Безсилието на Европа да наложи собствените си ценности: Най-видно в Моленбек

Центърът на екстремизма в сърцето на Европа
12 юни 2019 18:30,
146

В Моленбек всички се познават, сякаш са едно семейство. За много от жителите на квартала в беглийската столица Брюксел имиджът на техния роден дом е непонятен. В очите на хората извън Моленбек, това е люлката на екстремизма в Брюксел.

Именно от Моленбек са братята Салех и Ибрахим Абдеслам - организаторите на терористичните атаки в Париж и Брюксел. Това не значи, че и останалите жители на квартала са екстремисти, твърдят жителите на Моленбек.

"Вярно е, че те са от Моленбек, но можеха да са и от някое друго място. Целият свят ни мисли за терористи", обяснява 18-годишният Реде пред DW.

Моленбек – новата зловеща туристическа атракция

Братята Абдеслам не са едининичен случай, защото Моленбек е изпратила най-много младежи за Сирия от която и да е община в Европа.

Таксиметровият шофьор Каис живее от 19 г. в Моленбек и той смята, че опасността не е отминала и хората продължават да се радикализират и днес. На много места в квартала продължават да се събират екстремисти.

Каис смята, че на такива места се промиват мозъците на младите и ги надъхват срещу западните демокрации. Европа трябва да се отбранява срещу тези опити, категоричен е Каис.

Брюксел – резервна писта за атентаторите

"Това е слабото място на Европа, честно ви казвам. Европа е слаба, защото вие, европейците, не смеете да наложите собствените си ценности, а тези хора се възползват от това и правят каквото си пожелаят", отсича Каис.

Той е от имигрантите, които на балкона си е закачил белгийското знаме. Познавал лично братя Абдеслам и след атентатите в Париж и Брюксел се опитвал да помага на полицията, но без успех.

Според него политиците не искат да си признаят, че Белгия има проблем с тероризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, хора! Престанете с това : "Ами то и в Русия е така"! Ние не сме в русия, ние сме уж в Европа. Интересува ни какво става в тая Европа, аджеба! Хората си го казват, е ние не смеем да наложим нашите ценности. Това е така, защото веднага ни наричат фашисти, расисти и кави ли не! Ние нямаме думата на собствената си територия! На нас ни казват какви да сме. Не го ли усещате?!В поста ми няма нищо обидно, но проверете дали след малко няма да бъде премахнат! Цял ден е така.
40
4
 
2
 
! Отговори
САТВИНДЪР СИК преди 4 години
РАЗБРАХ БРАТЕ НАРИШ, ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ МОРСКИТЕ СВИНЧЕТА! АВЕ КЪДЕ ИЗЧЕЗНА ОНЯ КАМБУДЖАНСКИ ПЛЛЪХ, ДА НЕ МУ ДРЪПНАХА ШАЛТЕРА БУХАХАХА
39
3
 
2
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 4 години
В Холандия ще бъде забранено да се регистрират нови дизелови автомобили догодина, след още две и бензиновите. За по старите ще има драконовски рестрикции и данъци и всичко ще бъде заменено от електрички. В Англия се говори за същото много скоро. Проблема е, че целия дизелов и петролен *** ще отиде къде? На изток, по точно.... в гробницата за автомобили на ЕС, да живее чистия въздух и евро-атлантическите ценности :))
38
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПанталеевВ Москва е най-голямата джамия в Европа.А преди седмица в москва 8 руски мюсюлмани претрепаха и удавиха един руски шампион по бокс.
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как се казваше пловдивският квартал моленбек с интелигентните джихадистчета?
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Брюксел най-големите атракции са гетата от третия свят и брюкселските чиновници.
35
5
 
6
 
! Отговори
Панталеев преди 4 години
Западаща европа и Велика Русия
34
2
 
1
 
! Отговори
JJIvanov warning преди 4 години
Европа предупреждава че НЯМАМЕ МНОГО ВРЕМЕ ДА БЛОКРАМЕ ПОНЕ Автомобилите като вредители.Трябва да се спзва ЗАКОНА КОЙТО ИЗРИЧНО ЗАБРАНЯВА движението с включени фарове ДЕНЕМ и с включени скенери против МЪГЛА денем и нощем..Лично препоръвам БЕЛГИЯ да ИЗгони Бюрократиtе от Европейския съюз до края на ЮНИ 2019.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Питащ"ширещата се наркомания, порнография, алкохолизъм? Банковите лихви, експлоатацията на работника, неравномерното разпределение на богатствата? Масовата медийна дезинформация, политическите интриги и лъжи, алчните и корумпирани политици?"Що? при вас в русия тези работи няма ли ги?банките лихви не щат ли?помежду абрамович и тебе, равномерно ли са разпределени богатствата?
32
1
 
