КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!

Топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от очакваното
87
КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!
Снимка: архив, БулФото

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скока на цените на природния газ.

Още по темата

"Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 на сто от цената на топлинната енергия, и да се поиска средно увеличение 2-3 процента", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Той обаче е убеден, че регулаторът ще постигне цени, които са възможно най-ниските при това увеличение, предаде БНР.

"По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото", влиянието там ще бъде значително по-малко", посочи той.

Какви сметки ще плащаме от следващия месец, ще стане ясно окончателно до десетина дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
4
 
! Отговори
до 55 преди 5 години
до 2-3 седмици, при санкцииите на Тръмп ще е точно обарното - еврото ще потъне съвсем, мечтай за 2 долара за евро...май имаш много левове и евро и се чудиш как да ги продаваш и обменяш в гушерчета!
51
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо не виждам да се протестира, Маказа е задръстен с коли и плажовете по морето ни също!Много чешем клавиатурите, но яката БГ гърбина още може да се дере явно, или много доходи се крият на тъмно, а иначе се водим на 400 лева и мрънкяме, че сме бедни...
50
10
 
9
 
! Отговори
Константин преди 5 години
До Анонимен 48По принцип си прав, че гербаджийте са най-лошите от лошите, аз ще гласувам за БСП, но имам лошото чувство, че те няма да са по-добри от гербавите, сигурно и много гербави ще се влеят в БСП. И аз се замислям за терминала.
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До следвай парите 50долара удари 1.70 лева по джейнджовете в софия, положението май отива на много зл..корекция е това, спокойно! изчакай още 2-3 седмици, моксимум месец и пак ще приказваме. На месечна графика има мечи флаг, с движение към долната му граница. След това ще последва реверс, и изход от флага нагоре ...Дългосрочният таргет на еврото е - 2 долара за 1 евро!Слущай какво ти казвам!
48
0
 
11
 
! Отговори
фактите преди 5 години
инфлация на лева е 2.60% (всичко над 2% е много зле, защото при 2% инфлация 100 лева за 20 години се стапят до 40 лева, това е щото всяка година губите 2% над предишните 2% процента и е лавинообразно, т.е. при 2.60% ако имате спестявания в лена - забравене за тях, все едно ги нямате). допълнително лева поевтиня спрямо долава (в каквото газа се плаща) само за последната седмица с 8%, така че това поскъпване само тези 2 неща не покрива - инфлация и курс лев/долар, ще има още, БГ потъва бързо!!
47
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато нанасят секирата по народа, медиите и сайтовете ни пълнят главите с глупости за гратисчията, оня с ключовете, кмета, дето взел 150лв, дърво паднало незнамси къде и какви ли не селски клюки от махленски клюкарки.КЕВР щял да си сътрудничи с турски разпределителни дружества. Зер Ердоган каза, че ще строи трета централа там. Потока там, централа там. Тук ни Поток, ни Белене.
46
1
 
13
 
! Отговори
следвай парите преди 5 години
долара удари 1.70 лева по джейнджовете в софия, положението май отива на много зле, май ктб ще се окаже нищо работа в сравнение с какво идва...
45
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Всичко поскъпва всеки месец от началото на годината.=не от началото на годината, а от пролетта на 2017 започна поскъпването. В хр- вериги поскъпването е двойно, спрямо 2017. Водя статистика! А цялата работа идва разбойническата алчна шайка на арменският поп, които целят да качат инфлацията изкуствено, и тези дето кътат - да вземат да харчат, а тия дето нямат - да вземат пак да дават "писмени обещания за светло бъдеще". Качвайки инфлацията шайката цели да си пласира невъзвращаемите заеми
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КонстантинА стига с това БСП и ДПС! Това, което става последните години, при никое правителство го нямаше. Ако някой се издъни, поне от кумува срама се оттегляше. Жан- Виденовата зима беше няколко месеца, а сега с години агонизираме. И светлина в тунела няма. Единственият изход е Терминала. Само това право не ни е отнето. Нямаме никакви други права.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42За всяка прищявка и неуредица откъм разни дружества- изедници, ако започнеш да си сменяш жилището, къде ще му излезе краят? В пустинята ли трябва да се пренесеш, за да се спасиш от кожодерите? Влизат ти в дома ти, грабят от парите ти, изцеждат ти силиците, а такива като теб ръсят големи идеи.
42
0
 
