За 6 месеца властите ни питали Facebook за... 23 акаунта

Растат исканията за цензура от руските и пакистанските власти
16 ное 2018 11:15, Бойчо Попов
4
За 6 месеца властите ни питали Facebook за... 23 акаунта
снимка: Ройтерс

От началото на годината до края на юни българските власти са отправили 18 искания за предоставяне на информация от Facebook, едно от които е било поискано по спешност.

Те са били за общо 23 акаунта в социалната медия. От тях Facebook е отговорила на 83%. 

Това става ясно от актуализирания доклад за прозрачността на Facebook, който разкрива как компанията се справя с неподходящото съдържание и исканията за потребителски данни от страна на правителствата, 

За първи път Facebook обяви в четвъртък отделни данни за тормоз в социалната мрежа, заявявайки, че е идентифицирала около 2,1 милиона такива постинги в услугата между април и септември, като около 15% са открити проактивно преди оплаквания на потребителите.

Сред другите забележителни актуализации са рязък ръст през първата половина на годината в исканията за цензура на руските и пакистанските власти и заявки за потребителски данни от индийските власти, показва статистиката на Facebook.

През последните две години Facebook е подложена на обстрел заради самоувереността си в разработването на инструменти за борба с екстремисткото съдържание и пропагандни операции. А американските разузнавателни агенции стигнаха до извода, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г., за да помогне на Доналд Тръмп да ги спечели, като е подкопавала доверието към кандидата на демократите Хилари Клинтън. Русия отрече всякаква намеса в изборите.

Междувременно председателят и главен изпълнителен директор на Facebook Inc Марк Зукърбърг защити реакцията си към руските намеси в най-голямата социално-медийна мрежа в света и представи нов план, насочен към задушаване на неправомерното поведение, като същевременно запази Facebook като жизненоважен център за онлайн речта, предава Bloomberg. Целия анализ четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
българският преди 5 години
ушат,.неграмотен, ограничен, лъжлив и долен , но с власт и въоръжен се допитал до спонсорирамият от NSA фейсбуук. Не ги ли попитатахте на кого фейсбуук даде профили на антиемигрантски настроени швабчета за да бъдат бомбардирани от насочени реклами от фъшкиите АзГ. На коя фирма от Тексас дадоха профилите?
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Властите да ме хванат мандалото да ме подьржат
2
6
 
11
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Аз знам какви профили са търсили срещу платена поръчка от сороските НПОта. Но народа се вдига и скоро всичко ще бъде пометено.
1
3
 
27
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 5 години
Го*в*едата от ДАНС, само в нета киснат. Вместо да подгонят корумпираните депутати, министри, шефове да държавни агенции - най-вече фовд "Земедилие". Ама нали после няма да има рушвети (бонуси).