проблем, посочват от МС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая ограда наистина е много опасна за бежанците.Като вземат да я прескачат и току виж паднали долу заедно със стълбите.
55
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Великата българска ограда паднала от малко дъждец.Абе тя верно много велика била.Даже и пеперуда не може да я събори.За врабче не е сигурно.
54
1
 
18
 
! Отговори
Минчо Празников преди 6 години
Едно време социализмът имаше 5 врагове: капитализма и четирите годишни времена. Кога ли поредния дъжд ще срине държавата?
53
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДА Я ПОКРИЯТ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ, ХЕМ ЩЕ Е НА СУХО, ХЕМ ЩЕ ОТКРАДНАТ ОЩЕ НЯКОЙ МИЛИОН.
52
1
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
Дъждовете повредили оградата ... ?Тя да не е от захар бе ?!?
51
1
 
35
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Прахосаха се куп пари за тараба, само дето не е дървена. Крайно време е да има осъдени, на д-р. Борисов би му се отразило добре да поживее в общежитие Кремиковци Хилтън.
50
1
 
18
 
! Отговори
Я преди 6 години
Аре са 16млн за ремонт
49
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Далаверко няма да ме учуди ако сега заведе иск срещу синоптиците заради дъждовете.
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да попитам, акоо някой журналист напише лъжлива статия, носи ли отговорност? Или и вие сте като съдиите - който плаща, той поръчва музиката?Чак пък изсмукали от пръстите колко валежи паднали на кв.м ....тцтцтц, тази година е една от най-сушавите, баш върху оградата се било изляло нещо немислимо....Гнусна манипулатовна ***!!!!
47
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как смеете да обвинявате Великият оградостроител, Заглушаващият дискотонколони, Координиращият координатори, Бутащият бабички, Хотелен средствоусвоител и Демографски интегратор съвместяващ и длъжността на вицепремиер или велик везир?!?!
46
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неее, колега...не е най-голямата далавера до момента, а е една от няколкото най-големи.Например пладнешкия обир на КТБ - 16-20 милиарда, санирането на панелките - още няколко милиарда, детски площадки и СТАДИОНИ в селата!!! По евро програми ;) и тн и тн.Ние сме невероятно глупав народ за да гледаме тъпо как крадат пред очите ни.
45
1
 
29
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 6 години
На оградата трябва да пише: "Пазете от вода, пряка слънчева светлина, силен вятър и деца. Може да бъде увредена." ЕГАТИ ОГРАДАТА! Сега освен нея да пазим. да не вземе да падне сама.. Има толкова нелепа държава.. за съжаление..
44
0
 
32
 
! Отговори
бай х преди 6 години
на село имаме телена ограда на кокошките на 40-50 години и не е мръднала , и не се нуждае от ремонти : )))
43
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахахахаха "великата ограда на Валери Винкела", за която той прегъна милиони комисиони, не може да устои на един есенен дъжд, а вие чакате да спира нелегални ислямисти!?!?!?!Далаваерата с тая ограда е НАЙ-ГОЛЯМАТА ДАЛАВЕРА в последните 20 - тина години, пред която бледнеят и измамите от масовата приватизация и кражбите на еврофондове!
42
0
 
31
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
Каква ще да е тази ограда на милиони, която се поврежда при първия дъжд. Нали за това е ограда, за да е изложена на слънце, дъжд, сняг, градушки, земетресения. Щом е толкова крехка, да си я бяха монтирали в парламента. Хем няма да се ползва целогодишно. Зимна, пролетна, Великденска, Коледна и разни други ваканции. Смях в залата.
41
1
 
32
 
! Отговори
бай х преди 6 години
как дъждовете могат да повредят телена мрежа , бодлива тел и метални колци на една година след монтажа ????????????
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако взема един по здрав кол или още по добре някой винкел и я залашкам, дали ще я съборя? навремето какви огради и какви винкели имаше, като го вземеш, като го подпукаш да му...
39
0
 
36
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Пореден български принос в иновациите,преди дъжд отмиваше захар в кораби и тя изчезваше ,сега сме свидетели на отмиване на телени заграждения.
38
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво са я повредили бе? То е зейнала дупка, през която и софийското метро може да мине. Изключително некачествено и колосално скъпо съоръжение!!!! Очеизвадно източване на пари, както само герб могат!!!!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Емчо, стола ли си пазиш?