Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ

Премиерът искал да гарантира сигурността на крайните потребители
Обновена: 1 мар 2018 10:04 | 1 мар 2018 09:39,
503
Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ.

Това обяви Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България", компанията, която бе избрана от ЧЕЗ да купи активите на дружеството у нас.

Още по темата

Днес Върбакова бе извикана от премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет. На срещата присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на нашата сделка и притесненията, които изразяват всички. Водихме разговори за това, че премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и върху компанията, която ще придобием", каза Върбакова след срещата.

Тя съобщи, че заминава за Чехия, за да може да разговаря с продавача и за възможностите, по които може да се случи това.

"Премиерът пожела пълен контрол, за да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители. Това са вече разговори, които ще водим с ЧЕЗ с продавача", уточни още Гинка Върбакова.

Тя отново обяви, че финансирането на сделката за купуването на ЧЕЗ е напълно публично и обеща, че това ще стане ясно за всички.

"Става дума за финансиране от международни банки, които ще подкрепят сделката заедно с наше участие", каза Върбакова.

Тя беше категорична, че във финансирането няма участие на български банки.

"Ако това ще успокои крайните потребители, съм склонна държавата да има участие в сделката. Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят.", каза още Върбакова.

Тя отказа да коментира части от сделката, тъй като това е конфиденциална информация спрямо договора за покупко-продажба и спрямо банките, с които се работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
404
0
 
1
 
! Отговори
Питащ преди 6 години
Защо всички я питат дали познава ББ а никой не я попита дали познава Пеевски ?
403
1
 
1
 
! Отговори
До 428 преди 6 години
Щото не правим разлика между собственост и управление нито между предложение и договор. И обичаме да ни е драматично, да ни манипулират пардон напътстват какво и как да мислим. Ама много обичаме, ако може така и малко клюка малко чалга най ни е хубаво. Б*си.
402
0
 
0
 
! Отговори
Krali Marko преди 6 години
Ima nesto mnogo protivno v fizionomiata na Ginka. Voabste ne ja jalete. Toja dzver ste vi izjade bez da mu migne okoto.Dano samo ima vazmezdie za neja i nai veche za gospodarja i s koito se srestna neska...
401
0
 
3
 
! Отговори
Х преди 6 години
Тая има голяма муцуна
400
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя да 'земе да си прибере всички ГинкиКристалинкиКалинкиРумянкиЕкатеринкиЦВЕТАНКИи другите ..."инки"и за се разкарва при Винету, че не се издържа вече!
399
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов се прави на разсеян, искал пълен контрол..Сиреч, не бой се Гинче, давай смело пред банките ние ще ти бъдем гръб, нещо да не сбъркаш..Що не видят тия соларни паркове дали са редовни. Били ги разследвали за далавери, НАП ги гонили,иначе всичко им наред. Вместо да им се пише гръб, нека покаже държавата малко авторитет и да защити интересите на БГ, като направи нужното, за да попречи изобщо на тези мафиоти. Разбира се ако не са в един отбор, както все повече се убеждаваме
398
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 427 Да се проклина ? Защо ? След 2 години, няма и д ая помним, но тя ще си е някъде на бахамите, в собствения си 5 звезден хотел и ще живее, по начин, присъщ на римските императори ...
397
0
 
0
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До ognyanz 420 Ми нали това е целта Гинка да се откаже.
396
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега Ч.Е.З ще се прекръсти на Г.Е.З. или на СИК-2? Или...
395
21
 
3
 
! Отговори
Сведущ преди 6 години
Стига простотии. Комплотите на БСП пак се провалиха.Народът не ги иска и няма да позволим да вземат власста по вторич начин - справка Орешарски.
394
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОКО ИЗКАРА ДО БАБА МАРТА, НО НЕМА ДА СЕ ХВАНЕ ЗА ЗЕЛЕНО...
393
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въпроса е, не дали държавата е лоша, а Гинчето е добра или обратно.Истинския въпрос е кой е реалния нов собственик. Как така се купува Електроразпределението на цяла Западна България от фирма на един месец, която никой не е чувал. Това е въпроса.
392
0
 
16
 
! Отговори
123 преди 6 години
Добре бе тая само на мене ли ми мяза на мега т*по?
391
17
 
6
 
! Отговори
Wall преди 6 години
А как многоуважаваният от мен доктор проф.Генчо Начев купи Летище Горна Оряховица на концесия за 35 години без да е влизал в пилотска кабина,а ?????????...и как Бъфет купи кетчупа Хайнц без дори да е наясно как зрее доматът!!!Инвеститора гледа цифрите,той не е в състояние и не е негова работа да познава дейността.Аз съм акционер през борсата в двадесетина предприятия в които не съм и влизал,това не означава че съм лош собственик!!!...и поради това не разбирам цялата тази драма за какво е!!!
390
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Таз женица най-вероятно ще се проклина докато е жива, че се е съгласила да се направи сделката с ЧЕЗ с нейна фирма. А дали се е съгласила или просто са и казали ''ти ще бъдеш'' е отделен въпрос
389
1
 
9
 
! Отговори
М, да ... преди 6 години
Сериозно аз живо се интересувам от материата на рокличката на Гинчето! Отново ми се струва, че това е евтино но на висока цена! пп лошо отново не са се справили със задачката онези евтиняци с пари зад Гинчето! Лошо! :))пп да не споменаваме за модерните и веждички! :))
388
1
 
6
 
! Отговори
ахахахахха преди 6 години
До Анонимен 424 ахаххаахах оохохохохоохоахахааххаааохохохоххоохгорката женица , извадила парички от джобчето си , а сега лошата държава иска да я смаже
387
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно да Ви кажа почвам да симпатизирам на тая жена, явно много големи интереси е настъпила и сега държавата с цялата си мощ се опитва да я смаже
386
0
 
27
 
! Отговори
ииииии още преди 6 години
ББ - "Български банки участват / ББР /"Гинка - "Няма български банки "Въобще тези хора съгласуват ли си версиите ????
385
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом ББ е привикал Гинка,значи му е подчинена.Ако не беше така,щеше да я помоли за среща.Ясна е работатааааа.