Радев към о.з. генерали: Компенсирахте нелепи решения!

Президентът ги награди с орден "За военна заслуга"
11 сеп 2018 19:11, Анисия Иванова
46
Радев към о.з. генерали: Компенсирахте нелепи решения!
Снимка: Президенството

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои днес български военнослужещи, заемали ръководни позиции в армията, с орден "За военна заслуга" първа степен.

Бригаден генерал Светослав Даскалов получи висшето държавно отличие за големите си заслуги за развитието и укрепването на Въоръжените сили, за дългогодишна и безупречна служба и за приноса си за националната и колективната сигурност, за проявения висок професионализъм и за личния си принос в процеса на реформиране и изграждане на българското военно разузнаване в съответствие с новите глобални предизвикателства.

О.з. вицеадмирал Румен Николов, о.з. генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и о.з. генерал-лейтенант Пламен Атанасов получиха ордени за големите им заслуги за развитието и укрепването на Българската армия, за дългогодишната им и безупречна служба и за приноса им за националната сигурност на Република България.

"Отличените днес висши офицери се доказаха през годините като способни, волеви и доблестни командири“, заяви президентът като подчерта, че е имал възможността да се увери в техния висок професионализъм, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът се обърна към удостоените офицери с думите, че "за вас понятията дълг, чест, достойнство и отдаденост на Родината не бяха празни думи, а изпълнено с дълбок смисъл ежедневие".

В словото си президентът Румен Радев каза още, че службата на наградените висши офицери е преминала в трудни и предизвикателни времена. "Вие трябваше да компенсирате нелепи политически решения в сферата на отбраната, едновременно трябваше да съкращавате и да мотивирате вашите подчинени да служат вярно, трябваше в условия на непрекъснато намаляващи материални ресурси не само да пазите съществуващите отбранителни способности, а да изграждате нови, без при това да излагате на риск живота и здравето на вашите подчинени, трябваше да градите доверие и съвместимост с нашите партньори“, подчерта Румен Радев и заяви, че въпреки всичко офицерите са останали верни на интересите на България и на нейната защита и териториален суверенитет.

"Колкото и трудно да ви беше, вие не изневерихте на честта на пагона и на хората, които стояха зад вас, защото за вас България беше кауза“, категоричен беше президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

От името на удостоените с ордени военнослужещи о.з. вицеадмирал Румен Николов изказа благодарност на държавния глава за оказаната чест и дадената висока оценка. "Вярвам, че усилията, знанията и опитът, които сме положили в продължение на почти четиридесет години служба, ако бяха подкрепени с политическа воля и финансиране на Българската армия, то резултатите биха били още по-добри“, заяви о.з. вицеадмирал Румен Николов.

Той изрази увереност, че усилията на неговите колеги от личния състав, оставащи занапред в бойния строй ще бъдат по-добре оценявани чрез подкрепа към Българската армия, за да може тя да изпълнява достойно всички поставени й задачи.

На тържествената церемония присъстваха заместник министър-председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от Въоръжените сили, семейства и близки на наградените военнослужещи.


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
4
 
! Отговори
Ставрю преди 5 месеца
жив и здрав първия истински президент.И цялото ми семейство го подкрепяме. Такива като боко унищожиха армията ни.
41
6
 
5
 
! Отговори
Ратко тиквоча (селск преди 5 месеца
Радко и компания цял живот си играха на воиници лапаха ОГРОМНИ заплати !!! По 20 заплати при пенсия вземат !!! И сега тиквоча и медал за тея иска !
40
8
 
9
 
! Отговори
сс преди 5 месеца
Това са истински генерали заради,които все още я има България!Бог да пази Президента и България!
39
16
 
13
 
! Отговори
Ники преди 5 месеца
По *** президент не сме имали.Комунистически палячо.Гади ми се,само като го видя.А,започне ли да говори простотии,отивам да повръщам.
38
13
 
7
 
! Отговори
Ники преди 5 месеца
По *** президент не сме имали.Комунистически палячо.Гади ми се,само като го видя.А,започне ли да говори простотии,отивам да повръщам.
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
След 09.09.1944 г. няма нито един генерал по заслуги!!! Само тъnoyмнu комунистически маши правеха офицери!!!
36
9
 
8
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 месеца
След 1989 година няма нито един Генерал по Заслуги . Всички са на Заплата .
35
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия, освен коремни, друго умеят ли?
34
19
 
9
 
! Отговори
Каруцар преди 5 месеца
Ако това са генерали аз съм пилот на изтребител
33
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Цял живот са си клатели краката и са се правели на мъже, а накрая - орден. Колко нелепо!
32
19
 
13
 
! Отговори
Най-нелепиятРезидент преди 5 месеца
Алоу! Радев! Това да не са ти бонбонки, да си ги разделиш с колеги и приятели бе! Раздава ордени като бонбонки детска радост туй червеното недоразумение.
31
0
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 5 месеца
ком 29
нищо розово - от роза - любов и бодли
30
3
 
20
 
! Отговори
М, да ... преди 5 месеца
Колкото и трудно да ви беше, вие не изневерихте на честта на пагона и на хората, които стояха зад вас, защото за вас България беше кауза
---------------------------
Това трябваше да е заглавието!
29
1
 
13
 
! Отговори
М, да ... преди 5 месеца
До 28 Анонимен

Слушахте /четохте/ ли речта на 6.09 ? Иначе в констатациите са изм. период от 30т год назад наистина нищо розово не се види от гл. т. на държавността/състоянието на държавата-територия/!
28
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По-мрачен и черноглед Президент едва ли има в целия свят. Човек има чувството, че Радев и на сватба да го поканят ще я превърне в погребение !
Как пък един път не каза нещо оптимистично, поне към избирателите си !
Винаги говори сякаш си го извадил от мавзолея-костница на съветската армия !
27
11
 
16
 
! Отговори
Морски преди 5 месеца
Половината от генералите трябва да бъдат съдени като национални предатели! Освен политическото ръководство и те имат заслуга за погрома в армията! Нооо това би се случило в едно нормално общество! Тук награди им дават! НАТО- тези повечето са с академия от СССР!
26
16
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 месеца
До Северозападния

Прав си, съвецкия съюз пазеше та чак не можехме да отидем на пазар в съседния град без да ни проверят по средата на пътя паспортите.
25
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Генералите не взеха властта в свои ръце,за да отстранят червените мафиоти от властта и да въдворят ред и дисциплина на временно експертно правителство.Нужен ни бе генерал като Пиночет,за да не страда и мигрира българският народ!
24
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Що не строите малко от щатната ни армия, по 150 кила на парче са, 5-6 може и да вкарате в кадър...
23
9
 
7
 
! Отговори
Старшина Вулджев преди 5 месеца
Отговарях за транспортацията на съпругите от запаса. Лаnaxa суджука в движение и не го пускаха докато не им се източа геройски до капка фостенцата