Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ

Премиерът искал да гарантира сигурността на крайните потребители
Обновена: 1 мар 2018 10:04 | 1 мар 2018 09:39,
503
Борисов привика Гинка, иска пълен контрол над сделката с ЧЕЗ
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов поиска пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ.

Това обяви Гинка Върбакова, собственик на "Инерком България", компанията, която бе избрана от ЧЕЗ да купи активите на дружеството у нас.

Още по темата

Днес Върбакова бе извикана от премиера Бойко Борисов на среща в Министерски съвет. На срещата присъстваха и финансовият министър Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Обсъдихме обстановката, която се създаде със сключването на нашата сделка и притесненията, които изразяват всички. Водихме разговори за това, че премиерът желае да има пълен контрол върху сделката, която сключваме и върху компанията, която ще придобием", каза Върбакова след срещата.

Тя съобщи, че заминава за Чехия, за да може да разговаря с продавача и за възможностите, по които може да се случи това.

"Премиерът пожела пълен контрол, за да може да бъде гарантирана сигурността на крайните потребители. Това са вече разговори, които ще водим с ЧЕЗ с продавача", уточни още Гинка Върбакова.

Тя отново обяви, че финансирането на сделката за купуването на ЧЕЗ е напълно публично и обеща, че това ще стане ясно за всички.

"Става дума за финансиране от международни банки, които ще подкрепят сделката заедно с наше участие", каза Върбакова.

Тя беше категорична, че във финансирането няма участие на български банки.

"Ако това ще успокои крайните потребители, съм склонна държавата да има участие в сделката. Склонна съм да прехвърля договора, който има, стига продавачът да бъде съгласен на това. Това са разговори, които ще предстоят.", каза още Върбакова.

Тя отказа да коментира части от сделката, тъй като това е конфиденциална информация спрямо договора за покупко-продажба и спрямо банките, с които се работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


503
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи в България вече няма мъже щом избраха да се крият зад една жена.
323
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чеха от Енерго Про беше казал, че не е виждал такова нещо. Сега искам да прочета мнението му за допълнителното втасване на ситуацията.
322
6
 
7
 
! Отговори
Иван Панов преди 6 години
... и дали харесваме или не харесваме ЕС няма значение! Когато 20 държави признаят съдебната ни система и държавност, спокойни за собствените си граждани движейки свободно из Европа... Тогава ние ще се оправим!!!За това трябва да излезем на улиците, гаранция от нашите политици за съдебна система не искам!А ЕС за тези, които не го харесват ще кажа, че е създаден не само за свободно движение и икономически интерес. Създаден е преди 50г., за да няма нова Световна война, и нов Хитлер!
321
2
 
22
 
! Отговори
снега е виновен преди 6 години
За съжаление-през новата 2018 г. другаря Борисов само гафове допуска! Първо- с идиотската ***-де-раска конвенция, срещу която скочи целия български народ! И сега- с тази продажба. Но най-*** е,че ни убеждава ,че сме *** и нищо не разбираме, а ТОЙ-бащата слънце,той вдява от всичко! И ако не е ТОЙ-няма да има и звезди по небето. А на хората им писна от корупция, от фалирали болници, от кражби и далавери. И на всичкото отгоре и сняг заваля-и един сняг не могат да изчистят 3 дни!
320
10
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 345,"Всички са крали до сега, но герберите са най безочливи и грабят на едро."Не лъжи!! Кажи едно нещо, което ГЕРБ са откраднали? За разлика от 100 годишната баба Яга дето е кражбАта и е в кръвта. Убивала най- жестоко и е подлагала на гонения хиляди души. И вий искате тази бутафорна партия с креслива лъжкиня отново да управлява!! Не никога повече!!
319
2
 
13
 
! Отговори
до 353 преди 6 години
Няма нищо общо с Тато.Онзи градеше чрез диктатура,а този руши чрез диктатура.
318
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка още малко и ще се разплаче ако продължавате така тя ще всеме наистина да си повярва,че тя купува ЧЕЗ, а не Боко
317
3
 
7
 
! Отговори
до 353 преди 6 години
При бай Тошо нямаше да има Гинка да купува ЕРП
316
7
 
4
 
! Отговори
Избягал преди 6 години
Сиирджийска нация! На какво се цупите , това е вече частна сделка? Ако е от национално-стратегическо значение,защо го продадохте? Защо тогава не скачахте заспали "критици"?
315
1
 
15
 
! Отговори
до наивен преди 6 години
Борисов за сега си вдига само офшорните сметки. От същата болест страдат и неговото крадливо обкръжение. Сметката ще я платим ние и дано ни останат парички да си лекуваме нашето вдигнато кръвно.А Боко, играе футбол, вдига щанги, целува се с Меркел. Той е богат и щастлив здрав и корав.
314
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като иска акции защо им продаде над 30 % от акциите бе алнкоолу?! Царя им продаде 2/3, а този останалите
313
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много невзрачна жена. Жал ми е за нея, че я използват по такъв начин. Направи ли ви впечатление тези двамата около нея как я пазеха да не й зададат неудобни въпроси. Те й бяха водачи. Боко този път ще изяде дървото, колкото и да не му се иска да подава оставка, и този път ще е безвъзвратно. Корнела, колкото и да не я харесвам, мисля че идеята с колективния иск, заведен от специалисти по търговско право, е само по себе си добра.
312
7
 
3
 
! Отговори
Иван Панов преди 6 години
Хора, не разбрахте ли, че в тези политически игри, няма как вие от компютъра да разберете кой е виновен!? Руски интереси, интереси на САЩ, финансови интереси, олигарси, Бойко, Гинка, Нинка... Оставете тази работа, истината е някъде там...Аз не съм политически обвързан и гледам 2 неща като гласувам, а не партии. 1.Икономически показатели.2.Шенген, Еврозона, ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, КОЕТО ЩЕ НИ ГАРАНТИРА СЪДЕБНА СИСТЕМА И ДЪРЖАВНОСТ ПРИЗНАТА ОТ ОЩЕ 20 ДЪРЖАВИ!!! Иначе тук ще ни лъжат до последно..
311
2
 
4
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Ако някой си мисли, че цената на електроенергията ще падне жестоко се лъже. Бяхме подготвени преди дни, че ще строим Белене, а там ще се хвърлят около 10-15 милиарда лева в един гьол и накрая пак нищо няма да има.
310
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пореден път тотален хаос в "държавата"!
309
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как така има хора които гласуват още за този и тази партия крадлива.За девет години ограбиха държавата. Окостиха я.Ужас.Всички са крали до сега, но герберите са най безочливи и грабят на едро.
308
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Схемааааа, ограбиха ни за съжаление пак.
307
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом започне Бойко да действа така панически, значи е разбрал че са згафили сериозно. Сега е ред на неговите певци да тръгнат по медиите и да реват колко е велик Боко, че оправи нещата.Всичко се повтаря, нищо ново под слънцето.
306
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
долна работа-клозетна
305
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре може да привика ако има купувач на Кауфланд България.