МВР с приходи от глоби: Скача заплащането за нощния труд

Маринов: Повече полицаи постъпват, отколкото напускат
6 ное 2019 20:54, Нели Христова
15
МВР с приходи от глоби: Скача заплащането за нощния труд
Снимка: Facebook

В момента имаме преизпълнение на бюджета на МВР в приходната част, защото повишихме освен събираемостта и техническите средства, които генерират глоби. Това заяви пред медиите вътрешният министър Младен Маринов след изслушване в ресорната парламентарна комисия и представяне на проектобюджета на МВР за 2020 г.

Маринов отбеляза, че се надява тази дейност да се увеличава до известна степен, след което да започне да работи превенцията. Той допълни, че повишената събираемост на глобите е един от начините да се намали войната по пътищата.

По думите му предвиденият за МВР бюджет от близо 1,7 млрд.лв. ще бъде достатъчен да се поддържа щатната численост и готовността за опазване на обществения ред, както и ведомството да отговаря за своите политики. По отношение на издръжка и капиталови разходи нуждите са много по-големи, допълни още той.

Вътрешният министър каза още, че до месец ще бъде ясно с колко ще може да бъде увеличено заплащането на нощния труд на служители в МВР по точка 1 от закона, тези които са с полицейски правомощия.

Изборите минаха в динамична обстановка с множество сигнали, коментира местните избори министър Маринов при изслушването си пред депутатите. Той допълни, че има увеличение на съставените предупредителни протоколи, когато не са събрани данни за извършено престъпление - 2348 за 2019 г. срещу 1662 за 2015 г.
Задържаните по време на последните избори са били 60 души, а 95 са образуваните разследвания.

Младен Маринов каза още, че тенденцията за назначаване и напускане на служителите на МВР е обърната. По думите му е постигнала стабилност по отношение кадровото обезпечаване. Министърът допълни, че в момента текат външни конкурси за назначаване на оперативни работници в МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Колко са нагли с близо два милиарда годишен бюджет и през дватри месаца ги дофинансирват и въпреки това непрекъснато плашат с протести правителството .
9
4
 
1
 
! Отговори
аве ей преди 4 години
насранковци тука само, като стане проблем къде звъните първо е олигота??
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе полицейска държава ли ще правим. Милиционерската я разстурихме но полицейската я възраждаме. От глоби ли ще се ранат нощните бачкатори. Не им ли стигат труженичките.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо ново. Седемдесет хилядната банда щатни тюфлеци и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, се издържа от рушвети, рекет и всевъзможни престъпления. Ще клечи тъпунгера на 40 градуса и зноен пек, и ще гледа на кой не му свети единия фар, за да сгъне двадесет кинта за самоиздръжката. Или ще гледа за срока на годност на риванола в аптечката. А то станало полюционерин, защото милото за нищо друго не става.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоз на снимката може да те разплаче с поглед :-)
5
2
 
27
 
! Отговори
потърпевш преди 4 години
Преди 3 години по време на работа се случи инцидент при който пострадах сериозно и загубих над литър кръв.При инцидента имаше на мястото над 15 полицаи.Разследване по случая нямаше и извършителят не беше задържан.Затова пък след 6 месеца шофирах и бях забравил да пусна фаровете.Беше ясен слънчев ден и въобще не се усетих.Спряха ме и бях глобен.Аз си мислех,че МВР се занимава със сериозни случаи и помага на пострдалите.Ама то не било така!Объркал съм се бил.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
глоби от каруци, колко?
3
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 4 години
Крайно време е да се заплаща достойно трудът им!-:) Охраняват властта яко! Следват интереса и! Няма лошо.Тя им плаща де. Не го знам тоя кой набор е.Но старшините от милицията и офицерите през комунизма.Всяваха респект всякак! И никой не ревеше и стачкуваше за пари.А си изпълняваха задълженията стриктно. И такава дума като сега "няма пари" не съществиваше!!!-:) И още нещо.Приличат ми на контрольори от градският транспорт днешните "полицаи" Нищо лично просто констатация! Но това е положението!
2
3
 
22
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 4 години
А нощният труд на хората, които наистина работят и създават блага за държавата, кога ще бъде увеличен?
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типично по герберски!Важното е да се приказват някакви дивотии!