Дългът на България за 2017- а – близо 26 млрд. лева

Дефицит има в сектора на социалноосигурителните фондове
103
Дългът на България за 2017- а – близо 26 млрд. лева
Снимка: архив, Ройтерс

25 908 млн. лв. или 25.6% от БВП е дългът на България през миналата година, показват окончателни данни на НСИ.

За 2006 г. той е бил 29.6% от БВП.

Сектор "Държавно управление" отчита бюджетен излишък от 1 145 млн. лв., или 1.1% от БВП.

Излишъкът в подсектор "Централно управление" е в размер на 969 млн. лв., или 1.0% от БВП.

Подсектор "Местно управление" е реализирал излишък от 239 млн. лв.

В подсектор "Социалноосигурителни фондове" има дефицит от 63 млн. лева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
1
 
! Отговори
сергей станишев преди 5 години
време е да се върне бсп
87
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се, как ще го връщаме този дълг? Питам се толкова ли *** икономисти имаме в България. Отговора е: Да! В дълговия капан ни вкарват новите икономисти които изучиха на запад. Там им внушиха че е добре да се живее на заем. А те тук работят но погледа, парите, къщите им са на запад. Експериментират върху нас, но са готови да избягат. На 100 млрд. БВП имаме 26 % дълг. Как се изплаща това нещо? Ами лихвите?
86
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SLED DRUGARQ BOIKO BORISOV SCTE E POTOP POMNETE MI DUMATA UPRAVLQVANA KREDIT TOQ TYPAK
85
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дълг е задето храним обгрижваме и пазим родителите на предателите дека работят на запад.. Трябва да им спрем пенсиите затова , че са отгледали предатели..
84
0
 
7
 
! Отговори
Kit Chelin преди 5 години
Другари гербери, само за 9 г. борисооф натрупа толкова дълг, колкото никога не е бил. Дори и по Живково време беше на половината. Нямате ли срам да пишете лъжи по сайтовете. Да не говорим за журналята от централните медии, които не спират да величаят един *** човек, който вече направи едно околосветско пътешествие за наша сметка. Поне да имаше някаква полза.
83
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пълно с гербави клакьорчетадългът бил частенами той готиния български чорбаджия от кого ще си го изкара бре банкянски израстоъкнали затова заплатите са ниски и вдигат где що могат данъци -щото държавата в излишък пари за здравеопазване бол дългът не е държавен и т.н.и не ми прай бележки за граматиката тиквениктака пиишем оти има ногоо кат тебе неграмотни дето са на хранилка да пишат измислици по времето на баети тодора българия по качество на живот е на 36 място - ама по данни на запада
82
6
 
8
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Предлагам да видите дълга на развитите европейски страни и тогава да се мрънка ... Германия 64% от БВП, Франция - 97% от БВП, Италия 131% от БВП. Хората си живеят добре на кредит ...
81
2
 
9
 
! Отговори
asd преди 5 години
Май пак ще докараме шайката БСП и ДПС, много нещо падна дълга, какви са тия излишъци? И на шведите скоро не са им вдигани надбавките - има няма 2 години.
80
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 37тая фалиралата държава на бай тошопострои жп лини колтурен дом във всяко селоХора, които се възхищават на кОлтурните домове на Тошо постоянно ни натрапват скапания им кУмОнизАм.Спрете се вече бе, *** с ***.Оня *** нали ви изучил безплатно?Защо поне не се научихте да пишете?
79
2
 
10
 
! Отговори
L. преди 5 години
Тодор Живков е виновен!
78
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До аз-ътТи избегал ли си?Ако си ти пожелавам НИКОГА да не се върнеш в България.Нямаме нужда от такива като теб.
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Unufriдържавния дълг или още наричан, национален или публичен дълг, включва всички финансови задължения на една държава, включително централното държавно управление и регионалните подразделения и местни власти, тук не се включват задълженията на частни физически и юридически лица в т.ч. и държавни предприятия
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КОЙ е лош? КОЙ?Най-нисък (спрямо БВП) е дългът при "лошия" Станишев през 2008 година - 13% от БВП. След това (ГЕРБ идва на власт) дългът отново поема нагоре и през 2017 година е двойно+ по-голям - 29%. 2018 пада малко и е 26% - точно двойно по-голям от този при Станишко Съсела.Той е лош, Той!БВП при него е 107 милиарда до момента за тази година.При Станишко добричкия беше 35.
75
15
 
5
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
За неграмотните дето циврят като Ричи Мадански :)Тази сума от 26 млрд е всичко, което държавата България (граждани, фирми и държавен сектор) дължи. Държавният сектор е на излишък, т.е. тази сума 26млрд е дълг на частни лица и фирми.
74
2
 
3
 
! Отговори
Ей Ц*иник преди 5 години
Ей, Ци*ник, защо толкова злоба в тебе? Каквото и да ти се е случило в живота НЕ си го изкарвай тук. Не му е мястото да си избиваш комплексите. С всеки коментар освен твоя ли ще се заяждаш?
73
4
 
12
 
! Отговори
Благоев преди 5 години
За държава с икономика като нашата, наличието на какъвто и да е дълг е непосилно бреме,а добрите времена с ниските лихви свършват!
72
3
 
6
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Редактирането на коментара - го обезобразява!Девалвирахте Ботев и Левски - до нищо незначещи ... ползвате ги за щяло и нещяло!А най-лошото е, че даже не го осъзнавате!Как да ви нарека?
71
2
 
3
 
! Отговори
Циник до 69 преди 5 години
Душичке - казах ти го вече!Ползваш Ботев и Левски - като изтривалка за обувки!
70
1
 
3
 
! Отговори
До Циник преди 5 години
Коментарът ми беше сериозен, ако не ви е харесал, проблемът е ваш. Всеки коментиращ има право да изкаже мнение, да даде пример или да цитира когото иска. Не смятам да падам на вашето ниво и да сипя ругатни. Ако сте толкова интелигентен, колкото твърдите и вие нямаше да го правите.
69
4
 
4
 
! Отговори
ники преди 5 години
Това не е държавния дълг, а целия дълг барабар със задлъжнялостта на частния сектор.