КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!

Топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от очакваното
87
КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино!
Снимка: архив, БулФото

От юли топлоенергията и токът ще поскъпнат с повече от предвиденото, въпреки че енергийният регулатор намали до 11 на сто скока на цените на природния газ.

Още по темата

"Не може природният газ да нараства с 10 процента и той формира 60 до 70 на сто от цената на топлинната енергия, и да се поиска средно увеличение 2-3 процента", обясни председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Той обаче е убеден, че регулаторът ще постигне цени, които са възможно най-ниските при това увеличение, предаде БНР.

"По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото", влиянието там ще бъде значително по-малко", посочи той.

Какви сметки ще плащаме от следващия месец, ще стане ясно окончателно до десетина дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно гепаджийски тарикатлък - знаеше се че сената ще скочи поне с 18% Толкова поиска булгаргаз, но пенционера иванов обяви 2% повишение на тока и горе долу толкова и за газа!
71
0
 
8
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Стига вече с тоя монопол за гробищата ли ще ги кътате тия пари
70
0
 
11
 
! Отговори
отчаян преди 5 години
КЕВР ликвидатора на Народа , то не бяха лъжи то не бяха уверения за минимално поскъпване. До кога лъжи и ограбване на собственият си Народ?
69
0
 
9
 
! Отговори
Аман преди 5 години
как Орешарски свали с десет % цената на тока за три месеца, да индексира пенсии, помощ за първолаци?А за десет години ГЕРБ не се мръднаха да намалят цените на някаква стока?БГ е еднствената д-ва в света, която при средна заплата плаща 35% за парно, ток, вода, данък смет.Никъде го няма това, дори в - Дания - 5% от средна чиста работна заплата, Германия, Испания - десет %.не ме интересува Македония и Русия.Некадърни сте, дори от парно не можем да се откажем, а сметките са ужасяващи.
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТо."Добавката ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО"!!!!!!!!!!АКО НЕ ВИ Е ЯСНО КАК СЕ ГАВРЯТ С ВАС В ЛИЦАТА ВИ,аз нямам вина!!!!!.. който е въвел това, просто трябва да бъде публично линчуван и въведенот - моментално премахнато! п.п. А да питам - данък "слънце и въздух" - кога ше има ? и кога ще има добавка на този данък, към цената на "парното", тока и водата. Може ли такъв пропуск да има и да се пропусне такъв важен данък, от който ше капнат такива печалби , че само някои си викат... дано
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само тоягата ще даде правилния отговор.
66
0
 
3
 
! Отговори
Baubap преди 5 години
Ko staaa...namerihte li zatvornika...da ne vi bamni termofukaciata?
65
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Към чудещите се колеги:-Ами непрочетохте ли това:-""По отношение на електроенергията, влиянието на цената на природния газ е опосредствано, чрез добавката "задължение към обществото"....."Добавката ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО"!!!!!!!!!!АКО НЕ ВИ Е ЯСНО КАК СЕ ГАВРЯТ С ВАС В ЛИЦАТА ВИ,аз нямам вина!!!!!!!
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 64Абе аз нещо не разбирам, КАК ТАКА газът ще формира 60-70% от цената на тока, при положение,=и аз не го разбирам, ама хич! нерде газа от гъзпром (газ, който по принцип, като цяло у нас се ползва предимно за промишлени нужди - разбираай от "парното", а на бита като цяло изобщо не му трябва газ), нерде е тока ?!всички дс- олигарси, които напират за нови патоци, дефакто напират за своите лични Транзитни печалби! Обикновеният човечец, като цяло - газа му е през оная работа!
63
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и върху цената на газа и бензина ГЕРБ начислбява 50 % акциз и 20% ДДС.
62
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По плажовете в Гърция можеш да видиш онова огромно стадо ***, които ГЕРБ отглежда в канцелариите по министерства и пр.Това са абсолютно беузполезни индивиди с високи заплати, като по този начин с нашиге пари ГЕРБ си купувма електорат. Другата половина от електората е с тъмен тен.
61
0
 
