Започва проверка: Защо не е разследван Николай Петров?

В одитния доклад до прокуратурата нямало данни за свързани лица
31 окт 2017 16:00,
56
Започва проверка: Защо не е разследван Николай Петров?
Снимка: архив "Булфото"

Военно-апелативна прокуратура ще провери защо одитния доклад за нарушенията на Николай Петров като шеф на ВМА, е получил отказ за разследване.

Вчера Петров подаде оставка като здравен министър, а премиерът Бойко Борисов я прие. Причина за това стана телевизионно разследване, което цитира одитния доклад, според който, като шеф на ВМА, Петров е възложил поръчки за над милион лева на приятеля на дъщеря си.

Още по темата

От Военно-апелативна прокуратура съобщиха днес, че одитният доклад обхваща периода от януари 2014 г. до януари 2017 г. В него имало констатации както за нарушения на Закона за обществените поръчки, така и за реализиране на значителни икономии през одитирания период от страна на ръководството на ВМА.

От прокуратурата уточняват, че в одитния доклад липсват констатации, че поръчките с възложител ВМА са печелени от фирми, ръководени от свързани лица.

ВАП информира и че чрез програмата за случайно разпределение, за наблюдаващ прокурор  е определен военният прокурор от Военно окръжна прокуратура майор Адалберт Живков Кръстев. Със случая се е заел и военен следовател, който е направил проверка и е заключил да бъде отказано образуването на досъдебно производство. Причината - няма данни за осъществен състав на престъпление от общ характер.

На 07.06.2017г. военният прокурор майор Живков е отказал да образува наказателно производство, поради липса на данни за извършено престъпление от общ характер.

Заради медийни коментари след избухването на скандала и оставката на Николай Петров, Военно-апелативна прокуратура е изискала преписката за служебна проверка от ВОП.

Резултатите от проверката ще бъдат обявени по-късно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
46
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Смях в залата,коментарите са...излишни.Тези на държавната...хранилка се мислят за...богопомазани и...вечни и са се разпасали на воля,а народецът е длъжен само да ги...легитимира от време на време,заради...хубавите им очи.
4
3
 
35
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 години
какъв дълъг въпрос с толкова кратък отговор : - Защото е от ГЕРБ ..PS: в Бг функционален разследващ орган явно са само медиите..
3
3
 
46
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Схемата отдавна е ясна: Баце те слага на сладка службичка, крадеш колкото можеш, отчиташ се в партийната касичка, всички са доволни. Ако стане нещо и те хванат Баце се отрича от теб, обаче после Цацата се прави на ударен, накрая милионите ги няма, виновен също.
2
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами много просто - защото е имало политически чадър над него и кражбите му.От кого - досетете се сами.
1
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано излезе нещо