Радев към о.з. генерали: Компенсирахте нелепи решения!

Президентът ги награди с орден "За военна заслуга"
11 сеп 2018 19:11, Анисия Иванова
46
Радев към о.з. генерали: Компенсирахте нелепи решения!
Снимка: Президенството

Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои днес български военнослужещи, заемали ръководни позиции в армията, с орден "За военна заслуга" първа степен.

Бригаден генерал Светослав Даскалов получи висшето държавно отличие за големите си заслуги за развитието и укрепването на Въоръжените сили, за дългогодишна и безупречна служба и за приноса си за националната и колективната сигурност, за проявения висок професионализъм и за личния си принос в процеса на реформиране и изграждане на българското военно разузнаване в съответствие с новите глобални предизвикателства.

О.з. вицеадмирал Румен Николов, о.з. генерал-лейтенант Галимир Пехливанов и о.з. генерал-лейтенант Пламен Атанасов получиха ордени за големите им заслуги за развитието и укрепването на Българската армия, за дългогодишната им и безупречна служба и за приноса им за националната сигурност на Република България.

"Отличените днес висши офицери се доказаха през годините като способни, волеви и доблестни командири“, заяви президентът като подчерта, че е имал възможността да се увери в техния висок професионализъм, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът се обърна към удостоените офицери с думите, че "за вас понятията дълг, чест, достойнство и отдаденост на Родината не бяха празни думи, а изпълнено с дълбок смисъл ежедневие".

В словото си президентът Румен Радев каза още, че службата на наградените висши офицери е преминала в трудни и предизвикателни времена. "Вие трябваше да компенсирате нелепи политически решения в сферата на отбраната, едновременно трябваше да съкращавате и да мотивирате вашите подчинени да служат вярно, трябваше в условия на непрекъснато намаляващи материални ресурси не само да пазите съществуващите отбранителни способности, а да изграждате нови, без при това да излагате на риск живота и здравето на вашите подчинени, трябваше да градите доверие и съвместимост с нашите партньори“, подчерта Румен Радев и заяви, че въпреки всичко офицерите са останали верни на интересите на България и на нейната защита и териториален суверенитет.

"Колкото и трудно да ви беше, вие не изневерихте на честта на пагона и на хората, които стояха зад вас, защото за вас България беше кауза“, категоричен беше президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

От името на удостоените с ордени военнослужещи о.з. вицеадмирал Румен Николов изказа благодарност на държавния глава за оказаната чест и дадената висока оценка. "Вярвам, че усилията, знанията и опитът, които сме положили в продължение на почти четиридесет години служба, ако бяха подкрепени с политическа воля и финансиране на Българската армия, то резултатите биха били още по-добри“, заяви о.з. вицеадмирал Румен Николов.

Той изрази увереност, че усилията на неговите колеги от личния състав, оставащи занапред в бойния строй ще бъдат по-добре оценявани чрез подкрепа към Българската армия, за да може тя да изпълнява достойно всички поставени й задачи.

На тържествената церемония присъстваха заместник министър-председателя и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал Андрей Боцев, генерали и офицери от Въоръжените сили, семейства и близки на наградените военнослужещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
14
 
21
 
! Отговори
Да внимават Герб преди 5 години
Да внимават евродемогербаджиите! Президентът Радев е главно командващ и е с авторитет в армията ни! Армията го боготвори!!!
20
8
 
18
 
! Отговори
Скъпи защо триеш? преди 5 години
Не разбирам, давам положителен анонс за президента Радев и моментално се трие!!!! По деволге не сме в комунизма!!!
19
9
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен15 Благодаря за оценката на личността ми, взаимни са чувствата ни!Само ми обясни, ти на тяхно място, какво би направил? Армията едно време беше под команда "Бегом къмНАТО". Всичко беше подчинено на това-и разминирането на границата, и махането на кльона, и рязането на танкове, самолети и ракети. И прелитането на Натовски самолети над нас, да бият сърбите.За твое сведение-не тези генерали решаваха това.Други го решаваха.А те какво можеха да направят? Интересно ми е ТИ какво би направ
18
25
 
15
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Шайка гювечари начело с главнокомандващия- това са тези измисленяци. Жените им слагат рога под път и над път докато се наливат с ракия по полигоните. Истинските български генерали са далечно минало които са воювали за България. Тея които са оцелели са ги избили дядовците и бащите на сегашните генерали дето воюват наужким на къра около Странджа Сакар
17
21
 
