Русия е готова да си сътрудничи с България

Предстои да се разбере до колко ние сме готови
31 май 2018 13:52, Екип на Bloomberg
17
Русия е готова да си сътрудничи с България
Снимка: Pixabay

Русия е готова от край време за сътрудничество с България. По мащабните енергийни проекти в България предстои да разберем доколко България е готова за това сътрудничество. Това каза Георги Минчев от Българо-руската търговско промишлена палата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Въздействие имат редица геополитически фактори, независимо от желанието на двете страни, например режимът на санкции и контрасанкции, добави още той. Според него се наблюдава рестарт в отношенията между България и Русия , но с предпазливост от двете страни.

Минчев определи изказването на Борисов за грешките на България по проекта за АЕЦ "Белене" и Южен поток като публично поемане на лична отговорност и добави, че България не е била сама в грешките си, но за сметка на това определи страната като „най-спонтанна и искрена във възпроизвеждането на грешния модел."

Като „енергични и ефективни“ Минчев посочи действията на Русия и на руския президент.

Путин се чувства прекрасно във формата на велика Русия и прави всичко, което е по силите му тя да затвърждава този статут и да става още по-велика. Това се случи през последните 4 години. Нищо не остана от идеологическия модел за разбитата на парчета руска икономика, за пратената в историята геополитическа величина на Русия. Всички тези идеологеми бяха разбити от действията на Русия – енергични и ефективни.

България трябва да намери устойчив колективен модел за поведение, по-единен образ на страната пред външните партньори и общоприета българска позиция, каза още Минчев.

Като положителна той определи конкуренцията между президентство и правителство в България в опитите за рестартиране и подобряване на отношенията на страната с Русия.

Отговорността за АЕЦ "Белене" Минчев посочи като изцяло отговорност на България.

"Белене" е наша суверенна собственост. Дали ще носи ползи, или ще ни опропастява, зависи изцяло от това доколко и как ние управляваме този проект.

Според него опитите за непрекъснато връщане до някаква изходна точка водят само до лавина от загуби. Проектът АЕЦ "Белене" трябва или да бъде ликвидиран час по-скоро, или незабавно стартиран, добави още той. 

Повече вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучетата си лаят, руският керван си върви.-И стана така, че някои от големите еврокучета и едно малко от Балканите се присъединиха към кервана.
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕЧЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАМЕ ГАЗ САМО СЪС СЪГЛАСИЕТО НА ЕРДОГАН.
14
3
 
6
 
! Отговори
Россия forever! преди 5 години
Плътно до Нея!
13
5
 
2
 
! Отговори
8===o преди 5 години
До Анонимен 12пут-ин е добър тактик и лош стратег.Печели малки свхатки и губи голямата битка.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ако седиш достатъчно дълго на брега на реката, рано или късно труповете на твоите врагове ще минат покрай теб." Тази мисъл на Сун Цу не я знаех, но още преди години предрекох, че Путин като джудист използва такава тактика : малки но продължителни удари и хватки до тоталното поражение над противника. И без прожка за глупците...
11
6
 
3
 
! Отговори
8===о преди 5 години
До Анонимен 9 В парично изражение от санкциите към русия най-губещи са точно Германия , Франция и ВБ.Ние не сме налагали санкции. русия наложи санкции НАД НАС (!) - и си затвори пазара за земеделски продукти от България (нещо което икономиката почти не усети).***-ин забрани да се внася кашкавал , вино , зеленчуци и колбаси от Европа , но не забрани луксознте коли. Прави сметка - ***-ин не иска да внася медицинско обурудване , но мерцедеси за олигарсите му има.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От всичко до тук и след после-а дано ама надали ! Все още пожеланието не е действителност !!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа е полуостров към азиатския континент. Русия с европейската си част заема 42 процента от територията на Европа. Плаща се за пропаганда 58 ПРОЦЕНТА ОТ еВРОПА ДА НЕ СИ СЪТРУДНИЧИ С 42 ПРОЦЕНТА ОТ еВРОПА. Но немците и франсетата лаят ама си сътрудничат. Санкциите ги оставят на нас а те ги заобикалят през Белорусия.
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ иска да си сътрудничи с всички народи по света. Обаче не може да си го позволи. И с Русия политиците ни ще си сътрудничат, колкото им позволят от Козях и останалите задкулисни командни центрове. Тоя пост понеже сме свободни откъм свободни медии скоро няма да го има. :-)
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
като знаем колко милиарда ни струва до сега сътрудничеството, не изгаряме от особенно желание то да продължи
6
7
 
3
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 5 години
Българина го е казал - точно за случай, като този?- Не ходи заедно с мечка в гората за дренки!
5
1
 
6
 
! Отговори
Лента.ру преди 5 години
Днес се е провел разговор между Путин и Ердоган в който Турция се е съгласила да има отбивке от ТП към България и от там към други страни.
4
9
 
4
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Малко неща са по-лоши от сътрудничество с русия.
3
5
 
5
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
"Българо-руска търговско-промишлена палата" - отвсякъде никнат българо-руски палати, сдружения, клубове, клубчета, партньорства, групи за приятелство, форуми и какво ли не, а началници все агенти на дс, савецки граждани и т.н.
2
2
 
12
 
! Отговори
zeus преди 5 години
До Анонимен 1Ти да не си говорител на американското посолство?
1
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България НЕ ИСКА да си сътрудничи с ***!