Кои са адекватните мерки за чистотата на въздуха у нас?

Има сериозен проблем с качеството на въздуха в цяла Европа
15 фев 2018 22:33, Екип на Bloomberg
26
Кои са адекватните мерки за чистотата на въздуха у нас?
Снимка: Reuters

Адекватни мерки за чистотата на въздуха биха били в държави, като България и Румъния, които вече са осъдени за завишено съдържание на замърсители във въздуха, са в максимално кратък срок да се предприемат действия за подобряване на съществуващото положение. Това коментира Ивайло Хлебаров, екологично сдружение "За земята", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Такива мерки биха били нелесни за реализиране и не са популярни. В случая с България те са свързани с преструктуриране на отоплението, което в момента в голяма част от страната става с твърдо битово гориво - въглища, мокри дърва. Това е основният фактор за замърсяване на въздуха в България. Вторият фактор, който допринася за това са автомобилите в големите градове".

Има сериозен проблем с качеството на въздуха в цяла Европа и доста солидна група от европейските страни ще бъдат изправени в съда в Люксембург, ако не вземат мерки в бързи срокове. Това каза преди две седмици европейският комисар по околната среда Кармену Вела, като според него бързата реакция за решаване на този проблем е важна в контекста на факта, че до момента всички разговори със страните членки не са довели до необходимите резултати, сподели Хлебаров.

В каква посока трябва да бъде извършено преструктурирането на отоплението?

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най адекватния начин да не се замърсява въздуха е на пенсионерите да им се вдигне пенсията с по 800лв на човек защото бабами и дядоми са с по 178лв пенсия и се принуждават на стари години да цепят дърва и да палят печки на дърва и въглища .А и когато разхода на ток стане 10% от прихода за месец ще се топлим на климатици и комините няма да пушат неможе с заплата 650 лв да се топли човек на ток чисто и просто .
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен смях трябваше от гаста да почнат оттам иде всичко и там е проблема дърва цял живот съм на такпва но това енгаз трябва да е изолирана всички норми