Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ

Премиерът искал да гарантира сигурността на крайните потребители
Обновена: 1 мар 2018 10:04 | 1 мар 2018 09:39,
503
Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ.

Това обяви Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България", компанията, която бе избрана от ЧЕЗ да купи активите на дружеството у нас.

Още по темата

Днес Върбакова бе извикана от премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет. На срещата присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на нашата сделка и притесненията, които изразяват всички. Водихме разговори за това, че премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и върху компанията, която ще придобием", каза Върбакова след срещата.

Тя съобщи, че заминава за Чехия, за да може да разговаря с продавача и за възможностите, по които може да се случи това.

"Премиерът пожела пълен контрол, за да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители. Това са вече разговори, които ще водим с ЧЕЗ с продавача", уточни още Гинка Върбакова.

Тя отново обяви, че финансирането на сделката за купуването на ЧЕЗ е напълно публично и обеща, че това ще стане ясно за всички.

"Става дума за финансиране от международни банки, които ще подкрепят сделката заедно с наше участие", каза Върбакова.

Тя беше категорична, че във финансирането няма участие на български банки.

"Ако това ще успокои крайните потребители, съм склонна държавата да има участие в сделката. Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят.", каза още Върбакова.

Тя отказа да коментира части от сделката, тъй като това е конфиденциална информация спрямо договора за покупко-продажба и спрямо банките, с които се работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
1
 
48
 
! Отговори
мдаааа преди 6 години
ББ вече не знае къде се намира , заради кашата която забърка , и глупостите които изприказва " Сделката е м/у 2 частни компании , не можем да се месим "- днес " Ще помоля Гинка да ми даде 1/3 от компанията " / защо на него , а не на държавата, не е ясно /- днес - уж частни компании , ще моли Бабиш да разваля сделката , или там за каквото клъвне онзи ден - не е фен на идеята , държавата да участва в ЕРП-та , не било по капиталистически и т.н днес - иска контрол в ЕРП -то -
383
0
 
31
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Какво би трябвало да означава "премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и върху компанията, която ще придобием". Пълен контрол въру една частна компания има само този, който има контролният пакет акции. А поне от информацията досега държавата не участва в сделката.Гинка би трябвало добре да си помисли. Ако ще купува компания, върху която Бойко ще има пълен контрол, по-добре е да се отказва навреме. Бойко, с опита му само в м'утренско-оранителният бизнес ще я фалира.
382
0
 
6
 
! Отговори
;уиуиу преди 6 години
До Анонимен 416 Обезщетението ще го получи ЧЕЗ , онова което си е в Чехия , независимо на кого ще продаде ЕРП-то
381
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали вчера каза,че не можел да се бърка в работата на частни фирми,как тогава ще гарантира сигурността на частните потребители?Като много се помоли на Гинка да не вдига тока ли?Ама тя още не е финализирала сделката и иска увеличение с 4%.Вместо да ни баламосва,да изкупи контролния пакет акции,което можеше да направи през цялата година,докато течеше процедурата,и тогава да гарантира.Другото са празни приказки за успиване на мат'ряла.
380
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че Гинка ги настъпи по мазолите и всчики рипанаха до небето, не знам коя е ама евалата и правя
379
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трагикомедията става още по голяма, ако държавата стане акционер. Предстои и решение на Арбитражното дело срещу нея. И какво ще стане, от една страна хем акционер, хем си изплаща присъдено обезщетение?!
378
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гледайте Биг Пародията по Канал-3.Такъв цирк може да се случи само в БГ.
377
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕРП-тата бяха преватизирани преди 12-13 години, още тогава държавата ну пое ангажимент до 2008 година да демонополизира пазара не ел.енергия, сега сме 2018 година и почти нищо не е направено по този въпрос особенно при битовите потребители, ако ББ си беше научил урока от протестите през 2913 година, това щеше да му е една от първите работи, и ако свършил нещо полезно по въпроса сега на никой нямаше да му пука Гинка или Минка купуват ЧЕЗ
376
0
 
6
 
! Отговори
До Василев преди 6 години
Щом ти Василев си стигнал до това заключение за секретната работа на службите, значи са наистина секретни тези неща.И никой в Чехия няма да разбере за тях ако има такова нещо.Освен да питат теб, да те назначат за съветник по националната сигурност на Чехия.Ще ги разбиеш брат с тази твоя шизофрения. В Русия съм.......
375
1
 
13
 
! Отговори
гледайте преди 6 години
брифингът на гинка - чете срича един и казва пии вода и тя пие какво повече да се каже - УЖАС Не им ли е обидно на тези около нея да я слушат За заетата блузка няма да говорим
374
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунист и башибузук е едно и също ! убийци !
373
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До асенМерси, бай Асане !
372
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
когато бях по - малак и баба ми ми разправяше как са убили дядо и вече като по - голям разбрах и че са я изнасилвали 4 цървула и от тогава знаех , че докъто съм жив ще се боря до гроб срещу комунистическите масови уб.и.йци и изнаси.лв.ачи! Тая държава е пропита с кръв на невинни хора още от турско робство та до 1989 ! Между комунистическите червеоподобни амеби и турските *** разликата е НУЛЕВА!
371
0
 
9
 
! Отговори
валери преди 6 години
Непременно разваляйте "сделката" или сега ще ни дерат турци и руски мафиоти .
370
3
 
11
 
! Отговори
асен преди 6 години
Международната банка е РУСКО-ГРУЗИНСКА офшорка , а от българска страна е Първа инвестиционна на Цеко Минев , Гинка , естествено , е за параван на Интерком груп с действителен собственик Христо Ковачки , а цялата конспирация е замислена в САРАИТЕ , защото както е казал Гергов на *** : Който вземе чез , той ще сваля правителства !
369
0
 
3
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
До ВасилевНезависимо от продажбата искът си остава, до колко е обоснован ще реши съда.Въпросът е търпи ли загуби или изнася печалба. Те и Лукоил и Берйозка печалба нямат по документи в България, защото всичко се дърпа в Русия.
368
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 403Прощавай ама как трябва да изглежда една бизнес дама ??? може би със 700 кубика силикон, и яки жуки :) съвсем нормална визия на работеща жена, апропо най-богатия човек в Европа собственика на ИКЕА, ходи на работа с градския транспорт и носи дънки секън хенд
367
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГИНКА ВИ КАЗА ЧЕСТИТА БАБА МАРТАГИНКА СРИЧА В МОМЕНТА
366
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Може ли една жена, която не знае дори как да се облече, да предизвика такова сътресение в държавата?!"Даже не е въпрос, а констатация. Страшното е, че многократно по-зле от вида ѝ е нейният изказ. Отново ще запитам - г-жа Върбакова прилича ли Ви на бизнес дама, свикнала да прави презентации, да участва в преговори... Забелязвате ли, че лицето Делян Добрев не се появява пред медиите - а до вчера "громеше" идеята държавата да си върне собственост в/у акциите на CEZ... а колко активен беше в последните дни, май се виждаше вече в стола на енергийния министър.
365
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мързели , намерете си работа!!!! стига киснахте тука ...не говоря на платените руски продажници !