12
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Ха, а ти какъв беше преди да станеш президент. Не взимаше ли точно и ти нелепи решения като шеф на ВВС. Какво се правиш сега на ни лук ял, ни праз.
16
10
 
18
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
"Браво! Наистина само нелепи решения и тук-таме някое и друго коремно бай дъ уей между другото."---Някои и коремно не могат да направят, и им дават по 2-3 пъти, да бият дуспи, докато вкарат, ако е имал неблагоразумието да хване удара вратаря.Но обикновено-на 2-рия път вратаря се "досеща", и бърка ъгъла.Между другото, много ми се гледа видео, което награждават каратягата Борисов, на млади години, за каквато и да е победа? Помагайте, дайте линк?
15
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Един от Северозападакакво бе пустиняк с'а ще ми кажеш к'ви достойни мъже са тия, а точно тия си траеха като ... пред различните министърчета и администратори сакън да не им замине местото, докато армията ставаше все по жалка
14
6
 
14
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен11Прав си, колега. Но, не забравяй, че обясняваш на момчета, виждали АК 47 само в някоя компютърна игра, няма да те разберат...
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На уволнени катаджии кога?
12
11
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До7За ремонтите на самолетите в Полша лобираше другото герберско недоразумение, военен министър-Аню Анев, който даже покани американците да направят постоянни бази у нас. Не манипулирай, народа помни. Ремонтите в Полша тихомълком се провалиха, и пак допряха до руснаците, но никой вече не търбеше за това. Тъкмо тогава, Радев и Борисов бяха на нож, а Радев е единствения, имал достоинството да му каже"Право куме-в очи" че не е прав, другите му казват колко е безпогрешен, прав.Резултатите-навсякъде
11
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Момчета, това са истински генерали, а не измислени и произведени от Доган, като бат ви Боко например.
10
16
 
32
 
! Отговори
Моят Президент! преди 5 години
Господин Президент, на Вас разчитаме! Само Вие може да раздадете справедливост на сегашната върхушка от крадливи политици, всекимо според престъпленията! Армията е с Вас, направете необходимото бедните българи в това число и Вашите родители да живеят достоен живот!!! Успех!!!
9
12
 
33
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До 5 Че кое обещание е спазил Борисов???На втория ден се явяват бек вокалите му , и започват да шикалкавят и обясняват, какво всъщност е искал да каже.Игнацио Лойола ряпа да яде в сравнение с него...
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова пари потънаха в жалката армия ,а ето и основните крадци !Костов се опита да реформира нещо ,което е най голямата русофилска язва на страната ни !Същите излъгаха всички за това кой е съсипал армията и си имат един сътворил за президент !Е така се е командвал армията ни !Истината е че това са най алчните и неграмотни твари в държавата ни .Язък за НАТО и всичко ,те съсипаха всичко !
7
23
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 5 години
Не се хаби. Всички разбраха, че зеления чорап и *** за зеле не става. Единствено урежда родата, къде като я назначава на синекурни длъжности, къде като на блъснати инвалиди се пишат актове...Той ръководеше ВВС, той лобираше за ремонти на миговете в Полша....
6
10
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
До Анонимен1 Да, генерали. Преди години, в армията само генерал и ефрейтор се ставаше по заслуги. После, по едно време, Доган назначаваше бившите мутри за генерали.А днес-даже генерал не трябва да си, за да командваш военните-слагаш синя каска, и си готов.Пак добре, че не назначиха Цецка , майката на нацията, за военен министър....
5
16
 
42
 
! Отговори
до 2 преди 5 години
Човекът съсипал ВВС е Тиквата, а Радев напусна заради него. Да не припомням как Тиквата ходеше да му се моли на Радев да не си тръгва и му обещаваше ВВС за чудо и приказ. Обещание, което естествено не спази.
4
31
 
16
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Отива си му на Радев,да раздава медали и грамоти.И като се измори от тежкия работен ден, да направи една възтановителна тренировка от коремни на висилката.
3
30
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Наистина само нелепи решения и тук-таме някое и друго коремно бай дъ уей между другото.
2
33
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генерали без армия ,*** като своя си президент!Докараха армията до колапс и ги награди човека съсипал ВВС!