19
 
! Отговори
Информбюро преди 5 години
Жилището включва и стените. и пода, и тавана. герберастко. недоразумение. А топлофикация трябва да плаща право на. достъп. на всеки собственик.
41
1
 
15
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Тези след мизериите ще си тръгнат, ама лошото е, че кои ще дойдат след тях. ДПС и БСП, според мен са същите, но наистина герб и патреотите трябва да си ходя, но и българите изобщо не протестират за нищо. Хак да ни е. За болните деца и семействата им няма, за пенсионерите и за най-онеправданите от обществото. Но за политиците винаги има, нови коли, повишение на заплатите и т. н. благинки и то сериозни + високи заплати. Но как беше, преклонена главичка ....
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До scbgУсеща се, усеща! И още как! Не е само тока и газа. Всичко поскъпва всеки месец от началото на годината. Нищо не е поевтиняло, нищо не е останало на същата цена, каквато беше преди 3-4 месеца. Само МРЗ стои 400лв нето.
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Природният газ като не поскъпва, нашето парно пак поскъпва.На това му се казва псевно (пазарна) икономика - вдигнеш с 50 лева заплатите, а пък после с 100-200 цените и ги лъжеш, че богатееем с по 15 % на година.Работническата класа колко още лукс за върхушката ще трябва да изработи, се пита в задачата?
38
10
 
8
 
! Отговори
до 29 преди 5 години
Когато живееш в блок, твоя собственост е единствено разтоянието между стените. Това малцина съзнават. Когато си купиш жилище в топлоснабдена с вертикални щрангове сграда по презумция приемаш да плащаш на топлоснабдителното дружество. Никой не ти забранява да продадеш жилището. Ама повечето мрънкачи не са си купили жилищата, а живеят в наследствени. Хайде купете си парцел, постройте къща и се топлете, както Ви е кеф. Аз имах къща. 110 кв.м. 500 лв. на месец и мръзнех.
37
0
 
12
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
Абе тоя СДС-НДСВ-ГЕРБ извръщаш си задните части иванов кого лъже, че цената на единица топлоенергия е съставена от 60-70% като цена от газа. Истината е 45% и това означава, че увеличението трябва да е на половина. Ама като всички от КЕВР са на "*ранилка" при ЕРП и ТЕЦ, какво да правим и кой ги контролира тях. Една Комисия без надзор?!??!??????Тия много се заседяха и Оядоха бетер БСП/БКП /па са си и от тяхните редици/ и ТРЯБВА ДА СИ ХОДЯТ.
36
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви пенсии ще увеличават, като всичко поскъпва всеки ден, а МРЗ стои нечовешко ниска. Майките протестират, а през това време режат интеграционните добавки за инвалиди. Храните поскъпнаха ужасно много от началото на годината, сега поскъпнаха и цигарите без никой да предупреди за това. От 1 юли ще последва нов скок на абсолютни всички цени на стоки и услуги. Къде е социалният министър, къде са Синдикатите, къде са хората, които народа избра, как смятат да я карат занапред?
35
2
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
това е само началото, така е, като *** се провят на мъже срещу мерките на Великата Бяла Надежда Доналд Тръмп, еврото най-вероятно ще загуби 25-30% от стойността си, т.е. лева ще се обезцени с 50-60%, идва жан-виденово лято и есен за ЕС и васалната и България!!
34
11
 
4
 
! Отговори
СУДЖУК преди 5 години
И к`во като поскъпнат? все ми е тая дали ще плащам 100 лева повече или по-малко.Пари дал Господ.
33
0
 
18
 
! Отговори
демократ преди 5 години
на нас не ни трябва руска газ, затова отказахме Южен Поток. Сега ще си внесем руска газ от Ердоган и всичко е точно!Вместо на нас да ни плащат такси, сега ние ще плащаме.. демокрацията е интересна, но не е за всеки