13
 
! Отговори
ИКОНОМИСТ преди 5 години
ТЕЗИ ВИСОКИ ЦЕНИ ЩЕ ПОВЛЕКАТ ИНФЛАЦИЯТА НАГОРЕ, ФИРМИТЕ НЯМА ДА СА КОНКУРЕНТНОСПОСОБНИ И ПАК ЩЕ НИ ВИКАТ, ЧЕ ИМАЛО ИКОНОМИЧЕСКИ РАСТЕЖ, КОГАТО ПРОИЗВОДСТВОТО ПО ФИЗИЧЕСКИ ОБЕМИ НАРАСНЕ С 4-5%, А ПЪК ЦЕНИТЕ СЪС 7-8%. ТАКА БЕШЕ ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ, ТАКА КАТО ГЛЕДАМ ИСЕГА ТАКА ЩЕ СТАНЕ.ЧЕСТИТО!!!!
60
0
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Иван Иванов и КЕВР като цяло е ВРЕДЕН/НА- за Българският народ - Те произвеждат още емигранти -още починали възрастни хора- още разбити семейства- Монополите съдят длъжниците - поставят ги в финансов и психически терор заедно с ЧСИтата и така КЕВР е един от многото инструменти за жестоката демографска катастрофа и загиването на БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ_ Иван Иванов трябва да бъде съден и уволнен и разследван от НАП !!
59
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе аз нещо не разбирам, КАК ТАКА газът ще формира 60-70% от цената на тока, при положение, че имаме цял АЕЦ произвеждащ ток на 100лв/МВ и без никаква връзка с газа?! Защо продължаваме да ги търпим тия иззедници?! Как ще си позволим 10% увеличение на тока като заплатите в целия държавен сектор не мърдат. Няма такава държава. Продават евтиния ток от АЕЦа навън, а в България ползваме ток от газ!
58
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
и като стана дума:-"Матора и душата та герп" /според Бориссоф/-Цвъки Цвъков,нещо сай покрил "в трета глуха" напоследък....Дали вече не е УРЕДИЛ "изборните резултати" на следващите ПРЕДСРОЧНИ "избори"?Или просто сай снишил,усещайки бурята?
57
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
не може да бъде!..-Това са "партенки на петоколонниците,мащи за цел да клатят правителството"....Впрочем сега,като го написах,се замислих:-Дали Тиквата не подготвя абдикирането си,но да излезне така,че "враговете му,провокирайки недоволства от повишението на цените",да са "виновни"?"Неведоми са пътищата Мутренски"..
56
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"КЕВР въртя, пък призна: Газът скъп, парното няма да е евтино! Т оплоенергията и токът ще поскъпнат с повече от очакваното"---Това не засяга електората на Банкянския Тиквун. Те се отопляват с твърдо гориво, втора употреба автогуми, стари дрехи и обувки и всичко друго що гори. И е безплатно.ВАЖНОТО е, че оправихме Западните Балкани и Северна Македония. Това по- ни грее. Пак гласувайте за мутрите Б.Б. Цв.Цв.
55
0
 
30
 
! Отговори
пропагандни постове преди 5 години
До Анонимен 56Гербер, хората живеят на заем. Добре, че са офисите за бързи кредити. Маказа може и да се пълни, ама маса народ не е виждал море през последните години. На почивка ходят софиянци и пловдивчани. Тая пропаганда за високите доходи и парите под масата вече се изтърка. И 100 пъти да я повторите, няма да стане истина.
54
1
 
15
 
! Отговори
Поздрави от USA преди 5 години
Ще си прцкате под юрганя и ще си мислите:"Как така сме втори по интелект, най, най, най... пък сме такива мизерници"
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 55до 2-3 седмици, при санкцииите на Тръмп ще е точно обарното - еврото ще потъне съвсем, мечтай за 2 долара за евро...май имаш много левове и евро и се чудиш как да ги продаваш и обменяш в гушерчета!..Аз ти казвам, че дългосрочният таргет на еврото е 2 долара за 1 евро ... даже и повече, но не е тук мястото за такъв техничеснки анализ... Слуший какво ти казвам! Франка също беше скъсал синдижира спрямо еврака, но нещата вече си идват отново по местата....