Президентът сезира КС за част от правилата за СЕМ

Радев откри нарушение на принципа на разделение на властите
Обновена: 14 мар 2018 13:37 | 14 мар 2018 13:37,
12
Президентът сезира КС за част от правилата за СЕМ
Снимка: архив "Булфото"

Президентът Румен Радев сезира Конституционния съд с искане да обяви за противоконституционни част от правилата за СЕМ. Държавният глава атакува чл. 24 ал. 2 от Закона за радиото и телевизията.

Според този текст решението на президента и това на парламента за избор на нови членове на СЕМ влизат по едно и също време. Периодът, в който двете институции трябва да обновят квотите си обаче е различен, уточняват от президентския пресцентър.

Според държавния глава този член на Закона за радиото и телевизията не съответства на общата идея, вложена в правилата за състава на Съвета за електронни медии, и води до неадекватно регулиране на обществените отношения.

Радев смята, че тази разпоредба нарушава принципа за разделение на властите и мандатността като основно начало при конституирането и функционирането на органи на публичната власт, се уточнява в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Толкова е изтерясал, че като види лост и се хвърля да прави "коремното".... P.S.приземяването му беше доста лошо, но това е простено!
9
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя ,по вашите думи ,шапкар е единственият политик , който плува срещу течението.Е да, генерал е,да , български,да президент на България и един от малкото способен да ни даде надежда,че нещо ще се промени,че в това блато-парламен,пълно с отговорни за състоянието на България, има поне един българин.
8
4
 
3
 
! Отговори
аут преди 6 години
Радев , сам трябва да си ходи на село. Всеки ден безумни простотии и гафове .Колкото по бързо се оттегли , толкова по-добре за България !!!!
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пичове, пички (и всички останали, да не обидим некой различен)...На все повече хора им писна и почват да се организират да протестират. Тази събота пред парламента преди обяд щяло да има протест с участието на публични личности. Щели да протестират срещу джендърските простотии дето ги подкараха в България и срещу лицемерното и лъжовно поведение на правителството и премиера.
6
7
 
7
 
! Отговори
сок преди 6 години
Този пъпеш Радев, всеки ден пуска по гаф и някоя простотия ! Това са абсолютни безсмислици , срам за България. ....
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев видя, че с вето нищо не става и сега се оплаква на КС, като види, че и там не го броят за жив ще се оплаче на папата или арменския поп.
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирми на Пеев ски и на Златев взеха скандално на концесия за 30 години 7 плажа по Южното Черно ориентирам, обаче Тиквата отново нищо не знае. Нито пък е играл белот с тях.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не наигра се!
2
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев отркрил това, Радев открил онова. Няли не смятате, че един шапкар е толкова информиран какво се готви в държавата и толкова компетентен, че да отрива пропуските във всеки проектозакон? Съветниците му са много активни. Те са тези които откриват гнилите ябълки и налагат вето.
1
6
 
0
 
! Отговори
Istinata преди 6 години
Osven tova cialoto mu semeistvo e v pandelata za malko tormoz