Радев към о.з. генерали: Компенсирахте нелепи решения!

Президентът ги награди с орден "За военна заслуга"
11 сеп 2018 19:11, Анисия Иванова
46
Радев към о.з. генерали: Компенсирахте нелепи решения!
Снимка: Президенството

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои днес български военнослужещи, заемали ръководни позиции в армията, с орден "За военна заслуга" първа степен.

Бригаден генерал Светослав Даскалов получи висшето държавно отличие за големите си заслуги за развитието и укрепването на Въоръжените сили, за дългогодишна и безупречна служба и за приноса си за националната и колективната сигурност, за проявения висок професионализъм и за личния си принос в процеса на реформиране и изграждане на българското военно разузнаване в съответствие с новите глобални предизвикателства.

О.з. вицеадмирал Румен Николов, о.з. генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и о.з. генерал-лейтенант Пламен Атанасов получиха ордени за големите им заслуги за развитието и укрепването на Българската армия, за дългогодишната им и безупречна служба и за приноса им за националната сигурност на Република България.

"Отличените днес висши офицери се доказаха през годините като способни, волеви и доблестни командири“, заяви президентът като подчерта, че е имал възможността да се увери в техния висок професионализъм, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът се обърна към удостоените офицери с думите, че "за вас понятията дълг, чест, достойнство и отдаденост на Родината не бяха празни думи, а изпълнено с дълбок смисъл ежедневие".

В словото си президентът Румен Радев каза още, че службата на наградените висши офицери е преминала в трудни и предизвикателни времена. "Вие трябваше да компенсирате нелепи политически решения в сферата на отбраната, едновременно трябваше да съкращавате и да мотивирате вашите подчинени да служат вярно, трябваше в условия на непрекъснато намаляващи материални ресурси не само да пазите съществуващите отбранителни способности, а да изграждате нови, без при това да излагате на риск живота и здравето на вашите подчинени, трябваше да градите доверие и съвместимост с нашите партньори“, подчерта Румен Радев и заяви, че въпреки всичко офицерите са останали верни на интересите на България и на нейната защита и териториален суверенитет.

"Колкото и трудно да ви беше, вие не изневерихте на честта на пагона и на хората, които стояха зад вас, защото за вас България беше кауза“, категоричен беше президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

От името на удостоените с ордени военнослужещи о.з. вицеадмирал Румен Николов изказа благодарност на държавния глава за оказаната чест и дадената висока оценка. "Вярвам, че усилията, знанията и опитът, които сме положили в продължение на почти четиридесет години служба, ако бяха подкрепени с политическа воля и финансиране на Българската армия, то резултатите биха били още по-добри“, заяви о.з. вицеадмирал Румен Николов.

Той изрази увереност, че усилията на неговите колеги от личния състав, оставащи занапред в бойния строй ще бъдат по-добре оценявани чрез подкрепа към Българската армия, за да може тя да изпълнява достойно всички поставени й задачи.

На тържествената церемония присъстваха заместник министър-председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от Въоръжените сили, семейства и близки на наградените военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
4
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
жив и здрав първия истински президент.И цялото ми семейство го подкрепяме. Такива като боко унищожиха армията ни.
40
8
 
9
 
! Отговори
сс преди 5 години
Това са истински генерали заради,които все още я има България!Бог да пази Президента и България!
39
16
 
13
 
! Отговори
Ники преди 5 години
По *** президент не сме имали.Комунистически ***.Гади ми се,само като го видя.А,започне ли да говори простотии,отивам да повръщам.
38
13
 
7
 
! Отговори
Ники преди 5 години
По *** президент не сме имали.Комунистически ***.Гади ми се,само като го видя.А,започне ли да говори простотии,отивам да повръщам.
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След 09.09.1944 г. няма нито един генерал по заслуги!!! Само тъnoyмнu комунистически маши правеха офицери!!!
36
9
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
След 1989 година няма нито един Генерал по Заслуги . Всички са на Заплата .
35
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия, освен коремни, друго умеят ли?
34
19
 
9
 
! Отговори
Каруцар преди 5 години
Ако това са генерали аз съм пилот на изтребител
33
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял живот са си клатели краката и са се правели на мъже, а накрая - орден. Колко нелепо!
32
19
 
13
 
! Отговори
Най-нелепиятРезидент преди 5 години
Алоу! Радев! Това да не са ти бонбонки, да си ги разделиш с колеги и приятели бе! Раздава ордени като бонбонки детска радост туй червеното недоразумение.
31
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
ком 29нищо розово - от роза - любов и бодли
30
3
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Колкото и трудно да ви беше, вие не изневерихте на честта на пагона и на хората, които стояха зад вас, защото за вас България беше кауза---------------------------Това трябваше да е заглавието!
29
1
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
До 28 АнонименСлушахте /четохте/ ли речта на 6.09 ? Иначе в констатациите са изм. период от 30т год назад наистина нищо розово не се види от гл. т. на държавността/състоянието на държавата-територия/!
28
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-мрачен и черноглед Президент едва ли има в целия свят. Човек има чувството, че Радев и на сватба да го поканят ще я превърне в погребение !Как пък един път не каза нещо оптимистично, поне към избирателите си !Винаги говори сякаш си го извадил от мавзолея-костница на съветската армия !
27
11
 
16
 
! Отговори
Морски преди 5 години
Половината от генералите трябва да бъдат съдени като национални предатели! Освен политическото ръководство и те имат заслуга за погрома в армията! Нооо това би се случило в едно нормално общество! Тук награди им дават! НАТО- тези повечето са с академия от СССР!
26
16
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
До СеверозападнияПрав си, съвецкия съюз пазеше та чак не можехме да отидем на пазар в съседния град без да ни проверят по средата на пътя паспортите.
25
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генералите не взеха властта в свои ръце,за да отстранят червените мафиоти от властта и да въдворят ред и дисциплина на временно експертно правителство.Нужен ни бе генерал като Пиночет,за да не страда и мигрира българският народ!
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що не строите малко от щатната ни армия, по 150 кила на парче са, 5-6 може и да вкарате в кадър...
23
9
 
7
 
! Отговори
Старшина Вулджев преди 5 години
Отговарях за транспортацията на съпругите от запаса. Лаnaxa суджука в движение и не го пускаха докато не им се източа геройски до капка фостенцата
22
12
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До ШибиРиби Колега, от все сърце ти пожелавам, след години, да те пазят новоизлюпени и обучени генерали, щатни войници, от онези, препикаващи паметниците, или излизащи по майчинство, или да се надяваш Нато да те пази, както пазеше гръцката част на Кипър.С новата техника, която Герб щедро закупи.