Пленумът пренареди листата на Нинова, Станишев ще е кандидат за евродепутат

Президентът на ПЕС е на пето място в листата, Янаки Стоилов се отказа от евровота
Обновена: 14 апр 2019 22:49 | 14 апр 2019 21:45,
232
Пленумът пренареди листата на Нинова, Станишев ще е кандидат за евродепутат
Снимка: БТА

Червеният пленум бламира лидерката си Корнелия Нинова и след инфарктно заседание пренареди предложената от нея листа за евроизборите.

Още по темата

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев все пак ще бъде кандидат за евродепутат, но в листата ще е на пето място.

Янаки Стоилов, който бе предложен от Нинова за второ място, но след гласуването на пленума изпадна до 12-о, обаче си направи отвод и няма да е въобще кандидат за евродепутат, пише "24 часа".

Ето окончателния вариант на листата на БСП за евроизборите:

1. Елена Йончева
2. Петър Витанов
3. Цветелина Пенкова
4. Иво Христов
5. Сергей Станишев
6. Иван Кръстев
7. Деница Златева
8. Румен Гечев
9. Момчил Неков
10. Велизар Енчев
11. Димитър Данчев
12. Тодор Стоилов
13. Валери Жаблянов
14. Мариела Модева
15. д-р Десислав Тасков
16. Крум Дончев
17. Емил Георгиев

В първоначалния вариант, който Корнелия Нинова предложи на членовете на партията, Сергей Станишев изобщо не фигурираше. Пленумът обаче дописа листата на Нинова и предложи 9 нови имена. След това последва тайно гласуване и така бе определен окончателният вариант на листата на БСп за евровота.

"Водещото за мен е БСП да се яви със силна "Визия за България", която да е уважавана и социална в единна Европа", каза пред журналисти президентът на ПЕС Сергей Станишев след Пленума на БСП.

Той посочи, че каквото зависи от него, то ще бъде направено, за да има силна и убедителна кампания. Станишев заяви, че кампанията на БСП за евровота трябва да има ясен европейски и социалистически профил, съобщи "Фокус"

"Всеки ден ГЕРБ създава проблеми, скандали и напрежение. Ние трябва да сме актуални с позицията и с това, което се случва, а се занимаваме със себе си", коментира лидерът на ПЕС.

"Всичко това, на което бяхме свидетели днес, един много напрегнат пленум, можеше да бъде избегнато", посочи Станишев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
3
 
! Отговори
симпатизант преди 5 години
станишев е по-добра кандидатура отколкото корумбашев има повече капацитет от корумбашев
199
1
 
1
 
! Отговори
степан преди 5 години
Карайте без мене.
198
0
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 5 години
Браво на Станишев за твърдия подход към презареждането на листата.
197
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев правилно беше изваден от листата колко избори спечели БСП докато съсел..а беше председател ?0в
196
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тънката нишка бе Нинова да изключи всички който са за ЕС и НАТО.. И да заминат в Европарламента посочените руски клетки да пречат в дебатите. НО НЕ СЕ ПОЛУЧИ. Стана Ядец.
195
4
 
4
 
! Отговори
защо преди 5 години
защо никой не пренареди другата листа на ГраБ??листата на апартаментаджии, санировачи . асфалтаджии..то в банкянската листа един няма читав даже момата от добринище с 100 хил лв доход на месец държала държавен апартамент в Лозенец с наем 400 лв..Цвъкевите - кр***дат... и с .. г за си
194
1
 
4
 
! Отговори
Стратегия? преди 5 години
До Стратег: Нинова да изключи Станишев от БСП? И ти си се именувал "стратег"! В устава на БСП изобщо няма процедура, която да позволява на председателя на партията да изключва някого.Ако имаше, първия, когото Корнелия Нинова щеше да изключи, сигурно щеше да е Георги Гергов. Нинова си заложи председателския пост за да го отстрани от висшия съвет на БСП. И правилно - само като му види човек физиономията и имуществото, ще му стане ясно, че той не може да има нищо общо със социалистическа партия
193
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой пусна Есе Ме Са - гласуеваме да Пеевски за шев на ДАНС или си отиваме? Не беше ли това през времето на Станишев ?
192
2
 
4
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До Нинова-какво се случСпешните мерки, които БСП трябв ада вземе е Нинова, по вождитски, еднолично да изключи Станишев и всички които го подкрепят от БСП, заедно с интриганта Паргов. Появи лис е благоприятна среда, веднага се завъждат и такива, които д апаразитират върху нея.
191
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
До Анонимен: Достатъчно е трима човека след Станишев да получат необходимият брой преференции и той отпада от 5-о място. Тези от ръководството на БСП да изчислят нобходимият минимален брой преференции.
190
2
 
4
 
! Отговори
Нищо не е сигурно преди 5 години
Добре е че са го включили (за да не кажат че БСП е против ПЕС) но дали наистина ще стане евродепутат ще видим. Последната дума имат избирателите и листата може да се пренареди при гласуването на изборите
189
1
 
6
 
! Отговори
тя преди 5 години
тоя пак се уреди на голяма заплата!
188
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakvo losho vi e napravil eu, ta mu puskate tolkova mnogo bsp teroristi i championi v korupciata?!
187
2
 
9
 
! Отговори
ИК-смърт за децата преди 5 години
Този човек иска да прокара истанбулската конвенция. Затова и ревяха за него от ГЕРБ, техенчовек е. Следващата стъпка е да прокарат "Стратегия за детето" - отнемане на деца дори по фалшиви доноси и предаването им в платени приемни семейства. Следва "лечението" на тези деца, които са си харесали да бъдат от другия пол. Пример: Момиче завижда на братчето си за нещо, изтърсва в училище, че иска да е момче. Учителката сигнализира ЗД, те отнемат децата от семейството ...
186
9
 
5
 
! Отговори
Нинова-какво се случ преди 5 години
След поредица от последователни партийни хватки всъщност Нинова разцепи БСП успешно на две почти равни части. Дали е изпълнявала предварително замислена задача за разцепване на БСП или е от глупост и недалновидност вече няма никакво значение, защото резултатът е трагичен. Ако БСП не вземе спешни мерки да се раздели с Нинова следва неизбежна маргинализация на БСП.
185
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гласувайте за Мария Габриел сина и нищо, че се казва Жан-Едуард си е българче и ще продължи българския род макар и тука вече да не са останали Българи!
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 190 И да мине напред Енчев като общия Брой гласували за БСП позволи да влязат 6 депутата влиза и Станишев за бала ми ли ни мислите или си мислите, че сме лу ди
183
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Достойните и честни Българи няма да гласуват за никои които е участвал в управлението като Бойко, Станишев, Александър Йорданов. Изборите са Преброявате на глупаците.
182
1
 
2
 
! Отговори
@к.184 преди 5 години
До 181: Преференцията върви заедно с гласуването за съответната партия. Вместо едно квадратче (това вляво) маркираш две (и квадратчето вдясно) с номера на желаещия да премине напред. Броя на бюлетините не се променя, нито пък мястото на немаркираните с преференция.
181
1
 
5
 
! Отговори
Гражданина Х преди 5 години
Няма да гласувам защото, нито искам Станишев нито Александър Йорданов които са част от мрачното минало на България!