Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница

Цените там обаче са на една трета от тези от френския град, пише "Дейли Мейл"
14 яну 2018 11:43, Красимир Ангелов
102
Варна, морето... Британци сравниха морската ни столица с Ница
Снимка: Булфото

В свят, в който всеки град се определя като "Северна Венеция" или "Южен Париж", Варна може да се назове "Нова Ривиера". Това отбелязва британското издание "Дейли Мейл" в специална статия, посветена на морската ни столица.

"Варна? Намира се в България и е третият по големина град в страната, част от бившия източен блок, както и най-голям морски курорт", пише изданието и отбелязва, че градът е бил дестинация за германски и полски туристи от десетилетия, но сега иска да отвори себе си и за британските посетители с нова самолетна линия.

"Варна е слънчева като Ница, плажовете са също толкова хубави, но във Варна цените са на 1/3 от тези във френския град", пише в материала. Но подчертава и една съществена разлика – във Варна няма яхти.

В материала се чете още, че "има два града Варна". Единият представлява място с приятни клубове, добри хора и тонове история, докато другият град са местата, отдалечени на няколко километра от жилищните квартали – варненските плажове и най-вече курорта Златни пясъци.

Авторите на материала посочват, че са избрали да отседнат в Златни пясъци - най-големият и най-известен курорт край Варна. "Това е село на брега на морето, построено през 50-те години от комунистическия режим на България, за да донесе на страната чуждестранна валута. Но сега хотелите са елегантни и модерни, с фокус върху семейството", пише авторитетното издание.

"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
32
 
! Отговори
42 преди 6 години
А софиянци ходят по гръцките камънаци, за да помагат и финансово на гърците понеже са в пъти по-бедни от нас...
14
6
 
38
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Че Ница какви плажове има? Големи обли камъни с дървени скари върху тях!
13
34
 
15
 
! Отговори
:) преди 6 години
Който иска да почива в БГ, миналата година пробвах в Гърция, страхотни плажове и вода, но хотели и обслужване не са толкова добри, както в Турция, затова си напрсвих резервация за Анталия...
12
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"плажовете са също толкова хубави"Стига бе? :)
11
7
 
30
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ако ще сравняват Варна с Ница,нещата не вървят добре!Ница въобще не е онова славно място от 20-ти век,а град почти завладян от тарам*буките,ислямска коч*ина!Все още се държи на стара слава,но колко ще продължи това?Мой близък беше там месец преди атентата и е страшно разочарован.Вечерта въобще не са посмели да излязат от хотела.
10
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като се насмучат с пърцуца на корем и за без пари на англичаните може да им се види че са навсякъде където им се поиска
9
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хехе , приличало на Ница а ? знаете ли как се нарича района в който се намира Ница ?cote d'azur . най добрите плажове в СВЕТА се намират там ...
8
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
VARNA E STOLIZA NA EDNA MUTRENSKA GLUPILOVKA I E UGASNO MYASTO ZA GIVEENE.
7
16
 
11
 
! Отговори
ачо преди 6 години
фейк нюз
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Района е дал началото на първите шампионати по балконинг. Затова толкова впечатлява англичаните. Трябва доста години да минат, докато и други страни преоткрият този вид спортен туризъм.
5
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да е презастроено Южното Ченоморие,ми харесва повече.Не го сравнявам с добрите в чужбина,защото там вече губи класацията.
4
48
 
16
 
! Отговори
Негър скиор преди 6 години
Платено е от руснаците. Във Варненска и Добричка Област нищо не е българско, а окупирано от руснаците. Канализацията на Варна не може да поеме посетителите на Ница.Варна дори няма обществен транспорт до "Летище Варна" което е и в друга община. Автогарата на Ница е по-голяма от летище Варна. Руснаците май огладняха..........Там където стъпи руски ботуш, нищо не никне.
3
7
 
15
 
! Отговори
Слава преди 6 години
Намного ЛУЧШЕКогда работал зимой болшой басейн на" КОнстантин и Елена " до море и джакузи до корабл "Sirius"
2
6
 
34
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Всъщност Варна превъзхожда Ница и по други показатели, освен цените, но има и доста проблеми, както и всеки български град. Колкото и да се старае местната власт, държавата тежи повече.
1
13
 
46
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 години
"Това е най-стойностната плажна почивка, която открих в Европа", отбелязва авторът на материала.Ще се разплача ви казвам!Честно!Няма да пийш лиии...