Започва проверка: Защо не е разследван Николай Петров?

В одитния доклад до прокуратурата нямало данни за свързани лица
56
Започва проверка: Защо не е разследван Николай Петров?
Снимка: архив "Булфото"

Военно-апелативна прокуратура ще провери защо одитния доклад за нарушенията на Николай Петров като шеф на ВМА, е получил отказ за разследване.

Вчера Петров подаде оставка като здравен министър, а премиерът Бойко Борисов я прие. Причина за това стана телевизионно разследване, което цитира одитния доклад, според който, като шеф на ВМА, Петров е възложил поръчки за над милион лева на приятеля на дъщеря си.

Още по темата

От Военно-апелативна прокуратура съобщиха днес, че одитният доклад обхваща периода от януари 2014 г. до януари 2017 г. В него имало констатации както за нарушения на Закона за обществените поръчки, така и за реализиране на значителни икономии през одитирания период от страна на ръководството на ВМА.

От прокуратурата уточняват, че в одитния доклад липсват констатации, че поръчките с възложител ВМА са печелени от фирми, ръководени от свързани лица.

ВАП информира и че чрез програмата за случайно разпределение, за наблюдаващ прокурор  е определен военният прокурор от Военно окръжна прокуратура майор Адалберт Живков Кръстев. Със случая се е заел и военен следовател, който е направил проверка и е заключил да бъде отказано образуването на досъдебно производство. Причината - няма данни за осъществен състав на престъпление от общ характер.

На 07.06.2017г. военният прокурор майор Живков е отказал да образува наказателно производство, поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер.

Заради медийни коментари след избухването на скандала и оставката на Николай Петров, Военно-апелативна прокуратура е изискала преписката за служебна проверка от ВОП.

Резултатите от проверката ще бъдат обявени по-късно.


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
2
 
! Отговори
Николаев преди 1 година
Вчера ме повикаха в данъчното, не съм осчетоводил фактури, имали да ми връщат ДДС за 5000 лв. Глобяват ме, че не си искам парите от държавата и сега се чудили, какво да ги правят парите .
Проверката е извършена от трима инспектора в продължение на 1 месец.
Чудим се, тези трима инспектора, ако се разходят из града, колко щяха да хванат фирми да укриват данаци и колко глоби щяха да влязат в хазната .
Нареждане, от горе, данъчните да работят само със сигнали от горе..
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо БЪЛГАРИЯ Е наи бедната страна защото всички всички които са облечени във власт крадат като за последно на децата да има на внуците да има на правнуците да има всички го виждаме това но дотам сега щесе поговори два три дена за този мошеник ще поплюем анонимно по форумите и до тук
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Далавери далавери и пак далавери.
Честит да е празника на най големата тиква в БГ. Б.Б.
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ТИКВАТА И НА ТИКВЕНИЦИТЕ, КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА НЕГА.
46
2
 
11
 
! Отговори
евро-простотия преди 1 година
цял целеничък т .рски ц.рвул зам.председател на уж т.н народ-но уж събрание гнидата не е прала пари .НАБЕДИЛИ ГО когато видя съди , прокурор и министър за месец раследване ще е п о в я р в ам 30 ГОДИНИ НИТО ЕДИН КРАДЕЦ НА МИЛИОНИ НЯМА В ПАНДИЗА .законно са крали затова е
45
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарван гарвана око не вади. Всичко ще се потули и ще излезе по светец от папата.
44
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо ,защо...А защо оправдаха Цвъки след две присъди?Защо умря Мишо Бирата?Защо изчезнаха тефтерите на оня мишок Филип Златанов?Защо никой не пита за оня със суджуците от Добрич?Защо не приеха оставката на Делянчо от Хасково? Защо автора на "Шайка" стана гербераст-депутат? Защото нямаме държава , а корпорация "Суджук".
43
2
 
31
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Човекът сам го обясни, защо не е разследван! За да не се опетни името му. Навярно е бил полезен, някъде по тези вериги свързани с присвояването на обществени средства. Кеширал е където трябва може би. Такива хора у нас, както добре се знае не се закачат!
42
1
 
20
 
! Отговори
Хохохо преди 1 година
Е как защо....защото не е политкоректно и цацата ще ви дърпа ушите. Не мое посяга прокуратурата на министрите на гербавите, че ще станат скандали и ще се разпърди далаверата между Боко и Шишо върху която се крепи стабилността.
41
0
 