2
 
! Отговори
warning преди 4 години
Заради принуждаването на стотици милиони водачи на автомобили да увреждат тежко Земята Атмосферния океан и климата с включени фарове и скенери денем и нощем и заради тежки увреждания причинявани от дигитално холограмна терористична техника вкл налепена в телефони телевизори предаватели и цигарени кутии Европа иска пълна ликвидация на Брюксел и други центрове на нагли наркоманизирани БЮРОКРАТИ.
31
2
 
1
 
! Отговори
Нариш Пател преди 4 години
Брате Сатвиндър, тукущо влизам в Лаос от камбуджа и хмерчета не намерих, сигурно са гушнали букета. Ако няма и в Лаос, продължавам към Виетнам и до Китай ще стигна ако трябва, но ще ти пратя 3-те контейнера с будистки опитни зайчета както съм ти обещал. Чакай ги на пристанището в Ченай, щи пратя имейл допълнително ;)
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сметка на това много успешно налага джендаризма.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жителите на такъв тип квартали са жертви на екстремисти иначе са много интелигентни не ги съдете.
28
12
 
1
 
! Отговори
! преди 4 години
Поредния анти западен бълбоч, в Европа няма тероризъм, тероризъм има в Русия. Тук има престъпници и това са изолирани случай на хора със слаба психика. Това че няколко човека с психически отклонения на фона от десетки хиляди е престъпление а не тероризъм. Оръжието на петата колона подкупени фашисти и комунисти от Русия за да дестабилизират Европа. Нека бъдем толерантни и да не се подаваме на руските провокации.
27
1
 
1
 
! Отговори
Увредиха земята преди 4 години
Наскоро си купих second hand велосипед.Монтираха ми и бял скенер .Три микросекунди стигат за да бъда точно позициониран и обевен за много опасен вредител с последвала заповед за ликвидация .Следящите опасни вредители ползват US satelittes armed with hographic waepons.Обсебени с холограмни оръжия нарочно лепени в сателити телефони лични карти и други.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Безсилието на Европа да наложи собствените си ценности"___________________________Винаги така се случва с този, който има голямо желание да наложи своите ценности, но ценностите му са тoлeрaстия и пeдeрacтия.
25
1
 
3
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 4 години
Нато върви към разцепване и ЕС ще има собствена армия рано или късно. Единствения начин да предотвратят това е да разцепят ЕС чрез икономияческо-политически срив или война. Второто е извън въпрос поради ядрените оръжия, но първото е в ход и с пълна сила. Дали ще успее врага си зависи само от нас и дали ще се държим заедно. Имигрантската вълна предизвикана от врага ни разлюля, но не ни е повалила както той иска. Не забравяйте, че "зионистите" днес не носят шапчици и не ходят в синегогата.....
24
2
 
11
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
А някой може ли да ми обясни какво е туй животно ''европейски ценности''.Да не би да е: ширещата се наркомания, порнография, алкохолизъм? Банковите лихви, експлоатацията на работника, неравномерното разпределение на богатствата? Масовата медийна дезинформация, политическите интриги и лъжи, алчните и корумпирани политици?
23
4
 
1
 
! Отговори
САТВИНДЪР СИК преди 4 години
ДОКАТО ЖЪЛТИТЕ НЕДОРАЗУМЕНИЯ В МАЙНА-МАР ОЩЕ СЕ КЛАНЯТ ПРЕД СТАТУИ НА АЛКОХОЛИКА БУДА, НИЕ ВЕЧЕ ИЗПРОБВАМЕ НАЙ-НОВО ПОКОЛЕНИЕ ЯДРЕНИ ОРЪЖИЯ В ЩАТА ПУНДЖАБ, НО НИ ТРЯБВАТ ОПИТНИ МИЩЛЕТА, ИМА ЛИ ОСТАНАЛИ ЧЕРВЕНИ ХМЕРЧЕТА ИЛИ ВСИЧКИ ГИ ПРАТИХМЕ ДА ПИЯТ С БУДА?
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БЪЛГАРИН БУДИСТИ исус христос е бил семит.