24
 
! Отговори
Kuncho преди 1 година
Интересно защо в края на репортажа се казва че има влязъл в сила отказ от прокоратурата, които не е обжалван от министъра на отбраната!
Трябва и министъра на отбраната да обясни защо не е обжалвал отказа?!
40
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ще бъде разследван у нас зависи от триумвиратът Бацо, Кой и Цацаран!
39
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради такива откровени мошеници парите за здраве растат всяка година , а здравеопазване няма.Само крадат и крадат.От пътеки , от лекарства , от болнични ,от телкове , от всичко. Тикварите си правят закони само за тях и семействата им.Този мушморок е шеф без да има качества ,дъщеря му също шеф без всякакво основание , а зетя се спотайва с фирмичката и си пълни гушката зад гърба на дъртия тиквар.Да връщат парите и да се омитат.Да , ама гербераст пари не връща.
38
6
 
41
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 1 година
Обикновен крадлив суджукар.На всеки е ясно че фирмата на бъдещия зет е направена специално за да открадне тези 1.6 милиона.Дъщерята по същото време е шеф на кабинета на недоразумението Пешо Москов.За това не са сключили и брак.А фирмата на хитрия зет повече никога не е печелила друга обществена поръчка.ЯВЕН ГРАБЕЖ.А дъртия мер.завец не е нищо повече от обикновен айдук.Всички гербаджии са като него.Крадат като за последно.
37
1
 
51
 
! Отговори
да не са врачки преди 1 година
Е КАК ДА ИМА ДАННИ ЗА СВЪРЗАНИ ЛИЦА, КАТО "БАЩАТА НА ВНУЧЕТО" ПРЕДВИДЛИВО НЯМА ОФИЦИАЛЕН БРАК С ДЪЩЕРЯТА НА ПЕТРОВ, И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ ВСЪЩНОСТ ИМА ИНДИРЕКТНА ВРЪЗКА МЕЖДУ "СПЕЧЕЛИЛИЯ" ОФЕРТИ ЗА МИЛИОНИ И НАЧАЛНИКА НА ВМА? И ПО - ИНТЕРЕСНО Е КАК ВСЕ ДЕЧИЦА НА "ЕЛИТА" СА НАЙ-КАДЪРНИ ДА БЪДАТ ШЕФОВЕ НА МИНИСТЕРСКИ КАБИНЕТИ, БИЗНЕСМЕНИ МИЛИОНЕРИ, ТЕЛЕВИЗИОННИ ВОДЕЩИ... ВСЪЩНОСТ НЯКОЙ ДА РАЗБРА КАКВО СТАНА С КАДУРИНА , ДЕТО НАПРАВИ ПАЧКИ С АПАРАТУРАТА НА ВМА?
36
2
 
38
 
! Отговори
Pumpkin преди 1 година
Защото това е държавата на тиквите!
35
22
 
15
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Правителството защити своя вече бивш министър.Деянието не било незаконно.Тоест,щом си на власт,можеш да крадеш законно.
-
Я кажи каво точно е откраднал министърът! Нищо! Не клевети хората!
34
29
 
6
 
! Отговори
Жокер преди 1 година
Гледам и не вярвам на ушите си! Червените тролове се мъчат да измислят несъществуващи закони. Посочете точно кой закон забранява роднини да участват в търгове! Жокер - няма такъв закон!
33
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството защити своя вече бивш министър.Деянието не било незаконно.Тоест,щом си на власт,можеш да крадеш законно.Евалла,министри,машшала!!!
32
2
 
38
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Кънчоооо,дори всички документи да са изрядни,факта,че обществената поръчка е спечелена от зетя на поръчителя,вече е конфликт на интереси.Така че,не го усуквай,оправдавайки деянието,което си е престъпление по служба,шуробаджанащина или както искаш го наричай,но в никакъв случай не е морално.Дори е незаконно.
31
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е , как да няма нарушение, като има конфликт на интереси. Аз не казам, че не може да участва в обществени поръчки. Всичко останало като ДДС регистрации и тем подобни са дербни подробности...роблема е че са баща и дъщеря.
Почвам да си мисля, че в България няма читав доктор...